Wanted Buat pelan rumah 3D dan kos

CG Sponsors




bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
Salam tentuan

saya becadang nak buat renovation rumah sikit
nak tambah bahagian dapur dan tepi...

Saya dah ada buat pelan lakaran tangan
tak kengkawan CG ni yang boleh buat pelan 3D?
harap pm saya T&C dan kos utk buat pelan tu ya

teringin benor nak tengok pelan 3D
sebelum saya nak panggil kontraktor untuk sebutharga...:D
 
Sponsored Post

kekez

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,267
Reaction score
2
Points
25
salam tuan , sila lihat pm anda
 

afifdaud

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,518
Reaction score
237
Points
123
plan 3D?
autoCAD?
google sketch up?

den boleh buat..
tp guna software lain la :D
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
guna sketchup teman boleh buat..

PM teman kalo berminat..

tapi scope of work mmg hasilkan 3d drawing sahaja.. layout plan untuk renovation (cad dwg) kena dihasilkan dulu
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
tumpang sekaki boleh tak tt..sesape yng bole buat pm harga ye..
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
mak sedara aku kene byr RM500 utk pelan rumah renovate rumah dia...bukan pelan rumah sebijik tp pelan utk renovate je...rumah bukan besar mana pun...single storey low cost je...aku rasa mcm mahal je..
 

isz_shinigami

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2010
Messages
8,859
Reaction score
53
Points
80
mak sedara aku kene byr RM500 utk pelan rumah renovate rumah dia...bukan pelan rumah sebijik tp pelan utk renovate je...rumah bukan besar mana pun...single storey low cost je...aku rasa mcm mahal je..
ok ler tu....tu kne submit ke pki buat je?nk iktkn 500 tu kire sedang2 jela..klu rendah dr tu,aku rs xberbaloi buat..bkn nye skjp nk buat...slh satu sbb aku xnk amk pojek luo sbb byran rendah sgt....:)):)):)):)):)) buat punye la letih...byr ciput...hehehe
 

isz_shinigami

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2010
Messages
8,859
Reaction score
53
Points
80
tu blm kire lagi client2 cerewet yg nk tuko beratus kali....ahahahahahaha
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
ok ler tu....tu kne submit ke pki buat je?nk iktkn 500 tu kire sedang2 jela..klu rendah dr tu,aku rs xberbaloi buat..bkn nye skjp nk buat...slh satu sbb aku xnk amk pojek luo sbb byran rendah sgt....:)):)):)):)):)) buat punye la letih...byr ciput...hehehe
bukan apa...sbb aku ada tgk pelan utk rumah banglo pun dlm RM600-RM700...sbb tu aku rasa mcm mahal...huhu

ni contoh yg aku selalu tgk
 
Last edited:

nashburn

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
66
Points
70
bukan apa...sbb aku ada tgk pelan utk rumah banglo pun dlm RM600-RM700...sbb tu aku rasa mcm mahal...huhu

ni contoh yg aku selalu tgk
Pelan rumah RM600-700 tu kira berpatutan la... cuba buat sendiri tengok, baru tau mcm mana... client cuma bagi idea, designer yg kena lukis balik elok2, pastu design 3D lagi. Nampak mcm simple, tapi kalau kena client jenis cerewet kejap2 tukar itu ini azab jugak la.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register