BTC USD 23,390.6 Gold USD 1,865.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Akaun simpanan nak kena block

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
40,696
Top Poster #5
Joined
Nov 23, 2012
Messages
40,696
Reaction score
5,058
Points
516
Awards
1
saya mmg berapa bulan dah tak bayar. mmg betul pn dorg nk hantar surat dah

saya pun pernah ada 2 akaun UniFi dan 1 Webe x bayar bertahun2 dah .. biasa dapat surat dari debt-collector, saya buang je :D

ni telco, kalo bank saya x pasti sangat ..
 
Sponsored Post

Fayafa

Active+ Member
gem
Messages
2,928
Joined
May 21, 2017
Messages
2,928
Reaction score
1,097
Points
111
harini aku dpt sms bgtau dorang dah apply mahkamah nak sita dan tutup akaun bank. macam mana kata tak bole blok tu?
hg pi tanya bank seniri utk pengesahan samada btui akaun hg kena freeze ka dak..bab nk sita tu, abaikan ja..depa sj nk gempaq, kunun nk pi pelekat WSS kat rumah atas arahan mahkamah bla bla bla..kalu depa call hg goreng depa tgk, hg tya no.kes mahkamah no.brapa..hanya bailif mahkamah sj buleh pi buat reja2 sita ni..kalu dia kata "oohh, sy xleh bgtau no.kes brapa&u kena tya lawyer bla bla bla" tu maknakata dia muhong hg..hg tembak ja "hg pi tempek retaih kosong ka?hg mkn gaji dgn mahkamah ka atau mkn duit loyer?"😆😆😆😆😆..

selamat mencuba..
 

steelheart

Active Member
Messages
1,072
Joined
Mar 20, 2012
Messages
1,072
Reaction score
175
Points
43
harini aku dpt sms bgtau dorang dah apply mahkamah nak sita dan tutup akaun bank. macam mana kata tak bole blok tu?
Bank nak blok dia ada bagi surat berdaftar tak kata nak sita dan tutup akuan tu.. kalau tak der .. xpayah risau bang .. sms tu debit collector yg ugut.. dalam sms tu mesti dia ada sertakan nombor talipon kan utk berunding 🤣
 

jiwangkarat

Fun Poster
Messages
813
Joined
Aug 24, 2012
Messages
813
Reaction score
80
Points
30
Bank nak blok dia ada bagi surat berdaftar tak kata nak sita dan tutup akuan tu.. kalau tak der .. xpayah risau bang .. sms tu debit collector yg ugut.. dalam sms tu mesti dia ada sertakan nombor talipon kan utk berunding 🤣
ya ade no dia kata dlm tempoh 24 jam. dia dah hantar permohonan mahkamah harini
 

steelheart

Active Member
Messages
1,072
Joined
Mar 20, 2012
Messages
1,072
Reaction score
175
Points
43
ya ade no dia kata dlm tempoh 24 jam. dia dah hantar permohonan mahkamah harini
Pada hemat saya kalau tuan nak tunggu dan lihat lagi bolih je.. kalau tuan buat diam skg nanti mesti dia akan hantar lagi sms ugutan tu..dan lagi dan lagi sampai tuan bosan then tuan akan hubungi nombor dlm sms tu. Itulah tujuannya dia send sms tu.. ini semua collector tuan bank dah serahkan pada collector luar utk kutip hutang tuan . Jika sekali jer tuan reply dan contact nombor dlm sms tu bermakna hidup tuan akan kucar kacir diganggu oleh debit collector tu .. pada pendapat saya better tuan hiraukan collector tu lagi baik blok nombor sms or nonbor talipon collector tu.. jika tuan nak selesaikan masalah hutang tuan lg baik tuan pergi sendiri kebank yg tempat tuan berhutang tu .. debit collector luar ni dia org tgh antara bank dgn pemuitang dia org akan dpt comission kalau dpt settlekan kes tuan .. terpulang pada tuan sama ada tuan nak settlekan masalah ini lebih baik tuan pergi sendiri ke bank yg tuan pinjam tu utk settle .. jika tuan rasa taknak settle tuan jgn reply apa2 sms or terima panggilan dari debit collector tu better blok je number2 tu .. jika tak salah saya pinjaman yg lebih dari 7 tahun bermasalah start daripada keluar legal action dan dia org tak dapat cari tuan pinjaman itu dikira non active
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register