BTC USD 37,750.3 Gold USD 1,770.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

back to basic......

pipon

Junior Member
Joined
Apr 9, 2010
Messages
52
Reaction score
4
Points
11
jom kongsi2 ilmu....

backtobasic.jpg


TEORI OMBAK
1- BILA OPEN MARKET CURRENCY AKAN MENGUAT
2- CLOSE MARKET CURRENCY AKAN MELEMAH

KEADAAN CURRENCY ADALAH PAIRING
GBP vs JPY = OPEN MARKET TOKYO JPY AKAN MENGUAT = GBP vs JPY AKAN DOWNTREND/BEARISH….
TEORI NEWS
1- +NEWS AKAN MENGUATKAN CURRENCY
2- -VE NEWS AKAN MELEMAHKAN CURRENCY
3- CAMANA NAK PREDICT NEWS?? SIMPLE WAY IS TENGOK FORECAST KAT FOREX FACTORY

PRICE ACTION
1- PERGERAKAN PAIR DISEBABKAN PENGARUH.
2- DIKENALPASTI DENGAN INDIKATOR / PENGAMATAN TREND

ENTRY
1- KEDUA TERPENTING
2- GABUNGAN 3 PERKARA (OMBAK,NEWS,ACTION)

EXIT
1- PALING PENTING KERANA DISINILAH KEPUTUSANNYA…
 
Sponsored Post

pipon

Junior Member
Joined
Apr 9, 2010
Messages
52
Reaction score
4
Points
11
so, bila nak entry? adakah entry kita tu selamat untuk disimpan atau tidak? jauh mana nak cut popit or loss? BACK TO BASIC...
 

pipon

Junior Member
Joined
Apr 9, 2010
Messages
52
Reaction score
4
Points
11
contohnya waktu tokyo open... price menunjukkan bearish, confirmkan dengan apa2 indi dan kita sell, pastikan news(jika ada) adalah setuju dengan keadaan bearish....

sy just nak kongsi dan untuk DITAMBAH oleh otai2 forex, sy baru setahun jagung je....
 

pipon

Junior Member
Joined
Apr 9, 2010
Messages
52
Reaction score
4
Points
11
so cara paling best yang saya amalkan...
1- tengok chart
2- tengok jadual falakiyyah, hahaha
3- tengok TEORI OMBAK
4- tengok news..
5- entry
6- INSYAALLAH POPIT
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
maknanye kite base pada currency chart la ye??
 

aladin

Active Member
Joined
Jul 14, 2009
Messages
1,892
Reaction score
47
Points
30
TT pakai indi apa untuk entry?
 

pipon

Junior Member
Joined
Apr 9, 2010
Messages
52
Reaction score
4
Points
11
Teknik power nii :D, bleh kongsi tips tak bro...

teknik ni power atau tak boleh try sendiri, sbb bukan semua org boleh sesuai dgn satu2 teknik trading.... :)
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19068
USD / JPY
110.262
GBP / USD
1.39249
USD / CHF
0.91798
USD / CAD
1.23567
EUR / JPY
131.286
AUD / USD
0.75498

CG Sponsors




Top
Log in Register