BTC USD 24,460.0 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai bole bunuh anjing nie?

amieshoro

Active+ Member
Messages
2,777
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,777
Reaction score
146
Points
43
Dalam seminggu,
3 ari aku akan balik malam..
sebab shift petang..

biasa sampai umah dalam kul 11pm..
aku balik naik bus,
so kena jalan kaki dalam 10 minit dari bus stop la.



bile balik malam,
ada beberapa ekor anjing suka lepak kat kawasan perumahan aku..
so, aku akan berhadapan dengan anjing2 nie..
biasanya,
anjing2 nie akan lari kalau aku sampai.


tapi, semenjak bulan lepas,
ada seekor anjing muncul..
nama dia hitam, sebab badan dia warna hitam.
kalau badan dia warna putih, mesti aku cakap nama dia putih.

si hitam nie, akan menyalak dan cuba berlawan dengan aku..
konon2 dia hero la..
anjing2 lain cuma melihat sahaja.


paling teruk, minggu lepas,
si hitam hampir2 mengigit aku..
dia ingat aku nak lari, tapi aku pantang berundur..
aku cepat mara sabil melibaskan beg aku yg kosong..
aku pegi kerja bawak beg kosong jer..
apa2 pun tak der..
aku pun tak tau naper aku bawak beg kosong..
rasa tak selesa pegi kerja tak bawak beg..
kadang2 kalau isteri aku belikan bekpes , aku letak la dalam beg...
tue jer fungsi beg aku..

tapi, pernah gak letak payung pendek dalam tue..
sebab aku senang jer dapat payung free..
biasa aku jumpa payung tertinggal (ramai org tertingal payung kat opis aku)..
tapi aku selalu terhilangkan payung yg aku jumpa..
beg yg aku bawak nie pun free, aku redeem dari jusco point..
rasanya aku dah berbelanja hampir RM4K kat Jusco.



so, aku cuma terpikirkan mengenai keselamatan kanak2 di kawsan perumahan nie..
kanak2 mungkin tak mampu nak melawan anjing nie..
si hitam agak kuat dan punya mata yg menakutkan..
buat masa nie cuma aku jer yg mampu mengalahkan si hitam...


so, should i kill this black DOG?
banyak pilihan yg aku pilih utk bunuh anjung nie, antaranya :

1) pukul kepala dia dengan tukul besi semasa dia tido..

2) letak racun dalam makanan dia.. harap2 anjing lain x makan la

3) langar dia dengan keta opis ku, kalau aku bawak balik keta opis la, keta sendiri mana bole kotorkan.

so.. what u guys opnion?
 
Sponsored Post

dell

Super Active Member
Messages
8,353
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,353
Reaction score
153
Points
83
..lawak la plak cite ko ni....hehehe..

"
buat masa nie cuma aku jer yg mampu mengalahkan si hitam...
"

..adoyai..

..nak ajar anjing kerek senang je....mcm dell wat dulu..

..kasi bedal ngan besi sekali kat muka @ hidung die...bagi die menangis..

..pas tuh die insaf...jadi anjing baik..

..berbakti pada masyarakat...
 

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
buat report minta bandaran tembak anjing2 liar tu laaaaaaa
 

mrlan09

Legendary Member
gemgem
Messages
10,661
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
Dalam seminggu,
3 ari aku akan balik malam..
sebab shift petang..

biasa sampai umah dalam kul 11pm..
aku balik naik bus,
so kena jalan kaki dalam 10 minit dari bus stop la.



bile balik malam,
ada beberapa ekor anjing suka lepak kat kawasan perumahan aku..
so, aku akan berhadapan dengan anjing2 nie..
biasanya,
anjing2 nie akan lari kalau aku sampai.


tapi, semenjak bulan lepas,
ada seekor anjing muncul..
nama dia hitam, sebab badan dia warna hitam.
kalau badan dia warna putih, mesti aku cakap nama dia putih.

