BB trading STYLE

Recommended Brokers


Forex Chart

ismael

Active Member
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,473
Reaction score
148
Points
33
Dengan lafaz BISMILLAHIROHMANIROHIM.....

Saya sekadar org. baru di fx ini....ingin berkongsi dan belajar dari business fx.....

Asas saya belajar amatlah cetek banget.... dan ilmunya juga hanya basic indicator iaitu Bolingger Band.

Saya belajar memahami BB dari threadnya master KG (pasti kebanyakan kenal nama besar ini)

Contoh-contoh pemahaman trade saya menggunakan BB :-








Sekian dulu mukadimah dari saya....akan bersambung....:D

Settingan untuk BBMA yg digunakan dalam thread saya ini



Credit to om meijin

KG level setting

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=12951211#post12951211

Membaca pergerakan harga

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=13242852#post13242852



Indi dan template EUR/USD 31/julai/2012 DISINI

Trade Simulator pada yg belom ada ada di sini



-----------------------------------------------------------------------------------------------
Teknik BB from masta Dreamcathcher

BB rules for masta DC

1) buka chart tf h1 & h4 - tgk ma50 & mid BB....ini utk tentukan trend samada UT
atau DT.....

UpTrend - CS atas ma50 dan mid BB
DownTrend - CS bawah ma50 dan mid BB
Sideway - MA50 mendatar, dekat2 mid bb & CS pon dok dekat2 mid bb & MA50.
kadang2 CS dok bwh ma50 tp diatas mid bb,tu pon sideway jgk.....
selalunya time ni mid bb pulak yg mendatar.....

2) Bila dah kenalpasti trend,bukak chart M15.
contoh : katakan trend di h1/h4 DT......tunggu peluang sell sahaja.....abaikan
buy....(nak buy jgk,bole,tp kena tau mana nak amik TP)

a - SELL : CS break Top BB + BB mendatar....ma5 merah melepasi top BB dan
CS closed bwh top BB & ma5 merah -> signal sell terbaik...belasah kow2....

b - SELL : CS break top bb + BB mendatar tapi ma5 merah x melepasi top bb,
tapi CS closed bwh top BB & ma5 merah......belasah jugak.

c - SELL : bila ma50 dok dekat BB top atau mid BB,cs cuba break tp x lepas & closed dibawah ma50 & BB(mid atau top).....kalau ma50 di top bb,boleh belasah...
kalau ma50 di mid bb,boleh jgk enter,tp TP set jgn la tamak2 sgt....

d - kalau CS break ma5 merah & BB top sewaktu ma5 & BB top sedang menegak,
walaupon dia closed dibawah ma5 merah & BB top,jgn cepat sgt nak terjah sell...
keadaan ini menandakan price nak naik lagi....tunggu sehingga CS naik sampai
dia x melepasi BB top.....tu masa dia nak terjun....
ini info yg sama spt sifu omally bagitau hari tu & dah ada kat document....situasi (d) ni memerlukan kefahaman yg mantap....kena buat pemerhatian lebih sikit.....
Indi dan template Masta DC....terkini 1/ogos/2012 DISINI
 
Last edited:
Sponsored Post

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
cantikk tt..teruskan...
 

nubiefx

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jan 11, 2012
Messages
5,448
Reaction score
6
Points
65
tq tt..kalo boleh bg setting BB skali
 

ismael

Active Member
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,473
Reaction score
148
Points
33
Saya berharap agar kita sama-sama mempelajari dan memahami dan berdiskusi untuk kita lebih memahami BB ini....

 

centepede

Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
Mmmm...neh kg style ker atau style lain TT:)
 

munetz

Fun Poster
Joined
May 10, 2010
Messages
715
Reaction score
6
Points
15
terimakasih tt.. minta tujuak ajar...
 

ismael

Active Member
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,473
Reaction score
148
Points
33
terimakasih tt.. minta tujuak ajar...
Kita sama-sama Cuba merungkainya disini........harap Ada juga yg membetulkan jikalau sy ada kesilapan .....
 

ismael

Active Member
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,473
Reaction score
148
Points
33
Indi dan template

Bagi memulainya ini indi dan template yg saya gunakan..... disini
 
Sponsored Post
Top
Log in Register