CariGold new forum board 2019

CG Sponsors




tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,411
Reaction score
537
Points
126
segala benda yg baru mmg akan kekok skit..

nnt ok la ni ..

mantap cg
 
Sponsored Post

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,284
Reaction score
122
Points
43
dah xde dah DP format GIF... so, dp semua statik la yer
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
15,936
Reaction score
3,005
Points
236
tahniah kepada semua yang bertungkus lumus dalam kemaskini forum mengikut peredaran masa dan teknologi.

bagi saya ianya bukan sesuatu baru sebab di tempat selain CG saya guna "theme template" yang serupa sama, lebih2 lagi versi "lights off" yang lebih menyenangkan mata di malam hari, jadi tiada masalah dalam disini :cool:

mungkin admin/mod/team boleh sediakan template tulisan yang lebih kecil sedikit untuk rakan lain memilih alternatif dan juga saya sebab sekarang semua nampak tulisan besar2 :eek:
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,188
Reaction score
1,820
Points
101
Terima kasih pada yang beri komen & sokongan positif :):cool::D



Okay, kita cuba jawab satu persatu sini



saya cadangkan side panel dikecilkan sedikit supaya ruangan thread lebih besar untuk user baca butiran tanpa perlu baris baru.

Yang baru ni nampak kompak.
Bayangkan jika browse through mobile.
Betul, selama ni di forum lama kita gunakan Sidebar smaller tapi kali ini kita plan untuk tambah contents rujukan forumer di Sidebar skrg, so ini akan ambil sedikit space. Kalau tuan @kopirait mahu view yang lebih luas, cuba ke bahagian bawah sekali page

Pilih Style : CariGold Light - Fluid

Style ini akan memenuhi seluruh ruang browser.


In terms of mobile view, sidebar tak akan dipaparkan.

mantap..
walaupun da selesa dgn template lama, tp yg baru ni pn xde lah susah sgt.. nanti lama2 akan biasa jgak..
Betul tu boss.


..top panel atas forum..dengan side panel belah kiri.. macam kurang sesuai la..dengan size nya yang besar

..ruangan forum jadi kecil..

jadikan home view forum besar mcm sebelum ni...
Tuan @dell boleh cuba post jawapan saya utk tuan @kopirait


versi classic punya ada tak, maksudnya yg versi lama
mungkin nak stick dengan versi lama sekejap utk post news dan artikel.
sekarang ni masih dlm mode membiasakan dengan versi baru. ia mmg bagus, yes, tu tak dinafikan,
cuma apabila nak post news dan artikel, saya nak post kan ia secepat mungkin, jadi mungkin saya perlukan versi yg lama buat sementara waktu

tapi saya boleh switch to the new version utk browsing the news..

mohon budibicara mod dan Admin
segala pertimbangan amatlah dihargai
Minta maaf byk2 @cek mek molek , kita sudah completely abandon forum lama, dan kita mostly tak akan revert back. Apa yang perlu kita usahakan ialah untuk pastikan theme dan citarasa majority ahli ahli kita yang setia. Still working in progress.
 
Last edited:

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
58,215
Reaction score
8,499
Points
1,746
Terima kasih pada yang beri komen & sokongan positif. Okay, kita cuba jawab satu persatu sini


Minta maaf byk2 @cek mek molek , kita sudah completely abandon forum lama, dan kita mostly tak akan revert back. Apa yang perlu kita usahakan ialah untuk pastikan theme dan citarasa majority ahli ahli kita yang setia. Still working in progress.
ok tn Dann, noted :)

takpa, saya insya Allah akan membiasakan diri dengan this new version...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,376
Reaction score
2,087
Points
141
Satu lagi.....emoji yg angkat sepanduk CG rock (atau angkat sepanduk scam!) tu dh takde ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register