si hitam nie, akan menyalak dan cuba berlawan dengan aku..
konon2 dia hero la..
anjing2 lain cuma melihat sahaja.


paling teruk, minggu lepas,
si hitam hampir2 mengigit aku..
dia ingat aku nak lari, tapi aku pantang berundur..
aku cepat mara sabil melibaskan beg aku yg kosong..
aku pegi kerja bawak beg kosong jer..
apa2 pun tak der..
aku pun tak tau naper aku bawak beg kosong..
rasa tak selesa pegi kerja tak bawak beg..
kadang2 kalau isteri aku belikan bekpes , aku letak la dalam beg...
tue jer fungsi beg aku..

tapi, pernah gak letak payung pendek dalam tue..
sebab aku senang jer dapat payung free..
biasa aku jumpa payung tertinggal (ramai org tertingal payung kat opis aku)..
tapi aku selalu terhilangkan payung yg aku jumpa..
beg yg aku bawak nie pun free, aku redeem dari jusco point..
rasanya aku dah berbelanja hampir RM4K kat Jusco.



so, aku cuma terpikirkan mengenai keselamatan kanak2 di kawsan perumahan nie..
kanak2 mungkin tak mampu nak melawan anjing nie..
si hitam agak kuat dan punya mata yg menakutkan..
buat masa nie cuma aku jer yg mampu mengalahkan si hitam...


so, should i kill this black DOG?
banyak pilihan yg aku pilih utk bunuh anjung nie, antaranya :

1) pukul kepala dia dengan tukul besi semasa dia tido..

2) letak racun dalam makanan dia.. harap2 anjing lain x makan la

3) langar dia dengan keta opis ku, kalau aku bawak balik keta opis la, keta sendiri mana bole kotorkan.

so.. what u guys opnion?

jgn ko bunuh anjing tu,...ko buat je biar dia jadi jinak,...and boleh lah jadi body guard nko....:D
 

arifrahmanz

Active Member
Messages
1,894
Joined
Jan 2, 2009
Messages
1,894
Reaction score
7
Points
25
ape kena mengena ko shopping kat jusco dah 4k,ko redeem beg,ko terhilangkan payung yg ko jumpa, dgn masalah ko ni? x membantu jalan cerita pun..kahkahkah..tapi orait la..berbunga2 la skit cerita ko..cuba ko try slow talk dulu dgn anjing tu..haha
 

mangkaq

Super Active Member
Messages
8,835
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,835
Reaction score
73
Points
75
Awards
1
Hahahahah....gaya penceritaan yang bersungguh-sungguh...biase aku bleh jupe citer ni kat blog kawan2 aku je....tak sangka kat CG pon ada...hahaha....

Kalo aku la kan....
Aku baling ngn enset 3310 je....(enset baling anjing)

:))
 

amieshoro

Active+ Member
Messages
2,777
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,777
Reaction score
146
Points
43
lawak ker?
aku serius nie..

aku plan nak letak racun dalam makanan..
cuma aku takut, anjing yg tak bersalah makan..
aku suka anjing, so aku kalau bole tak nak kacau anjing yg tak ada problem ngan aku..

masa kecik dulu baik ngan anjing makcik aku..
apa2 pun aku yg aku cakap mesti dia ikut..
nama dia bisu, dia tak bisu.. tak tau naper makcik aku pangil dia bisu..
suka sangat denga bisu..
walaupun dia anjing, dia pandai ikut cakap aku..

kalau aku suruh duduk, dia duduk,
kalau aku suruh dia lari, dia lari..
kalau aku suruh dia kejar org, dia kejar org..
biasa yg jadi mansa sepupu perempuan aku..
selalu suruh dia kejar sepupu perempuan aku..
mencanak sepupu perempuan aku lari ...
ketawa berdekah2 aku sebab puas tgk bisu kejar sepupu aku tue..

