BTC USD 65,333.8 Gold USD 2,313.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adakah cg di serang ddos...

Sponsored Post

perghh...penerangan serta contoh yg mantopppp...mcm ni baru senang nk paham :D :)cgrock:)cgrock:)cgrock

DoS dan DDoS sebelum meperkenalkan apa itu DoS dan DDoS ingin dinyatakan di sini serangan DDoS bukanlah akibat dari virus tetapi ia merupakan satu cara bagi “Hackers” untuk mengelak atau menghalang pengguna yang sah dari mengakses ke computer atau server… DoS adalah singkatan kepada Denial of Service manakala DDoS adalah bermaksud Distributed Denial of Service..
kebiasaannya, pengguna hanya perlu menghantar pesanan kepada pelayan untuk mendapatkan pengesahan. Setelah disahkan, pelayan akan menghantar pengesahan kepada pengguna semula. Setelah itu barulah pengguna diberi laluan ke pelayan…

tapi bila serangan DoS berlaku, penyerang akan menghantar beberapa pesanan pengesahan kepada pelayan dengan alasan untuk memenuhi ruang pelayan tersebut. Kesemua pesanan akan mempunyai alamat yang palsu apabila cuba dikembalikan, jadi pelayan akan cuba mencari pengguna-pengguna ini terlebih dahulu apabila ia cuba mengembalikan pengesahan pesanan tadi. Seterusnya pelayan akan berhenti seketika sehingga memakan masa beberapa minit sebelum menutup sambungan tersebut. Setelah selesai menutup sambungan tersebut, penyerang akan menghantar lagi beberapa pesanan palsu sekali lagi dan proses akan bermula sekali lagi. Sekaligus akan mengikat perkhidmatan tersebut tanpa putus-putus

contohnyeeeeee

Ada la sorang awek ni nak takel Ahmad ni. Nama dia Siti. Oleh sebab syok sangat ngan Ahmad ni Siti pun call la Ahmad. Bila telefon ahmad bunyi jer Ahmad pun angkat telefon.. tapi Siti diam jer, malu2 kucing la pulak. pastu Siti letak.. dan dia ulang banyak2 kali sampai la Ahmad ni dah penat.. tenaga pun dah takde… asyik angkat telefon tapi takde orang cakap.. oleh sebab penat, Ahmad pun berehat nak ilangkan penat… Pada masa yang sama Siti tu terus menerus calling Ahmad tu isnin-Ahad, 24 jam, seribu kali sehari. Ntah macam mana kawan Ahmad nama nya Ali nak mintak Ahmad duit yang Ahmad hutang. so Ali pun call Ahmad… tapi yang peliknya tiap kali Ali call jer.. kuar suara awek cakap ” Line is busy, please try again later”… ceh kata Ali dalam hati… ni mesti tak nak bayar duit aku la ni…
+hehhe.. tu jer la yang aku paham… so kiranya Siti ni la yang buat DOS kat Ahmad… sampai member dia Ali tak dapat nak kutip duit… kalau dalam bahasa komputer Siti ni macam hacker la..
kalo untuk DDoS plak.. anggap la selain siti, Ahmad ada lebih ramai lagi peminat macam Aminah,Jenny,Suraya,Kalsum dan lain-lain… pastu mereka semua melakukan aktiviti yang sama seperti Siti lakukaan di atas.. hohooh maka terjadi la DDoS attack..



http://topotato.com
 
nate gape DDOS tue... aku x paham pah sudah ape dia DDOS ni.. dengor crita DDOS serang sbb FORUM2 popular macam CG, TKO, NG main politik kuat sangat...tu pasal 2 3 4 hari ni xleh nak bukak FORUM CG nih.. iyer ker:-?

~X(~X(~X(
2 3 4 ari????
smggu lebih la~X(~X(~X(
 
~X(~X(~X(
2 3 4 ari????
smggu lebih la~X(~X(~X(

dh leh masuk ek...:p:p:p
camat memorum :)):))


tapi kenapa org tu ckp leh tak leh masuk lagi ek
449751.gif
 
salah satu msg dr hacker

Hello !!!

I send this message to all Root Administrators, V.I.P’s, Moderators, SecurityTeam Members, Super Moderators, Users Awaiting Moderation.

And is only to let you know, In the last days we are under Ddos attack, maybe is some one banned, any way if you are member from the site then this email is for you.

I block a lot offenders IP’s address/subnet:

bellow you have the list and if you have your ip banned, you can send email to [email protected] and then i will check it for you.

