Apa kelebihan saham berbanding forex?

CG Sponsors




Maju

Fun Poster
Joined
Jan 8, 2013
Messages
134
Reaction score
3
Points
15
Tak kesahlah bursa KL ke NYSE ke Euronext ke LSE

nak tanya pendapat sebab apa masih lagi main saham kalau forex Lagi menguntungkan
 
Sponsored Post

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
my answer:

1. stock cara cepat untuk kaut untung.
2. risiko total lost lebih rendah drpd forex.

any objection?
 

applejuice

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2011
Messages
482
Reaction score
14
Points
15
1.Kelebihan saham risiko lebih rendah sebab tiada broker saham yang sanggup bagi leverage tinggi.So kadar keuntungan adalah lebih kecil dan lambat berbading forex kerana faktor leverage.Lebih sesuai untuk beginner macam saya.hehe

2.Regulated and backed oleh goverment.So tiada risk broker default.broker forex?? fikir2 kan lah..broker forex yg betul2 selamat perlu modal yg besar pulak.hehe

Itu yang saya taw abg.

Tetapi Forex lagi banyak kelebihan berbanding saham..abg nak saya listkan jugak ke? :)
 

Maju

Fun Poster
Joined
Jan 8, 2013
Messages
134
Reaction score
3
Points
15
Boleh juga

salah satunya dia tak 24 jam jadi kalau market tutup kita tak payah risau sebab tgh pause
 

applejuice

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2011
Messages
482
Reaction score
14
Points
15
Rasanya.abg yg trading forex fulltime mesti taw ape bezanya kelebihan forex berbanding stock market.hehe
 

Maju

Fun Poster
Joined
Jan 8, 2013
Messages
134
Reaction score
3
Points
15
saya bukan FTT tapi bercita-cita hehe

tgh blj US equity dorg kata mcm lagi bagos?
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,216
Reaction score
20,816
Points
1,661
klo drop bole hold..forex arini ko beli minggu depan ko jual ker?
 

applejuice

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2011
Messages
482
Reaction score
14
Points
15
kenapa tak boleh?? Semuanye relative dengan risk.Cepat ke lambat ke.tak jadi masalah. drop nak hold? kalau drop melebihi 10% dari equity saye cut terus.
Boleh je beli minggu ni.minggu depan jual.letak stoploss dalam 100pip tapi pastikan 100pip tu bersamaan rm100 . Kalau ade rezeki mungkin dapat dlm rm200-rm300.Kalau die drop 100pip.saya anggap itu risiko saya dan saya tak perlu hold .saye akan cutloss terus. rm100 daripada rm10000 baru 1% daripada modal saya :)

Semuenye berkaitan dengan risk.jangan salahkan instrument untk bertrading.
forex ke.stock ke.future.ke.bond ke.deriative ke. asasnye tetap sama.RISK

:)
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
Tak kesahlah bursa KL ke NYSE ke Euronext ke LSE

nak tanya pendapat sebab apa masih lagi main saham kalau forex Lagi menguntungkan
entahlah....kalu ko tanya, nape trade saham lagi sedangkan forex lagi nenguntungkan. aku jawab, forex buat duit buy dan sell, saham hanya buat duit dengan buy saje..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register