Apa kelebihan saham berbanding forex?

CG Sponsors




kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,503
Reaction score
236
Points
123
saham
-buat untung sehala je (buy)
-lambat untung lambat rugi
-regulated
-lebih kepada analisis fundamental
-xde leverage. tapi ada broker yg sediakan leverage dan kene bayar balik dlm masa tertentu
-ada waktu trading tertentu
-boleh buy jika ada yg sell dan boleh sell jika ada yg buy

forex
-2 hala (buy n sell)
-cepat untung cepat rugi
-kadang2 byk broker scam
-lebih kepada analisis teknikal
-leverage disediakan
-waktu trade boleh trade 24jam
-boleh buy n sell sukati korang


ada lg x?
 
Last edited:
Sponsored Post

jkmguio

CG Top Poster Club
Joined
Jun 16, 2008
Messages
28,725
Reaction score
1
Points
115
Apa yang brother kata itu benar dan disokong 100%. Saya lebih suka forex kerana mencabar fikiran tapi saya belum cun lagi main forex. Hati selalu berdebar-debar:)cgrock
 

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,717
Reaction score
60
Points
40
saham
-buat untung sehala je (buy)
-lambat untung lambat rugi
-regulated
-lebih kepada analisis fundamental
-xde leverage. tapi ada broker yg sediakan leverage dan kene bayar balik dlm masa tertentu
-ada waktu trading tertentu
-boleh buy jika ada yg sell dan boleh sell jika ada yg buy

forex
-2 hala (buy n sell)
-cepat untung cepat rugi
-kadang2 byk broker scam
-lebih kepada analisis teknikal
-leverage disediakan
-waktu trade boleh trade 24jam
-boleh buy n sell sukati korang


ada lg x?
Futures
- 2 Hala
- Cepat untung cepat rugi
- Regulated
- No leverage
- Waktu trading tertentu
- Tak boleh buy atau sell dalam satu masa yang sama.

Kalau cerita pasal risk setakat ni

Stocks - Low risk
Futures - Medium Risk
Forex - High Risk

P/S: Trade apapun yang penting duit yang kita trade tu dah set dalam otak siap-siap duit lebur :))
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,503
Reaction score
236
Points
123
Futures
- 2 Hala
- Cepat untung cepat rugi
- Regulated
- No leverage
- Waktu trading tertentu
- Tak boleh buy atau sell dalam satu masa yang sama.

Kalau cerita pasal risk setakat ni

Stocks - Low risk
Futures - Medium Risk
Forex - High Risk

P/S: Trade apapun yang penting duit yang kita trade tu dah set dalam otak siap-siap duit lebur :))
futures ni camne plk? huhu
 

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,717
Reaction score
60
Points
40
Sponsored Post
Top
Log in Register