Wanted Berapa cost awning kayu cengal/merbau/meranti?

CG Sponsors




MUGENSEIKI

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2010
Messages
2,656
Reaction score
43
Points
30
Salam, saya bercadang nak buat awning porch kereta dirumah saya dengan mengunakan kayu cengal/mernti/merbau dan polikarbonat. Berapa anggaran untuk keluasan 25kaki X 10kaki?

Thanks kalau ada yg pernah buat dan boleh kongsi anggaran dan rekomen kedai/tukang yg bagus. Saya di area Kajang. Thanks
 
Sponsored Post

tenungskrin

Super Active Member
Joined
Oct 5, 2009
Messages
5,711
Reaction score
90
Points
70
mahal oooo..

hati2 tt..ado yg lotak kayu 2nd..
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
Aku pakai polikarbonat solid + besi abis nego 4.5k.. kalau kayu +3-4 ratus
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
Kayu cengal 4" x 4", sekaki dlm RM15, 2" x 2" sekaki RM3.50.
Polycarbonate 3mm solid surface grade A, RM6.50 sekaki persegi. Lebar 4' panjang ikut suka. Kali je ngan rega tu.
 

MUGENSEIKI

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2010
Messages
2,656
Reaction score
43
Points
30
Kayu cengal 4" x 4", sekaki dlm RM15, 2" x 2" sekaki RM3.50.
Polycarbonate 3mm solid surface grade A, RM6.50 sekaki persegi. Lebar 4' panjang ikut suka. Kali je ngan rega tu.
Thanks bro..Kalau congak harga kayu jer..macam ok jer harga..tapi upah camna nak tahu reasonable ke tak?.

Aku tgk kontraktor quote sampai RM15k.

Kalau kira kayu based on harga yg ko bagi..rasanya tak habis RM4000. Poly lak..kalau 250kps tak sampai RM2000.

Kalau cengal 2" X 4" berapa lak sekaki ?
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
Thanks bro..Kalau congak harga kayu jer..macam ok jer harga..tapi upah camna nak tahu reasonable ke tak?.

Aku tgk kontraktor quote sampai RM15k.

Kalau kira kayu based on harga yg ko bagi..rasanya tak habis RM4000. Poly lak..kalau 250kps tak sampai RM2000.

Kalau cengal 2" X 4" berapa lak sekaki ?
Upah biasanya base on harga barang.
Klu brg 100, upah 120, atau lebih. Pernah dgr, area shah alam, brg 100, upah 180.

Poly tu pula, bukan sekadar poly, ada aluminium penyambung dia, getah, skru.
Rega poly tu harga kt kedai plastik bukan hardware. Klu hardware, 6.50 ke atas.

Harga cengal 2" x 4", dlm 12 sekaki. Blum ketam...

Kerja2 lain mcm hacking sikit2, itu, ini.. Semua tu ambik kira.

So, kira, kira mmg boleh cecah 12k sebenarnya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register