BTC USD 65,106.5 Gold USD 1,782.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

win7 ori dari acer,tapi keluar error not genuine

liverpool

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,711
Reaction score
272
Points
91
ada satu latop kawan aku minta check..sepanjang career aku dgn komputer nie baru aku jumpa problem...

komputer acer dia nie lesen win7 ultimet,tapi ada keluar error not genuine,bila check kat komputer propetis dia,win7 tu dah activate,, bila dah ativate makna nya ori la kan,,,,product key pon sama dgn stiker d bawah latop tu,,so macam mana nak settle yer...
 
Sponsored Post

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
ada satu latop kawan aku minta check..sepanjang career aku dgn komputer nie baru aku jumpa problem...

komputer acer dia nie lesen win7 ultimet,tapi ada keluar error not genuine,bila check kat komputer propetis dia,win7 tu dah activate,, bila dah ativate makna nya ori la kan,,,,product key pon sama dgn stiker d bawah latop tu,,so macam mana nak settle yer...

Salam

Selalunya jarang Acer bagi Win 7 Ultimate nih...biasanya, Home, premium & starter saja...:-?
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
ada satu latop kawan aku minta check..sepanjang career aku dgn komputer nie baru aku jumpa problem...

komputer acer dia nie lesen win7 ultimet,tapi ada keluar error not genuine,bila check kat komputer propetis dia,win7 tu dah activate,, bila dah ativate makna nya ori la kan,,,,product key pon sama dgn stiker d bawah latop tu,,so macam mana nak settle yer...

yg pirate pun akan tulis activate gak... aku berpendapat orang kedai tu install yg pirate...

lagipun aku tengok hampir semua laptop yg dijual original hanya guna win seven starter, home basic dan home premium sahaja... kalo ultimate tu biasanya pirate...
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
37
Points
70
sticker win tu pon org leh ciplak..jgn x caye..
 

jsix

Fun Poster
Joined
Apr 7, 2008
Messages
300
Reaction score
2
Points
15
terang2 kena tipu baik g repot jer.

* masa beli tu berapa dia caj?
 
Last edited:

msaifziec

Active+ Member
Joined
Aug 4, 2010
Messages
2,571
Reaction score
62
Points
30
ada x install ape software lain dari misrosoft yg gne crack atau ape2 jela yg xsah.
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
ada x install ape software lain dari misrosoft yg gne crack atau ape2 jela yg xsah.

itu microsoft kasik warning sebab pakai windows tak ori... kalo produk lain yg tak ori, produk tu yg kene "warning"... contohnya member aku pakai windows original tapi install office 2010 pirate... lepas update, bile bukak ape2 jer produk office tu akan kuar tab "not genuine" kat software tersebut...
 

obious

Active Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
1,082
Reaction score
2
Points
25
yg pirate pun akan tulis activate gak... aku berpendapat orang kedai tu install yg pirate...

lagipun aku tengok hampir semua laptop yg dijual original hanya guna win seven starter, home basic dan home premium sahaja... kalo ultimate tu biasanya pirate...

dell ada kuarkan w7 ultimate...
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
dell ada kuarkan w7 ultimate...

standard package atau option bro?

baru check kat website dell, semua stendet package die paling tinggi pun die bagi home premium... optional utk amik lagi tinggi, pro atau ultimate...

biasanya orang tak amik ultimate sebab kene tambah hampir RM500 lagi... kecuali memang memerlukan features ultimate yg takde dalam home premium, yg biasanya kita tak pakai pun...

boleh compare perbezaan disini:
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register