BEWARE - CIMB Clicks Phishing/Forging Website.

CG Sponsors




beautifulmind

Active+ Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
3,809
Reaction score
10
Points
25
http://202.123.75.53/~cdf/survey/locale/en/ibk.php?login=logon

http://202.123.75.53/~cdf/survey/locale/en/ibk.php?login=logon

http://202.123.75.53/~cdf/survey/locale/en/subscription.php


bende dtg kpd email aku utk subscribe kpd online voucher..

boleh klik kat email cuma jgn masukkan username or password yg betul...(letak bende2 yg salah..atau call bank dulu utk pengesahan)

sbb website yg korang masuk akan capture username n password..then diorg akan hack ke akaun bank korang...


sekian harap maklum.
 
Sponsored Post

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
adeii...tiga2 try clik.. kuar Reported Web Forgery!..:)
 

myonline

Fun Poster
Joined
Jan 15, 2008
Messages
746
Reaction score
2
Points
15
macam2 cara org nak curi duit skg ni...
 

andangsmile

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
911
Reaction score
14
Points
15
senang jer kepala web mesti dari alamat rasmi cimb .lagi pun pengerusi cimb sekali pun tak de hak nak tanye lag in dan paswd kita
 

ammal07

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
bukan cimb je, maybank pun kena juga, siapa yang layan email email macamtu saja cari nahas,

aku kalau jumpa email email macamtu terus tekan spam je,lain kali email macamtu datang terus masuk dalam spam folder...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register