CARA RENDAHKAN BACAAN "PING" DALAM SPEED TESt

Recommended Brokers


azman6226

Banned
Joined
Nov 3, 2012
Messages
309
Reaction score
1
Points
20
Salam kawan2 cg..

tumpang tanya, siapa tahu cara2 untuk bagi bacaan PING ni rendah ya??? org kata, makin rendah bacaan PING makin laju speed internet kita betul kerr??? sy guna stremyx 4mbps, ok ke speed test saya ni???:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?



upload images free
 
Sponsored Post

norickfumi

Active Member
Joined
Feb 1, 2007
Messages
1,054
Reaction score
1
Points
20
Saya pon pakai streamyx 4mbps
tapi speed x dapat sampai 4mbps mcm bro
biasa 3mbps lebih je
 

azman6226

Banned
Joined
Nov 3, 2012
Messages
309
Reaction score
1
Points
20
jauh beno server gune
jauh ke bro? hahaha :D:D:D:D:D

agak2 kalau tukar server masa test speed tu, akan mempengaruhi kelajuan internet kita ke?? atau hanya masa speed test tu semata2??:-?:-?
 

azman6226

Banned
Joined
Nov 3, 2012
Messages
309
Reaction score
1
Points
20
Saya pon pakai streamyx 4mbps
tapi speed x dapat sampai 4mbps mcm bro
biasa 3mbps lebih je
bacaan tu x menentu gak bro.. bila on laptop/ skybox :D dan device2 lain.. kadang drop gak..:D:D:D:D hehehe

cuma rasa mcm pelik sikit, sebelum ni saya ambik pakej 1mbps, pastu upgrade pada 4mbps, tapi bila buat keje, rasa intenet macam sama laju jerrr.. huhuhu
:(:)(:)(:)((
 

Emy_Ezra

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2012
Messages
5,301
Reaction score
191
Points
78


Ai pakai strimik satu mbps.
Ini jer termampu.


BTW, tak tau pulak cara nak rendahkan ping.
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,480
Reaction score
485
Points
131
Ok da tu TT. Kau guna internet utk gaming ke?
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
77
Points
30

ping tinggi rendah ni x berapa penting.. tp kalau dah tinggi sangat tu mmg ade lag dlm browsing & gaming tp x kacau download
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,006
Reaction score
577
Points
171

ping tinggi rendah ni x berapa penting.. tp kalau dah tinggi sangat tu mmg ade lag dlm browsing & gaming tp x kacau download
ping tinggi download leh interupt... kekadang download terputus sebb ping tinggi..

nak turun kan ping memang x de cara... sebb memang malaysia nye mcm ni.. local web laju.. tapi oversea memang slow... sebb memang set mcm tu.. kita nye backbone limit.... tunggu gooogle pasang cable dasar laut baru.. mungkin akan kurang sikit ms
 

azman6226

Banned
Joined
Nov 3, 2012
Messages
309
Reaction score
1
Points
20
ping tinggi download leh interupt... kekadang download terputus sebb ping tinggi..

nak turun kan ping memang x de cara... sebb memang malaysia nye mcm ni.. local web laju.. tapi oversea memang slow... sebb memang set mcm tu.. kita nye backbone limit.... tunggu gooogle pasang cable dasar laut baru.. mungkin akan kurang sikit ms
Owhh.. gitu.. so kira kalau speed 4mbps mcm saya ni, kira normal la dapat reading 9+ ms gitu???
 
Sponsored Post
Top
Log in Register