tapi bisu dah mati,
bukan aku yang bunuh dia..
aku pun tak ingat camner dia mati..
yg pasti bila dah lama aku tak g umah makcik aku,
tau2 dia dah mati..
mungkin kah dia mati sebab rindu kat aku..
mungkin tak... sebab aku rasa bisu jantan.

cuma anjing hitam nie buat aku berdendam..
aku nyaris di gigitnya..
tak suka aku ngan si hitam nie.. mata dah la tak friendly..
mata bisu nampak friendly dan peramah..
tapi tak semua org dia peramah...
si sepupu aku yg selalu aku suruh bisu kejar,
bapak dia pernah kena gigit ngan bisu..

rindu bisu lak..
tak tau la bisu masuk syurga atau neraka..

si hitam nie memang berbbahaya..
selalu aku dengar dia menyalak malam2..
aku masih tak pasti si hitam nie ada org bela atau tak..

huh..
 

hafizuka

Super Active Member
Messages
6,956
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
262
Points
81
..lawak la plak cite ko ni....hehehe..

"
buat masa nie cuma aku jer yg mampu mengalahkan si hitam...
"

..adoyai..

..nak ajar anjing kerek senang je....mcm dell wat dulu..

..kasi bedal ngan besi sekali kat muka @ hidung die...bagi die menangis..

..pas tuh die insaf...jadi anjing baik..

..berbakti pada masyarakat...

report je kat perbandaran

kalau ko nak bunuh, pancung la, takde dia terseksa
 

shide

Active+ Member
Messages
3,154
Joined
May 29, 2009
Messages
3,154
Reaction score
29
Points
30
lawak juga crita ko ni.. blei lak ter off topix skit..haha
 

azanney

CG Top Poster Club
gem
Messages
48,941
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,941
Reaction score
352
Points
131
lawak ker?
aku serius nie..

aku plan nak letak racun dalam makanan..
cuma aku takut, anjing yg tak bersalah makan..
aku suka anjing, so aku kalau bole tak nak kacau anjing yg tak ada problem ngan aku..

masa kecik dulu baik ngan anjing makcik aku..
apa2 pun aku yg aku cakap mesti dia ikut..
nama dia bisu, dia tak bisu.. tak tau naper makcik aku pangil dia bisu..
suka sangat denga bisu..
walaupun dia anjing, dia pandai ikut cakap aku..

kalau aku suruh duduk, dia duduk,
kalau aku suruh dia lari, dia lari..
kalau aku suruh dia kejar org, dia kejar org..
biasa yg jadi mansa sepupu perempuan aku..
selalu suruh dia kejar sepupu perempuan aku..
mencanak sepupu perempuan aku lari ...
ketawa berdekah2 aku sebab puas tgk bisu kejar sepupu aku tue..

tapi bisu dah mati,
bukan aku yang bunuh dia..
aku pun tak ingat camner dia mati..
yg pasti bila dah lama aku tak g umah makcik aku,
tau2 dia dah mati..
mungkin kah dia mati sebab rindu kat aku..
mungkin tak... sebab aku rasa bisu jantan.

cuma anjing hitam nie buat aku berdendam..
aku nyaris di gigitnya..
tak suka aku ngan si hitam nie.. mata dah la tak friendly..
mata bisu nampak friendly dan peramah..
tapi tak semua org dia peramah...
si sepupu aku yg selalu aku suruh bisu kejar,
bapak dia pernah kena gigit ngan bisu..

rindu bisu lak..
tak tau la bisu masuk syurga atau neraka..

si hitam nie memang berbbahaya..
selalu aku dengar dia menyalak malam2..
aku masih tak pasti si hitam nie ada org bela atau tak..

huh..

adoi..klaka la lu ni...:eek::eek:
lu jgn bunuh hitam..lu tangkap dia pastu letak kat zoo negara...
abis cerita...
 
Sponsored Post

Top
Log in Register