Beratur elok2 jgn langgar2...

CG Sponsors




kaberete

Banned
Joined
Aug 11, 2008
Messages
1,372
Reaction score
13
Points
30
Assalamualaikum

klu nak masuk kelas ke nak naik bas ke nak g makan time sekolah dulu cikgu slalu cakap...beratur betul2 murid2 jgn langgar2...ok skunk jalan pelan2 dalm barisan..jgn potong memotong...

kelmarin aku hantar org tua aku g hospital utk operation kat HSA Johor Bahru.. pemanduaan yg amat cantek yg aku mulakan dengan bismillah bertukar menjadi caci maki dan carutan dlm hati:mad: cepat2 aku bersihkan dgn istighfar bila mana ada macha2 apek2 ngn mamat2 yg xpg sekolah keb/jenis keb/agama dengan selamber potong queue dengan menggunakan laluan kecemasan..suma org nak cepat bukan ko je yg nak cepat jgn r men selamber potong que..org2 mcm korg nilah yg buat jalan sesak makin sesak..korg x kesian ke smpi ambulan pun sangkut kat jammed ikut blakang korang?? cuba la pk balik klu binik korg lam ambulan tuh?? atau mak bapak korang yg tengah nazak?? atau korg sendiri yg dalam tuh??

kat sini suka aku ingatkan pd bangsa aku sndiri terutamanya..bersabarlah..sabar itu sebahagian drpd iman..jgn la main potong2 queue ni...aku benci..org lain pun benci...aku pnya la merangkak2 nak smpi kedepan korang laju jer ikut lane kecemasan pastu da smpi depan nak menyelit plak..mmg panas hati aku bila tgk keta lain bg laluan kat mamat2 ni.. utk pemandu2 lain jgn r sesekali korg bg laluan pd org yg x g sekolah ni..

assalamualaikum
 
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,819
Reaction score
143
Points
83
ari tu aku nak beli McD ade pompuan ni potong akunye line.....aku jarakkan sket dengan org depan aku sbb nak kasik laluan kat org lain tuk lalu lalang last2 pom ni potong muehehe....aku tgkkan je le malas nak bising2
 

estacoco

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
7,542
Reaction score
25
Points
70
aku slalu blok org potong line ni especially lorong kecemasan la. sakit ati jugak
 

kaberete

Banned
Joined
Aug 11, 2008
Messages
1,372
Reaction score
13
Points
30
last skali aku duk tgh2 antara lane kecemasan ngan lane aku..suma org horn aku kat plakang..pasal r jgn kolang langgar dah huhuhu
 

xalimx

Super Active Member
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,921
Reaction score
61
Points
70
aku cukup puas hati kalo ada yg kena tahan kat highway sbb potong queue....mmg cam lahanat tul yg potong queue ni....
 

Sureduit

Super Active Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
5,046
Reaction score
25
Points
75
last skali aku duk tgh2 antara lane kecemasan ngan lane aku..suma org horn aku kat plakang..pasal r jgn kolang langgar dah huhuhu
Tindakkan Yg Bijak..diharap sahabat lain pon buat camnie...
Tension Oooo tengok kelaku puak2 nie...main sedap ja potong kiri...
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
aku selalu mencarut n angkat jari tgh kt pemandu yg bwk x betul ni sbb aku naik mto.konfom senang nyelit :))
 

fordLASER

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
10,806
Reaction score
54
Points
120
korang yg bawak keta terhegeh2.... slow sentimentol.... geli aku... ruang depan punya la jauh... cuba la rapat sikit...... peace...
 

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70
biase nie.. mmg diorangla pnyebab jln jem makin jem. aku yg guna highway kerinchi nie cmtula ari². lps tol dr sri hartamas ade 2 exit. 1. exit ke kl,mid valley, cheras. 2. exit ke pj, shah alam. klu yg biasa lalu mmg tau la cmne keadaan kt exit ke kl,mid valley, cheras tu. mmg jam gile sbb kete nk msuk cheras kt dpn mid valley tu. nak dijadikan cite, abis lane ke pj, shah alam ditutup oleh para² pemotong queue/penyelit nih. so jln yg xspatutnye jem, jadik jem. mmg xskolah la bangse² cmnie..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register