Ape nak buat dengan modal RM1500

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 24 22.4%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 7.5%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 44 41.1%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 29 27.1%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 34 31.8%

Latest Threads

Ridzuan83

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2011
Messages
163
Reaction score
1
Points
0
Assalamualaikum..

aku nak minta pendapat semua,,

akak aku ni bru 7 bulan lebih kematian suaminya,,
sekarang ni agak merungsingkan aku juga dan akak aku pun rungsing sangat2 akak aku ada 4 orang anak asil perkahwinannya,,
abg ipar aku meninggal sebab sakit jantung,
now akak aku semua yang terpaksa bayar sewa rumah etc la kos baby lagi.. aku pun dah jual barang2 kesayangan aku untuk membantu akak aku tu, aku dgn akak aku ni berdua je,, mak ayah kami da lama meninggal, so aku nak tanye la ape boleh buat bisnes dengan modal RM1500?? bisnes ni akak aku nk buat dari rumah aje,, sbb akak aku x leh keje lagi, baby umo 2tahun paling kecil, dan yang sulung darjah 2, yang no 2 darjah satu, yang no 3 masih tak sekolah,, jika akak aku kje agar susah la sket budak2 tu, aku ada bincang dgn akak aku suh dia beniaga kecil2lah dirumahnya, so ni aku nk minta suggest dr anda semua la,, ape bisnes yang agar mendatangkan hasil yang boleh menanpung perbelanjaan akak aku sekeluarga,, hanya dengan modal RM1500?
 
Sponsored Post

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,375
Reaction score
89
Points
0
Location
Full Time Forex Trader
aisehh..

sedih pulak dengar cerita akak ko neh..

mungkin ada yg boleh membantu bagi cetusan idea perniagaan..insyaALLAH
 

Ridzuan83

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2011
Messages
163
Reaction score
1
Points
0
akak aku kalau bab nak menianga dari segi jualan kuih muih susah sket sbb akak aku ni mmg kurang pandai masak untuk dia makan dgn anak anak dia boleh la, kalau boleh aku nk minta pandangan dari segi barangan kain2 ke baju2 ke,, kalau nak dapat supplyer dari mana ye?
kalau MLM ke ape ke aku x nak suh akak aku buat sbb akak aku ni x pandai sgt bab2 nak tarik orang join.. lagipun akak aku x minat dgn mlm,,
 

edzaljb

Fun Poster
Joined
Sep 7, 2007
Messages
376
Reaction score
14
Points
0
Location
Jay to the Bee
Jual barang secara online or offline ( perfume,makeup,baju baby/kanak2,etc ) kena pandai cari supplier untuk cari customer secara online guna kan platform social network cthnya(FB),mudah.my,email,etc
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
13,988
Reaction score
278
Points
0
akak aku kalau bab nak menianga dari segi jualan kuih muih susah sket sbb akak aku ni mmg kurang pandai masak untuk dia makan dgn anak anak dia boleh la, kalau boleh aku nk minta pandangan dari segi barangan kain2 ke baju2 ke,, kalau nak dapat supplyer dari mana ye?
kalau MLM ke ape ke aku x nak suh akak aku buat sbb akak aku ni x pandai sgt bab2 nak tarik orang join.. lagipun akak aku x minat dgn mlm,,
kalo nak keje pure dok rumah... amik upah menjahit.. itu pun kalo pandai menjahit...

tapi aku suggest kakak ko jadik ejen takaful.... income lebih baik dan stabil berbanding MLM... modal tak sampai pun RM300 (yuran exam)
lagi pun nak dapat klien tak susah sangat skrg sebab ramai yg mencari...
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,120
Reaction score
64
Points
0
cuba suruh akak ko cuba bisniz buat kentang keping...modal tak la tggi sgt..tapi bolehla menyara keluarga..
kat masjid negara KL..ada bro/bini tu buat..laku bebe..
dia mcm kentang yg dikupas halus tapi tak putus..nak citer tak pandai..
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
13,988
Reaction score
278
Points
0
jadi ejen takaful... modal kecik.. tak laku pun barang tak basi.. cuma takde komisyen je la..

kalo jual barang, kalo tak laku, barang basi... rugi banyak kalo tak menjadi..
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
13,988
Reaction score
278
Points
0
cuba suruh akak ko cuba bisniz buat kentang keping...modal tak la tggi sgt..tapi bolehla menyara keluarga..
kat masjid negara KL..ada bro/bini tu buat..laku bebe..
dia mcm kentang yg dikupas halus tapi tak putus..nak citer tak pandai..
dia kata kakak dia tak pandai masak
 

Ridzuan83

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2011
Messages
163
Reaction score
1
Points
0
Jual barang secara online or offline ( perfume,makeup,baju baby/kanak2,etc ) kena pandai cari supplier untuk cari customer secara online guna kan platform social network cthnya(FB),mudah.my,email,etc
sebenarnya perancangan mmg nak buat mcm ni, tapi mana nak cari supplyer yer..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register