Code:
    # BLOCK_LIST=”inside you have some dangers ip’s from lamers,spamers, botnets, etc…”

    BLOCK_LIST=”69.65.22.0/24 217.235.175.0/24 212.1.248.0/24 190.16.125.0/24 193.144.34.0/24
    209.85.138.0/24 91.202.8.0/24 116.52.155.0/24 94.76.206.0/24 194.8.74.0/24 67.76.163.0/24
    129.219.143.0/24 216.180.225.0/24 125.166.26.0/24 195.177.193.0/24 24.124.29.0/24
    77.29.223.0/24 62.162.49.0/24 77.49.244.0/24 94.76.199.0/24 124.115.0.0/24 87.78.91.0/24
    89.105.228.0/24 67.76.163.0/24 67.220.166.0/24 76.251.3.0/24 76.108.70.0/24 88.222.168.0/24
    193.110.89.0/24 71.201.72.201 222.231.24.0/24 222.127.223.0/24 59.103.155.0/24 82.79.204.0/24
    116.71.77.0/24 62.141.52.0/24 89.111.184.0/24 91.121.65.0/24 189.12.119.230 81.201.105.0/24
    85.204.231.202 203.254.138.244 94.23.0.147 220.132.189.73 212.34.140.136 81.201.105.162
    65.19.156.168 85.214.53.78 70.87.63.234 8.7.26.27 65.98.89.90 122.252.12.34 216.97.227.60
    82.192.81.204 201.41.81.130 194.0.252.2 77.221.130.8 61.91.127.0/24 61.8.0.0/24 66.172.9.0/24
    194.249.56.0/24 62.141.48.0/24 79.19.247.0/24 203.177.74.0/24 86.108.0.0/24 79.173.222.0/24
    196.217.202.0/24 201.134.249.0/24 85.25.124.0/24 128.121.221.0/24 80.67.25.0/24 78.110.184.0/24
    222.236.44.0/24 195.114.29.0/24 80.121.20.0/24 89.156.41.0/24 88.249.195.0/24 86.32.227.0/24
    77.251.39.0/24 212.187.105.0/24 123.19.99.0/24 80.121.57.9 212.158.167.0/24 93.86.111.0/24
    195.208.219.0/24 85.25.152.0/24 85.25.129.0/24 85.25.153.0/24 85.236.53.0/24 208.101.9.0/24
    200.234.200.0/24 200.165.79.0/24 207.218.234.0/24 122.163.127.0/24 202.60.234.22 85.50.64.122
    91.176.31.0/24 119.70.154.57 77.221.130.0/24 218.38.18.0/24 91.121.14.139 24.176.177.235
    94.136.34.86 87.106.65.228 124.195.8.243 123.204.7.107 122.163.127.0/24 77.79.93.3 211.255.23.41
    62.57.20.0/24 94.122.133.101 94.122.130.204 192.158.34.0/24 58.226.23.55 148.245.102.115 58.227.193.198
    65.98.3.250 62.128.131.80 80.190.144.116 24.39.162.98 80.231.93.159 65.254.49.34 82.146.52.211
    217.148.95.133 81.248.63.177 65.98.3.250 195.12.48.212 150.101.216.60 62.162.1.0/24 79.125.149.0/24
    77.79.93.3 211.255.23.41 62.57.20.0/24 94.122.133.101 94.122.130.204 192.158.34.0/24 150.101.216.60
    195.12.48.212 65.98.3.250 81.248.63.177 217.148.95.133 82.146.52.211 65.254.49.34 80.231.93.159
    24.39.162.98 80.190.144.116 62.128.131.80 65.98.3.250 58.227.193.198 148.245.102.115 58.226.23.55
    62.162.1.244 79.125.149.157 58.226.23.129 212.100.253.201 58.226.94.122 78.111.99.178 218.38.56.33
    64.135.71.20 67.225.240.8 97.117.42.0/24 60.243.103.0/24 82.225.232.0/24 217.22.60.0/24 41.221.17.9
    72.30.79.0/24 89.30.129.0/24 196.217.59.0/24 196.217.56.0/24 41.226.159.0/24 68.178.172.0/24 62.103.26.184
    74.200.242.0/24 80.249.173.0/24 92.48.110.0/24 212.95.252.0/24 71.59.87.0/24 76.171.22.0/24 76.25.33.0/24
    71.192.167.0/24 68.199.68.0/24 76.27.173.0/24 98.244.174.0/24 68.36.29.0/24 72.226.146.0/24 98.26.79.0/24
    68.199.241.0/24 24.185.135.0/24 99.52.94.0/24 98.220.28.0/24 123.203.124.0/24 67.167.253.0/24 125.46.49.0/24
    41.234.87.0/24 88.250.51.0/24 83.114.141.0/24 125.237.138.0/24 78.189.55.151
    79.83.42.0/24 84.68.144.0/24 88.225.212.179 92.136.226.0/24 83.195.11.245 91.181.1.0/24 82.168.109.0/24
    81.75.197.0/24 92.234.35.0/24 125.26.80.0/24 220.255.169.0/24 81.230.71.0/24 83.114.141.0/24
