BTC USD 61,989.5 Gold USD 4,328.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bank Pusat UAE kena tipu RM35 bilion

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,650
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,650
Reaction score
1,896
Points
591
DUBAI: Seramai tujuh orang ditahan polis berkaitan satu kes penipuan membabitkan pengeluaran hampir 38 bilion dirham (RM35 bilion) dari Bank Pusat Emiriah Arab Bersatu (UAE).

Mereka didakwa menggunakan dokumen palsu untuk menjalankan komplot itu, lapor akhbar The Khaleej Times di sini.

Akhbar itu memetik laporan polis Abu Dhabi sebagai berkata, anggota kumpulan itu yang menghasilkan dokumen palsu mendakwa bank pusat tersebut berhutang dengan sebuah bank di Eropah sebanyak 7.2 bilion euro.

Antara tujuh yang ditahan itu, tiga adalah warga Eropah dan empat dari Asia. Mereka boleh dipenjarakan sehingga 10 tahun jika sabit kesalahan. Bagaimanapun mereka mengaku tidak bersalah, lapor akhbar itu. - Bernama
 
mak aiiii....menipu mcm nie mmg pUAS hatie :o
 
RM35 bilion

alang2 menyelok pekasan biar sampai ke bank besaq.............
 
pergh..alang2 mencurik..biar lebam..
 
tak cerdik juga bank yg kaya tu. bleh gak kena tipu byk2 camtu.
 
Back
Top
Log in Register