Ada janda jatuh hati kat aku

Recommended Brokers


cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
524
Reaction score
50
Points
20
Aku single umur 29 tahun..aku memang ade kekasih dan plan nak bertunang dan kahwin..dekat tempat kerja aku ni ade sorang janda umur dalam 33 kalau tak silap anak sorang..aku perhatikan dia ni mcm minat kat aku..aku ni dah kerja dekat situ dekat 5 tahun cuma baru2 ni saja tiba2 dia ajak aku breakfast siap drive datang umah amik aku lagi. Aku anggap macam kawan la mungkin dia nk pergi tempat makan kt area umah aku sebab kat area umah memang ade tempat makan best2..

Beberapa hari lepas dia siap hantar bubur datang umah aku lagi.tak pernah2 ade org bagi bubur kat aku smpai datang umah..aku rasa dia mungkin tak tahu aku ade gf sebab aku mmg tak cite pasal hal personal kat orang.cuma camna aku nk ckap kat dia supaya dia tak kecik hati?

Bukan nak kata aku tak minat janda. Cantik pun cantik muka ade mix chinese tapi aku kesian gak kat anak dara, depa tak merasa kawin lagi. Kalau aku ni duda mungkin tak jadi masalah. Tapi kalau dah suratan aku gak tak mampu tuk elak.

Update

Ramai yang duk perlekehkan aku kata ntah2 dia tak suka pun aku. Come on lah, umur aku nak masuk 30 dah ni bukan budak kecik lagi untuk faham dan menilai benda ni. tak perlu rasanya aku nak terangkan secara details macam mana aku tahu dia jatuh hati kat aku atau tak. Aku yakin 200% dia memang suka kat aku dan nak aku ni jadi teman hidup dia.

Kalau aku pilih dia, aku takut banyak perkara yang akan berlaku nanti sebab dia ni bercerai hidup. Memang bukan salah dia, tapi in future kita tak tahu kot ex husband cari dia ke. Lagi satu dia ade anak, bukan tanggungjawab kecik tu lagi-lagi aku ni bujang dan tak pernah berkahwin. Dari segi penerimaan keluarga pulak aku pun kena fikir juga, kalau aku setuju tak semestinya keluarga aku setuju.

Janda ni dari segi layanan memang tiptop la. Boleh kata hari2 dia whatsapp aku (dia mulakan) means dia ni takda contact mane2 laki pun selain aku. Aku reply sekadar kawan sahaja, tak lebih. Aku kenal gf aku lagi lama dari kenal dia. 10 tahun aku kenal gf aku dan aku kenal dia baru lima tahun. Kenal 5 tahun pun sebab satu tempat keje,cuma beberapa bulan ni je baru ade contact. Sebelum ni takda pon.

Masalah gf aku ni pulak bila aku nak cakap pasal bertunang dah kahwin, dia ni macam tak ready lagi untuk semua tu. Aku pun tak faham dengan perempuan ni. So aku memang confuse sekarang ni. Tapi dalam hati aku kalau boleh aku nak hidup sama la dengan gf aku. Cuma kita tak tahu ketentuan jodoh kita dengan siapa.

Susah untuk aku berterus terang dengan janda ni aku dah ade gf sebab kitaorang ni satu department, hari-hari mengadap. Kalau aku salah cakap nanti bermasam muka pula ntah sampai bila, so ganggu kerja nanti. Aku kena fikirkan cara terbaik nak bagitahu dia status aku.


Update 14/6/19

Selamat hari raya pada semua.. Takda banyak benda aku nak update kali ni. Cuma aku perhatikan dia dah kurang whatssap aku seperti selalu. Mungkin dia dah sedar. Alhamdulillah.. Cuma aku perasan dekat opis dia tak macam dulu. Apa2 pun aku harap dia tak bermasam muka.. Tupperware bekas makanan dia hantar tu aku ada cakap nak pulangkan tapi dia menolak dia cakap nanti dia datang ambil sendiri bermakna dia datang ke rumah aku. Berani ke dia datang? Entahlah.. Aku harap persahabatan antara kami tak putus.. Aku ngan gf aku macam biasa...plan tuk berkahwin cuma entah bila la
 
Last edited:
Sponsored Post

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,796
Reaction score
960
Points
161
Aku single umur 29 tahun..aku memang ade kekasih dan plan nak bertunang dan kahwin..dekat tempat kerja aku ni ade sorang janda umur dalam 33 kalau tak silap anak sorang..aku perhatikan dia ni mcm minat kat aku..aku ni dah kerja dekat situ dekat 5 tahun cuma baru2 ni saja tiba2 dia ajak aku breakfast siap drive datang umah amik aku lagi. Aku anggap macam kawan la mungkin dia nk pergi tempat makan kt area umah aku sebab kat area umah memang ade tempat makan best2..

