CariGold new forum board 2019

CG Sponsors




TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
280,561
Reaction score
11,447
Points
2,376
salam tn Dann, saya ada masalah utk paste gambar (yg saya copy dari FB) kat cg..
dan ada juga beberapa gambar dari malaysiagazette..
Saya dah faham maksud @cek mek molek
Kita klik kanan pada gambar kat internet
Select copy image
Then paste je kat ruangan komen CG
Nanti terus keluar gambar tu
And then sekarang memang dah dapat
Jadi isu sebelum ni pihak CG dah setelkan la tu :D
 
Sponsored Post

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Saya budak baru belajar tolong tunjukkan..

Kalo pakai mobile layan cg n login, mmg tak nampak signature @ banner ker?

Atau sebab hp saya punya browser dah pekak?

Boleh tlg saya selesaikan isu ini tak?

Terima kasih bos!
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
280,561
Reaction score
11,447
Points
2,376
Saya budak baru belajar tolong tunjukkan..

Kalo pakai mobile layan cg n login, mmg tak nampak signature @ banner ker?

Atau sebab hp saya punya browser dah pekak?

Boleh tlg saya selesaikan isu ini tak?

Terima kasih bos!
Kalau tak silap
Tak nampak banner @ signature bila surfing by mobile
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Hmmm...Rugi juga laaa sbb mobile surf shld be tinggi dekat CG...

Then org mcm bos yg serv banner tak dapat show off via mobile.

Boleh difikirkan utk mengatasi masalah ini..

Jika ia benar berlaku sbb teknikal...saya sampai la nie fikir sebab hp browser sy pekak outdated... :D

Kalau tak silap
Tak nampak banner @ signature bila surfing by mobile
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
20,581
Reaction score
3,412
Points
236
Admin / SuperMod / CG Team,

hari ni baru perasan sebab biasanya saya guna hosting PICTR (tiada masalah sampai sekarang), tetapi hari ni disebabkan pautan PICTR gambar agak mengecil saya cuba IMGUR dan dapati ada error seperti dibawah (mungkin bugs=?) .. selepas tu saya save dan image tidak keluar, bila EDIT ada keluar gambar penuh dan bukannya icon tanda X macam di error tadi .. lepas SAVE semuanya OK ..

isunya, masa pertama kali saya nak post keluar error (seperti dibawah) dan terpaksa saya EDIT dan SAVE (tanpa ubah apa2) .. issit normal? only for IMGUR link, others I've used seems fine :unsure:

CG Team boleh cuba upload gambar di IMGUR dan cuba .. thankyou for the assistance :)

R8FTIKg.jpg
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,225
Reaction score
1,860
Points
101
Admin / SuperMod / CG Team,

hari ni baru perasan sebab biasanya saya guna hosting PICTR (tiada masalah sampai sekarang), tetapi hari ni disebabkan pautan PICTR gambar agak mengecil saya cuba IMGUR dan dapati ada error seperti dibawah (mungkin bugs=?) .. selepas tu saya save dan image tidak keluar, bila EDIT ada keluar gambar penuh dan bukannya icon tanda X macam di error tadi .. lepas SAVE semuanya OK ..

isunya, masa pertama kali saya nak post keluar error (seperti dibawah) dan terpaksa saya EDIT dan SAVE (tanpa ubah apa2) .. issit normal? only for IMGUR link, others I've used seems fine :unsure:

CG Team boleh cuba upload gambar di IMGUR dan cuba .. thankyou for the assistance :)

View attachment 262465
Sorry for delay. Ya kita aware tentang isu ini sebelum ni cuma kita sedang cari cara terbaik utk atasinya. Yg penting masalah image tidak keluar dari domain ini telah selesai. Image tidak keluar hanya semasa di dalam editor box sahaja. Anyway saya akan update bila kita dah completely solve isu ini. Thx for raising this issue.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register