BTC USD 84,629.4 Gold USD 4,140.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bercerai dengan Jin..

JDKiss

Fun Poster
Messages
619
Joined
Oct 4, 2009
Messages
619
Reaction score
201
Points
23
Salam,

sekadar berkongsi ayat untuk kita amalkan untuk elakkan jin/syaitan ikut kita balik umah..

Sebelum membacanya,Ustaz cadangkan untuk bertemu orang Alim agar sebutan bacaan kita betul,betul sebutan makhrajnya,Panjang serta pendeknya bacaan,serta seelok-eloknya kita mengetahui maknanya.

p/s : JIKA KITA TIDAK BOLEH MENGAMALKAN SEMUANYA,JANGANLAH KITA TINGGALKAN KESEMUANYA - ust sharhan

AYAT BERCERAI DENGAN JIN
Surah At-Taariq ayat 4

a004.png


Yang bermaksud:
Tiada sesuatu diri juapun melainkan ada malaikat yang menjaga (keadaannya serta menyimpan catitan mengenai segala bawaannya).

---> Baca Ayat ini ketika kita pulang kerumah pada tengah malam,selepas mengubati orang yang ada penyakit rohani seperti : dirasuk,Histeria


MEREKA YANG SELALU MELIHAT KELIBAT MAKHLUK HALUS
Surah s-saaffat : 7

a007.png


Dan (Kami pelihara urusan langit itu) dengan serapi-rapi kawalan dari (masuk campur) tiap-tiap Syaitan yang derhaka
 
Bgus ni TT..ada pape kisah menarik dsebalik pengamalan ayt ni..minta dikongsi..:)
 
Bgus ni TT..ada pape kisah menarik dsebalik pengamalan ayt ni..minta dikongsi..:)

stakat ni alhamdulillah takde pape menarik..hehe..sy selalu balik lmbt mlm..rsau kat rumah ada anak kecil..

ikhtiar cari pelindung dr Allah..takut tiba2 tersampuk je..sian budak kecik..hehe
 
Kalau jin yg dok ada dlm umah mcmana tt
 
tunggu ustazah awiena komen ttg ni...

jin nak masuk..die masuk ajer...die bukan pedulik pun dgn ayat..:D...ingat..jin tak pernah takut dengan ayat..die hanya takut dengan Allah ..betulkan iktikad
 
Back
Top
Log in Register