Windows 10 64-bit

Recommended Brokers


mfauzim

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2011
Messages
856
Reaction score
9
Points
15
As salam Otai CGrians

Nak minta pendapat dan penyelesaian berkaitan dengan Windows 10

Ada sesiapa yang pakai Windows 10 64-bit?

Ada masalah tak dengan performance issue? Sejak pakai Windows 10 64-bit,
laptop mmg jadi slow macam siput.. Dulu pakai Windows XP, tak pernah slow
macam ni walaupun laptop jenis biasa2 je..

Dah puas ikut tips untuk bagi Windows 10 ni laju tapi masih sama..

Cadang nak downgrade ke OS version lama tapi susah pulak dapat CD dia... kalau ada pun mungkin Microsoft dah tak suuport kot..

Jadi, ada tak otai CG ni boleh bagi pandangan dan cadangan ?

Kalau boleh nak pakai OS version terdahulu tapi susah pulak dapat pirate CD.

Kalau downgrade, apa jadi pada software/apps yang dah install? Semuanya akan di reformat atau ada option untuk maintain semua tu..?

Aku pakai Lenovo 100 je.... atau mungkin masalah hardware???

TQ otai yang sudi bagi tips dan pandangan...:)
 
Sponsored Post

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,114
Reaction score
379
Points
81
lappy engko spec rendah kot
better guna windows 7 ja
 

mieyz

Permanently Banned
Joined
Sep 18, 2010
Messages
1,549
Reaction score
4
Points
25
pakai yg 32 bit bro..
kalu performance x brapa gak..
1 lagi cadangan kalau nak pakai win 10 gak, try pakai win 10 lite, ringan skt..leh sedut kat tenet.
Kalau x pakai win 7 la...pastikan fresh format n install..jgn [email protected]
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,244
Reaction score
479
Points
86
nak downgrade version lama ok jer .. microsoft masih support.. win 7 da best..

dan kalo dah downgrade, abis le software2 yang dah pnh diinstall tu.. kene install semula..

downgrade yang den maksudkan .. reformat yo jang..
 

petro

Fun Poster
Joined
Mar 13, 2008
Messages
546
Reaction score
29
Points
20
Lenovo 100 max win7 32bit.lebih dari ni dah kira berat dan lagi teruk bila guna 64bit version.bila downgrade,kena reinstall semua software.win 10 dah start makin banyak masalah terutama lepas anniversary update.Banyak laptop model sebelum tahun 2013 keyboard dan touchpad tak berfungsi.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register