Apa itu AKPK??

CG Sponsors




khirul_nizam

Active Member
Joined
May 8, 2008
Messages
1,363
Reaction score
29
Points
30
AKPK atau namanya Agensi Kaunseling dan pengurusan kreadit telah bnyak membantu rakyat malaysia yg selama ini dibelengu dgn masalah hutang..aku telah menyertai AKPK 3 bulan yg lepas dan Alhamdulilah selama menyertai program pengurusan kreadit kehidupan aku lebih selesa sedikit. kalau selama ini duit gaji habis digunakan untk membayar hutang bank kali ini tidak lagi..:)walapun kita masih berhutang dgn bank tapi sekurang-kurangnya bayaran bulanan yg kita bayar ke pihak bank dapat di kurangkan setelah kita menyertai Program pengurusan kreadit.:)cgrock.. kalau nak tahu dgn lebih lanjut boleh call sendiri akpk..pada teman2 yg dah menyertai program AKPK boleh la syer kat sini.:D
 
Sponsored Post

angah83

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,121
Reaction score
84
Points
70
mcm best je nie.. mcm nak try. aku dok tanye² jgk apekebende AKPK ni. last² terbaca ads dia dlm lrt. rsenye mmg bleh mmbantu org yg selalu 'sesak' mcm aku. nak join kne byr ke bro?
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
Ha tu lah, sejak2 gaji banyak potong ni, teringat dkt AKPK je ni :D.. ape dia AKPK buat untuk manage kewangan kita yek?
 

khirul_nizam

Active Member
Joined
May 8, 2008
Messages
1,363
Reaction score
29
Points
30
mcm best je nie.. mcm nak try. aku dok tanye² jgk apekebende AKPK ni. last² terbaca ads dia dlm lrt. rsenye mmg bleh mmbantu org yg selalu 'sesak' mcm aku. nak join kne byr ke bro?
jgn risau bro tiada yuran di kenakan..tapi dgn syarat bro tak muflis..lagi 1 AKPK ni sebenarnya di bawah BNM.
 

khirul_nizam

Active Member
Joined
May 8, 2008
Messages
1,363
Reaction score
29
Points
30
Ha tu lah, sejak2 gaji banyak potong ni, teringat dkt AKPK je ni :D.. ape dia AKPK buat untuk manage kewangan kita yek?
Dia mcm ni bro AKPK akan rujuk pada BNM jumlah hutang yg kita ada dgn Bank2 di malaysia..setelah di campur hutang2 tak bercagar tersebut cth kad kreadit atau personal loan mereka akan buat kiraan berapa jumlah hutang patut kita bayar degan sumber kewangan yg kita ada kpd pihak bank yg kita berhutang contoh kalau dulu kta bayar personal loan RM200 mungkin jumlah itu di kurang kan menjadi RM80 ringgit mengikut kemamuan kewangan kita. dan tempoh bayaran balik akan di lanjutkan.
 
Last edited:

baby_merc

Active Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
1,084
Reaction score
11
Points
25
AKPK tu salah satu agensi kaunseling BNM, hari tu aku pun nak pegi jugak tapi....dapat info dari kawan (bank), kalau kita dah daftar program tu, susah apply loan sebab dia update dalam sistem CCRIS. Kena setel hutang lapuk dulu dan dapat release note dari bank baru dapat apply loan baru...tapi ada bagus jugak, sebab kalau instalment rm500 permonth, nanti leh kecikkan lagi jadi rm 100 dan jangkamasa pinjaman dipanjangkan..contoh je tu..apa2 hal cuba dapat info dari mereka yang penah join program tuu..
 

fizex81

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2008
Messages
440
Reaction score
71
Points
25
dr kena perintah mahkamah pihak bank, baik buat AKPK ni
 

baby_merc

Active Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
1,084
Reaction score
11
Points
25
dr kena perintah mahkamah pihak bank, baik buat AKPK ni
Setuju..
Elok juga relakan diri berjumpa pegawai bank dan mintak advice camana nak rescedule hutang...:D
 

khirul_nizam

Active Member
Joined
May 8, 2008
Messages
1,363
Reaction score
29
Points
30
AKPK tu salah satu agensi kaunseling BNM, hari tu aku pun nak pegi jugak tapi....dapat info dari kawan (bank), kalau kita dah daftar program tu, susah apply loan sebab dia update dalam sistem CCRIS. Kena setel hutang lapuk dulu dan dapat release note dari bank baru dapat apply loan baru...tapi ada bagus jugak, sebab kalau instalment rm500 permonth, nanti leh kecikkan lagi jadi rm 100 dan jangkamasa pinjaman dipanjangkan..contoh je tu..apa2 hal cuba dapat info dari mereka yang penah join program tuu..
betul kpd sesiapa yg dah menyertai program AKPK mereka akan di senaraikan oleh BNM dan memang tak layak nak buat sebarang loan dgn bank2 di malaysia. Bagi aku sapa yg rasa ada masalah nak bayar balik hutang bank baik la korang joint AKPK..kalau rasa boleh lagi nak setle hutang terpulang la nak masuk ke tak..boleh hubunggi AKPK untk mintak nasihat mereka.:)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register