Boikot Facebook !!!

CG Sponsors




revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
Ada sesapa sini pengguna setia facebook?
Apa perasaan anda bila agama yang anda sanjungi dihina didalam FB tanpa disekat oleh pihak bertanggungjawab FB? Banyak group yang ditubuhkan semata-mata untuk menghina Islam, menghina Nabi junjungan kita di FB dan sebagainya. Dengan ini saya, momBOIKOT FACEBOOK selamanya...! Let's together boycotting FACEBOOK forever!
 
Sponsored Post

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
macam mane lak group yg menyerbelahi kita..?

ps- ade akal pakai.. ade nasi? buang?
 

asrul07

Active+ Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
3,055
Reaction score
3
Points
25
kita buat je la group utk raise islam balik.mesti ramai follower
p/s:jarang gak join facebook
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
TT ada akaun FB lagi ke tidak?:D
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
lantak kau la, TS......
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,622
Reaction score
81
Points
125
byk pros and cons facebook ni...

bagi aku facebook bagus untuk mengeratkan silaturrahim dan mengeratkan persaudaraan...

dengan facebook aku boleh jumpa balik dengan member lama aku yg dah tak dengar berita lebih dpd 12 tahun...

dengan facebook gak aku boleh rapat dengan sepupu2 yg jarang2 jumpa...

dari segi tak baiknya plak aku nampak semakin lama aku semakin buang masa mengadap facebook hari2 hahahha...
 

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
AKu memang maleh nak join menda2 gini!!
dulu ada FS...skrg dah tak aktif dah!!

Buat keja laen lg bagus!!
 

ErieAdn

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
Sila close akaun facebook anda!!!

Sila close akaun facebook anda!!!

Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?

Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara ‘tokoh paling berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama?

Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1.5 billion.

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?


Sedikit Info tentang AEPi:

1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti.

3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.

5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel

6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B’inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut?
Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?


Fikirkanlah..

Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
yg sy tau.. celcom caj RM1 seminggu utk bill tepon sy:D

klu ade facepen, atau facepaper..nk join gak, sedangkn bunkface pn sy join
 
Sponsored Post
Top
Log in Register