BTC USD 61,993.3 Gold USD 4,470.32
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Burung Lelaki Tua

CEO

Active Member
Messages
1,716
Joined
Feb 1, 2007
Messages
1,716
Reaction score
0
Points
20
Ada seorang lelaki tua yang hobinya memelihara banyak burung. Pada suatu pagi, semua burung kesayangannya telah hilang. Merasa si pencuri sudah keterlaluan, lelaki tua itu pun membawa masalah ini di perjumpaan mingguan di kampungnya.

Lelaki tua : "Siapa disini yang ada burung?" Seluruh penduduk laki-laki
segera berdiri. Menyedari kesilapannya dalam cara bertanya, lelaki itu
menambah "bukan itu maksud saya". Lalu di ajukan soalan yang lain.......

"maksud saya adalah, siapa yang pernah lihat burung?" Maka seluruh penduduk wanita berdiri. kerana menyedari pertanyaannya masih
tidak betul, maka dengan muka merah dia menyambung, "maaf, bukan itu maksud saya". Sekali lagi di cuba bertanya, "maksud saya adalah siapa yang pernah lihat burung yang bukan miliknya"? Separuh penduduk wanita berdiri.

Muka lelaki itu makin merah, dan juga makin gugup, segera berkata lagi, "maaf sekali lagi, bukan ke arah itu pertanyaan saya, maksud saya adalah, siapa yang pernah lihat burung saya?"

Lalu, Isteri lelaki itu pun pun berdiri....
 
Last edited:
aku baca tergelak giler,,, mujur isteri dia yang berdiri,, kalo isteri org lain... keke
 
ngeh3x..lawak ko bolehtahan la....:)
 
heheh lawak mmg lawak..janji leh wat kte happy.. :))
 
mmg lawak. rasa nak gigit jer tiang rumah aku! hahaha!!
 
ape ke bengap sgt org tua ni..ckp jelah
"sape2 yg ada burung tunjukkn dkt aku skrg!!"..:D :D :D
 
patutnya pakcik tu kena cakap jenis burung yg hilang...
betoi dak?? hak..hak..hak...
 
Back
Top
Log in Register