ASB loan melalui Easy RHB

CG Sponsors




FaridZainol

Active Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1,875
Reaction score
62
Points
30
Salam semua,

Saya ada pergi ke Easy RHB yg baru saja dibuka bertanyakan berkenaan loan ASB mereka. Saya ingat nak buat loan 100k selama 25 tahun. Bayarannya utk lima tahun pertama kita hanya bayar interest je sebanyak RM 386.77 dan starting tahun keenam sampai ke tahun 25 RM 620.

Plan saya cuma nk bayar selama 5 tahun je..sebab monthlynya murah dibandingkan dgn dividen yg kita akan dapat at d end of the year. So starting tahun keenam saya nk surrender. Bole pakar2 di CG ni bagi pendapat ok ke tak kalau saya bwat mcmni. And target saya hanya nk ambik dividen, duit pokok dari 100k tu mmg saya x kisah sbb first 5 years tu pn mmg hanya bayaran utk interest sahaja. :D
 
Sponsored Post

hafizuka

Super Active Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
260
Points
81
kira je kos semuanya

pastu kira untung dividen apa semua

tolak kalau positif still okay la tu
 

ennoar

Active+ Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
2,836
Reaction score
34
Points
30
Buleh nih..maybank pun sama..tapi sayang duit aku nak buat rumah..kalau tak.....
 

FaridZainol

Active Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1,875
Reaction score
62
Points
30
Maybank pn ada...tp plannya x sama mcm easy RHB ni...
Maybank x silap kalau 25 tahun, monthly 5XX.XX..
 

saifuladli80

Junior Member
Joined
Dec 9, 2009
Messages
66
Reaction score
0
Points
6
yup..5ratus lebih kalo maybank..ada pape kena byr x kalo terminate after 5yrs..
 

FaridZainol

Active Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1,875
Reaction score
62
Points
30
So far pegi tanya yg latest punya lock in period 2 years, kalau terminate before 2 years 3% penalty. After 2 years mmg xde kena bayar apa2.
 

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
xsilap RHB kira paling murah skrg ni...ape2 pon jnji mampu nk bayar bulanan....sapa2 xambik tu bleh la ambik...

untung juga...tp nk lg untung jgn wat kuar duit tu smpai 5-10thn...dividen tu nnti smpai bleh byr habis pinjaman yg kita wat....:)cgrock

jd RM100k tu dh jd milik sndri...:D:D
 

FaridZainol

Active Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1,875
Reaction score
62
Points
30
Otai2 CG yg ada plan yg lebih menarik utk memaksimakan ASB dalam jangka masa paling cepat bolehla tlg2 salurkan =D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register