Air Purifier - Perlu atau tak?

CG Sponsors




akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,494
Reaction score
1,456
Points
206
Salam. Nak tanye pendapat terutama yg guna air purifier.
Situation die mcm ni.

Bilik rumah den time tido 4 org.
Den, wife n 2 org anak
Setiap kali tido, pintu akan bukak, dan sedikit tingkap bilik akan dibukak untuk angin keluar masuk
Tp risau anak den yg baby ni, kene angin awal, risau kene asma.
Kalo tutup plak, panas dan rase rimas tertutup mcm oksigen xcukup

Den rase nak angkat air purifier. Kalo aircond mcm mahal sgt bil letrik
Adakah air purifier akan membantu solvekan masalah den
Atau pasang je aircond tp bil letrik melambung la
Den tgh aim xiaomi air purifier 2.0 rm699
 
Sponsored Post

azrul7238

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
24,836
Reaction score
13
Points
115
Salam. Nak tanye pendapat terutama yg guna air purifier.
Situation die mcm ni.

Bilik rumah den time tido 4 org.
Den, wife n 2 org anak
Setiap kali tido, pintu akan bukak, dan sedikit tingkap bilik akan dibukak untuk angin keluar masuk
Tp risau anak den yg baby ni, kene angin awal, risau kene asma.
Kalo tutup plak, panas dan rase rimas tertutup mcm oksigen xcukup

Den rase nak angkat air purifier. Kalo aircond mcm mahal sgt bil letrik
Adakah air purifier akan membantu solvekan masalah den
Atau pasang je aircond tp bil letrik melambung la
Den tgh aim xiaomi air purifier 2.0 rm699
hang nak air purify ajo or combo dengan air humidifier?

den pakai 1 unit tower air purify dan 1 mini air purify letak atas kabinet

kasi release sama itu negative ion

sekali sekala pasang aircond plasma
 

azrul7238

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
24,836
Reaction score
13
Points
115
rumah den xde masalah pasal nak kelembapan sebab humid sedia tinggi....so, just ambik khusus utk tapis udara....

bendo ni kena jalan 24-7, kena beli unit yg sesuai dengan keluasan bilik nak cover dan ada fungsi negative ion, dsb......filter wajib kena ada carbon dan HEPA...
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,494
Reaction score
1,456
Points
206
Air humidifier untuk ape ye?
Yg den perasan kalo xiaomi mcm air filter je
Penapis mmg hepa
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,674
Reaction score
258
Points
91
Benda ni tok apa? Kalau pakai ni bleh sejuk bilik ke
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,034
Reaction score
61
Points
70
Benda ni tok apa? Kalau pakai ni bleh sejuk bilik ke
utk tapis partikel2 habuk di udara, sgt sesuai utk org yg ada asma n alahan

juga boleh hilangkan bau yang x menyenangkan, depend berapa besar kita punya air purifier tu vs keluasan bilik atau rumah
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,034
Reaction score
61
Points
70
Salam. Nak tanye pendapat terutama yg guna air purifier.
Situation die mcm ni.

Bilik rumah den time tido 4 org.
Den, wife n 2 org anak
Setiap kali tido, pintu akan bukak, dan sedikit tingkap bilik akan dibukak untuk angin keluar masuk
Tp risau anak den yg baby ni, kene angin awal, risau kene asma.
Kalo tutup plak, panas dan rase rimas tertutup mcm oksigen xcukup

Den rase nak angkat air purifier. Kalo aircond mcm mahal sgt bil letrik
Adakah air purifier akan membantu solvekan masalah den
Atau pasang je aircond tp bil letrik melambung la
Den tgh aim xiaomi air purifier 2.0 rm699
air purifier bukan utk sejukkan bilik bro
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,939
Reaction score
128
Points
33
Terima kasih....perbincangan yg sgt bermanafaat...
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,494
Reaction score
1,456
Points
206
utk tapis partikel2 habuk di udara, sgt sesuai utk org yg ada asma n alahan

juga boleh hilangkan bau yang x menyenangkan, depend berapa besar kita punya air purifier tu vs keluasan bilik atau rumah
Xperlu sejuk tp udara segar
Mcm ionizer la lebih kurg
 

agen14

Super Active Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
8,819
Reaction score
72
Points
75
Aku guna jenama sharp.. dah 2 tahun kalau tak silap.. masa tido je on.. segar gak le udara dalam bilik.. aku ni sensitif dengan debu.. jadi dengan adanya benda alah ni kurang le sikit hidung tersumbat.. ari tu beli kat lazada.. kalau tak silap tak sampai 400
 
Sponsored Post
Top
Log in Register