Beberapa hari lepas dia siap hantar bubur datang umah aku lagi.tak pernah2 ade org bagi bubur kat aku smpai datang umah..aku rasa dia mungkin tak tahu aku ade gf sebab aku mmg tak cite pasal hal personal kat orang.cuma camna aku nk ckap kat dia supaya dia tak kecik hati?

Bukan nak kata aku tak minat janda. Cantik pun cantik muka ade mix chinese tapi aku kesian gak kat anak dara, depa tak merasa kawin lagi. Kalau aku ni duda mungkin tak jadi masalah. Tapi kalau dah suratan aku gak tak mampu tuk elak.
kadang janda lagi berkualiti dari anak dara...depa dah ada pengalaman..dan nak tebus kesilapan lalu...bro mungkin akan dilayan sepenuh jiwa...mana anak dara ni lemau...sikit sikit nak merajuk lah...nak tunjuk perangai lah...ada kelebihan janda ni..:D
 

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
281
Points
41
dugaan bro kalau muka tu hensem alhamdulillah cukup serba serbi..
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,942
Reaction score
75
Points
45
Klau x nak baik bgtaw awal. Skali dia jamu ko, mmg melekat la jawabnye.
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,437
Reaction score
308
Points
141
Baik ko terus terang je makin lama ko layan janda tu tkt perasaan ko kat awek yg ko nk kawin tu mkin pudar nnt.. Janda dia punya caring jgn main2..
 

matabulat

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2016
Messages
2,559
Reaction score
640
Points
71
Jgn bg hrpn bro,
Elakkn semua bnd yg boleh buat depa 'touching' nih..
Ajk keluar tolak la beradap.klu dia ajk mkn,ajak org ln sma jgn la berdua..
Kesian bro,pmpn yg perlu dambaan lelaki nih..
 

azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,075
Reaction score
9
Points
25
Aku single umur 29 tahun..aku memang ade kekasih dan plan nak bertunang dan kahwin..dekat tempat kerja aku ni ade sorang janda umur dalam 33 kalau tak silap anak sorang..aku perhatikan dia ni mcm minat kat aku..aku ni dah kerja dekat situ dekat 5 tahun cuma baru2 ni saja tiba2 dia ajak aku breakfast siap drive datang umah amik aku lagi. Aku anggap macam kawan la mungkin dia nk pergi tempat makan kt area umah aku sebab kat area umah memang ade tempat makan best2..

Beberapa hari lepas dia siap hantar bubur datang umah aku lagi.tak pernah2 ade org bagi bubur kat aku smpai datang umah..aku rasa dia mungkin tak tahu aku ade gf sebab aku mmg tak cite pasal hal personal kat orang.cuma camna aku nk ckap kat dia supaya dia tak kecik hati?

Bukan nak kata aku tak minat janda. Cantik pun cantik muka ade mix chinese tapi aku kesian gak kat anak dara, depa tak merasa kawin lagi. Kalau aku ni duda mungkin tak jadi masalah. Tapi kalau dah suratan aku gak tak mampu tuk elak.

Untunglah hang...aku jugak yang masuk angin keluar asap...
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
12,949
Reaction score
1,001
Points
221
pilih yang paling pegang pada agama..... serius..... hati ko org tua ko akan tenang termasuk anak2 ko nanti.
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,990
Reaction score
1,443
Points
141
jgn main2 dgn perasaan orang..
sebab kdng2 dengan kita leh melayang2 hanyut..

x nak kawan.. bgi taw siap2..
"saya dh berpunya..minta maaf.."

elak keluar2 makan ke pe..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register