To Sell Akar Tongkat Ali ORIGINAL Dlm Bentuk Kepingan

CG Sponsors




paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
Salam.

Saya menjual akar tongkat ali yg dah diracik, dipotong nipis2 dlm bentuk kepingan.

Senang untuk pengambilan.

Cuma perlu rendam 4,5 keping dalam air panas seketika.
Tunggu sejuk dan boleh minum.

Khasiat:

1. dah sinonim tongkat ali ni untuk menambah tenaga.
Biasa org drive jauh2,or kerja buruh di ladang and operator yg kerja berat amalkan. badan rasa ringan dorang kata. :)cgrock:)cgrock

2. Menambah libido orang lelaki. Pada yang semangat juang dah menurun tu elok minum air rebusan tongkat ali.
Kasi up balik. :D:)cgrock

3. Sakit pinggang, darah tinggi, kencing manis.
Insyaallah. Kite ikhtiar, Allah sembuhkan. :)cgrock


Cara guna:

1. Keluarkan 3 atau 4 kepingan akar tongkat ali.

1.jpg


2. Masukkan dalam cawan atau mug.
Masukkan air panas dan biarkan seketika. Air agak-agak sahaja.
Jangan banyak sehingga penuh mug.


2.jpg


3. Setelah seketika, tapiskan akar tongkat ali tadi dan simpan.
Air rendaman akar tadi sudah boleh diminum.


3.jpg


4. Akar ini boleh diguna lagi 2 ke 3 kali.


Cara guna 2:

1. Ambil 3 atau 4 keping

2. Rebus di dalam periuk bagi air cukup untuk secawan

3. Ready to consume :x

4.jpg


CY5YWXn.jpg




:)cgrock :)cgrock

Harga: RM35 sebungkus. (Harga sudah termasuk kos Pos ke seluruh Malaysia)





NAK BELI BOLEH PM SAYA.

AKAUN BANK SAYA KASI DALAM PM.

IMG_20200109_195445.jpg


pernah beli dari TT , dalam byk2 seller sy try. tongkat ali yg TT jual paling pahit dan paling tinggalkan kesan. dari segi libido memang pagi2 boleh tengok da kesan morningwood ada beza keras dia.

dari segi otot, saya main dumbell dan barbell di rumah. otot saya tetap bertahan dan nampak keras walau seminggu x exercise. berbeza dari amik tongkat ali lain (tongkat ali merah, putih beli dari lelong.com) dan suplimen otot, stop seminggu otot pun kecut balik.

efek yang sy xsuka cuma badan saya cepat panas dan berpeluh.

sy ambil xikut jadual, kadang2 sehari sekali, kadang2 seminggu skali. ikut mood sbb pahit dia xleh bawak bincang oi. 1,st time try TT nya tongkat ali termuntah wei sbb pahit sgt. tapi sekarang rilek da hahaha. selamba je minum walaupun rendam sejam dlm gelas

okeh den nak boi testimoni...

utk rebusan pertama, 3 teguk pertama masih steady, boleh telan dengan aman tanpa bantuan air lain.. dia ada rasa kacang tanah tapi pahit yang amat.. bau dia den bole tahan sbb bau kacang tanah tu je.. utk tegukan selepas itu, rasa dia tu aduhai .. terpaksa bilas ngan teh o stoberi utk setiap kali teguk :))

utk rebusan kedua pula.. rasa kacang tanah ilang terus, tinggal rasa pahit tu je :(:):))(( .. mmg susah utk den menelannyo, walaupon bilas dgn apa jua makanan dan minuman yg ado.. sampai rasa nak termuntah den stop.. tak minum dah aritu :eek::eek:

dari segi kesan, alhamdulillah den raso bertenago :)cgrock
sy dah terima. thanks paparo.
cepat delivery nya, booking malam, esok petang sampai.
servis terbaik.

1st time minum air tongkat ali pure dari kayu.
pahit yang amat, tak terminum, haha.
letak madu sesudu, jadi pahit payau sket.
tapi boleh habiskan secawan.

minum hari kedua berturut2, ok jer badan tak panas.
nak tengok effect dari segi tenaga batin.
kena try seminggu nak tgk kesan dia macam mana dulu.

Each pack of 100 grams



37d3b6accdd1da82e847bf29177d4ecf.jpg



:)cgrock


WHATSAPP: 017-3544540
Direct link Whatsapp: https://akartongkatali.wasap.my
SMS/Call : 017-3544540
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

random1

Active+ Member
Joined
Dec 26, 2008
Messages
3,071
Reaction score
49
Points
30
wah baguss nie cuma pahit dia yg x tahan
 

random1

Active+ Member
Joined
Dec 26, 2008
Messages
3,071
Reaction score
49
Points
30
bak kata sapa entah " klau tak pahit bukan tongkat ali namanya.."
:D:D
bagi sesape yg blum pernah try tongkat ali direct mcm nie try skit je dulu coz tahap pahit dia memang tahap super duper pahitnya, jgn ingat rasa mcm kopi tongkat ali dlm paket:D:D:D
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
bagi sesape yg blum pernah try tongkat ali direct mcm nie try skit je dulu coz tahap pahit dia memang tahap super duper pahitnya, jgn ingat rasa mcm kopi tongkat ali dlm paket:D:D:D
haha..betul tu tuan.otai share ilmu ni.thanks :)cgrock
saya mula2 nak kenal akar tongkat ali dulu, saya patahkan sikit akar halus dan jilat.
kalau pahit sampai ke tekak tu kompom tongkat ali.
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
Maka teringat dialog itu..
Haa..camne bang air tongkat ali tu?
"Camne ko tanya..camni haa memalam"
jawab beliau sambil menegakkan jari telunjuknya...

:D:D:D
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
pekena tongkat ali dulu pas bekpes.
kasi panas badan pagi2 dlm aircond.
:D:D
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,909
Reaction score
585
Points
161
Mmg, senang nak tahu tongkat ali yg ori. Pahit mmg menyengat. Lepas tu minum air kosong atau air manis pun tak hilang perit.

Mana TT dapat stok ni? Kerja masuk hutan ke?
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
Mmg, senang nak tahu tongkat ali yg ori. Pahit mmg menyengat. Lepas tu minum air kosong atau air manis pun tak hilang perit.

Mana TT dapat stok ni? Kerja masuk hutan ke?
Saya dapat dari org kampung and dari org asli. dorg ni mmg keje masuk hutan la.
pahit tongkat ali ni memang legend.dulu2 sy mula2 minum kene tahan nafas baru dapat telan. :D
 

paparo

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
4,903
Reaction score
89
Points
65
Balik keje badan lesu?mood pon hilang?
meh pekena air tongkat ali secawan. ori punya.booster natural.kasi upppp.
:D:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register