    4.53.115.0/24 121.217.66.0/24 92.142.220.0/24 81.75.197.55 88.234.137.6
    83.195.11.245 121.217.66.26 86.75.108.163 88.227.46.11 41.207.15.15 85.224.222.202 86.75.108.163 83.195.11.245
    77.251.10.47 88.246.13.227 89.97.1.15 88.250.51.94 189.19.99.125 77.251.10.47 82.168.109.14
    78.189.55.151 79.83.42.27 125.237.138.207 79.83.42.27 84.68.144.134 92.136.226.164
    83.195.11.245 91.181.1.61 82.168.109.14 81.75.197.55 92.234.35.218 83.195.11.245 88.225.212.179 92.150.70.85
    125.26.80.208 220.255.169.211 88.250.51.94 81.230.71.171 83.114.141.144 84.53.115.56 121.217.66.26 88.225.212.179
    92.142.220.221 84.68.144.134 85.224.222.202 92.150.70.85 83.114.141.144 87.25.146.42 90.55.222.240 88.227.46.11
    79.83.42.27 87.4.142.184 92.136.226.164 86.75.108.163 88.250.50.204 85.224.222.202 92.237.233.143 83.195.11.245
    77.251.10.47 9.83.42.27 125.237.138.207 83.114.141.144 92.150.70.85 125.26.80.208 88.250.51.94
    92.249.187.28 89.97.1.15 84.194.204.28 85.224.222.202 41.207.15.15 79.103.40.49 90.55.222.240 84.100.59.144
    92.136.226.164 83.114.141.144 89.97.1.15 92.136.226.164 121.217.66.26 86.75.108.163 88.225.212.179 81.75.197.55
    88.250.50.204 92.234.35.218 189.19.99.125 83.114.141.144 189.19.99.125
    83.114.141.144 85.224.222.202 84.194.204.28 88.246.13.227 88.225.212.179 92.53.10.94 83.195.11.245
    86.77.31.91 83.114.141.144 81.230.71.171 88.250.231.104 83.195.11.245 88.227.46.11 189.19.99.125
    86.75.108.163 88.250.50.204 88.250.51.94 88.227.46.11 84.194.204.28 85.224.222.202 79.103.40.49
    88.250.50.204 85.224.222.202 121.217.66.26 88.225.212.179 86.75.108.163 83.114.141.144 83.195.11.245 92.136.226.164
    86.75.108.163 84.68.144.134 88.227.46.11 83.195.11.245 189.19.99.125 83.195.11.245 81.75.197.55 79.103.40.49 88.246.13.227
    189.19.99.125 88.250.50.204 83.195.11.245 82.168.109.14 81.75.197.55 92.136.226.164 88.246.13.227
    88.225.212.179 88.250.50.204 81.230.71.171 92.150.70.85 85.224.222.202 92.234.35.218 81.230.71.171 86.77.31.91
    86.216.59.3 88.225.212.179 83.195.11.245 92.136.226.164 41.207.15.15 86.81.39.185 79.83.42.27 88.227.46.11 88.250.51.94
    83.114.141.144 81.75.197.55 88.246.13.227 79.83.42.27 84.194.204.28 85.224.222.202 88.250.231.104 41.207.15.15 92.251.97.127
    88.250.50.204 92.150.70.85 81.224.101.85 88.250.50.204 79.103.40.49 86.214.39.17 87.212.202.247 121.217.66.26 92.150.70.85
    41.207.15.0/24 41.196.169.0/24 41.236.211.0/24 41.254.0.0/24 212.117.165.0/24 201.210.98.0/24 222.124.227.0/24 99.239.146.0/24
    81.233.162.0/24 68.151.44.0/24 79.44.69.0/24 216.75.195.0/24 169.139.10/24 79.44.69.0/24 91.143.224.0/24 41.237.4.0/24 196.12.232.0/24″

    # BLOCK_LIST
    # above.
    # We block here, before our stateful packet inspection below, because if the
    # offender is already logged in, he won’t be kicked out. Note also that we
    # include the offender’s IP in the OUTPUT chain. This should help to reduce….

AGAIN:
If you have your ip in the block list offenders IP’s address/subnet, you can send email to [email protected] and then i will check it for you.

I hope you kn0w what i mean.

thank you for you partnering with us.

please don’t hesitate to contact us if you have any questions.

SecurityTeam Internet Services

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Kind Regards.
SecurityTeam / Hackers Gr0up Staff
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register