Ask/Help WTA Cara membuat rubber keychain

Recommended Brokers


syababulzahab

Active+ Member
Joined
Nov 17, 2012
Messages
2,513
Reaction score
30
Points
30
Assalamualaikum warga cg n otai2 sekalian..​


sekarang, saya sedang mencari cara untuk membuat keychain getah, tetapi kebanyakkannya, diorang ada mesin untuk buat,

sesiapa tahu n boleh kongsi x macam mana cara nak buat rubber keychain ni, sebab, banyak dah try cari dekat youtube n google, still x jumpe..

mungkin dari segi getah tu, saya dah tau sikit2, cuma masalahnya nk buat acuan bentuk dari tanah liat/simen tu yang bermasalah sikit, harapsudi membantu.. sekian tqvm














 
Last edited by a moderator:
Sponsored Post

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,943
Reaction score
75
Points
45
Buat acuan pakai mesin cnc ke?...ada bnyak tmpat ofer cnc machining...order dr diorg bole kot ntuk.buat acuan.
 

Hypnosis-Diri

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2014
Messages
8,232
Reaction score
653
Points
111
ooo, kena order ye... agak2,mahal x?? thanks
kawan sy pernah order botol custom kat kilang plastik area shah alam.minimum quantity 1000 unit.harga bergantung pada gred plastik.kalau rubber stamp x tau ler.yg kawan sy order 20 sen perunit time tu (dalam tahun 2009).
 

wheriz

Active+ Member
Joined
Oct 30, 2006
Messages
3,158
Reaction score
168
Points
33
Cuba search kat youtube mould and casting .. banyak video.. ada bahan 2 kimia dia nak buat tu.. banyak jenis .. saya pun baru tgk semalam.. cuma bahan2 mentah kimia dia tu la tak tahu nak beli kat mana..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register