URUT TRADISIONAL CINA Tangkak

CG Sponsors




haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
Saje share kan ,mana tau ade yg nak pergi,, rasanye setaraf denagn tukang urut kat kampung unku mohsin JB


Posted by Mohd Ali bin Jemali


Wednesday, August 22, 2012

Assalamualaikum dan salam perpaduan.

Hari Sabtu 18.8.2012 hari terakhir puasa, pinggang aku amat sakit. Aku try buat terapi elektrik, angkat berat, sapu minyak panas. Last aku tuam guna "hot water bottle (HWB)", baru lega sikit.
Apa tu HWB? HWB merupakan bekas getah untuk diisi air panas. HWB aku bewarna hijau. Kemudian bekas ini ditutup untuk memerangkap haba panas. Haba panas ini ditekap pada bahagian yang ingin dilegakan. Jika terlalu panas, balut dengan tuala/ kain.
Pagi tu aku pergi pasar tani sebab nak beli beberapa lauk raya seperti serunding, kuah kacang, lemang. Esoknya lepas solat raya, aku bertolak ke Tangkak. Aku rasa memang tak larat tapi aku pergi juga sebab ibu aku pun ke KL rumah abang aku. Malam tu, pinggang aku bertambah sakit. Aku isi HWB dengan air panas dan tuam kat pinggang, belakang dada dan peha. Malam tu juga family wife aku buat meeting, jadi aku pun turun. Biras aku tanya, nak urut tak? Cara Kung Fu. Memang sakit tapi mujarab. Dia kata dulu dia kena seminggu sakit pinggang, periksa sampai Pantai Medical, Melaka. Aku pun setuju.
Pagi tu aku datang pukul 8.00 pagi. Apek tu kata pukul 9.30 pagi buka. Ambil nombor dulu. Aku dapat nombor 1. Sampai masa, gilirin aku.
Dia tanya sakit apa?
Aku kata le sakit pinggang. Dah 3 hari sakit, tak dapat tidur.
Dia tanya dah XRay?
XRay? kena XRay dulu ke?
Dia kata mungkin batu karang.
Oooo....
Lepas tu aku kena baring. Dia cek guna siku kat tulang belakang.
Ini sakit? tak..
Ini sakit? sakit..
Aku rasa dia sapu cecair kat tulang belakang dan mula le Kung Fu dia.
Lepas tulang belakang, tepi punggung, pelipat lutut, hujung kaki.
Sakitnya tak terucap le.
Tahan aje le.
Lepas urut, dia suruh jalan.
Kemudian dia suruh letak tangan kat dinding.
Dia tarik bahu aku dengan lutut kat tulang aku.
Bengkok badan aku.
Akhirnya dia bagi ubat herba.
Bayarannya RM25 urut dan RM25 ubat.

Nama kedai dia
WONG SENG KEK
NO 144 JALAN SOLOK,
84900 TANGKAK.
Dekat Pasar.
masa operasi
SELASA- AHAD: 9.00 pagi hingga 8.00 mlm.
ISNIN - cuti.
no tel : 069782043
no hp: 0126256546
 
Sponsored Post

jamtulenmurah

CG Top Poster Club
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,722
Points
316
sapa pesakit ni...... cite mcm tergantung aje.....
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,704
Reaction score
21,089
Points
1,671
lipat2 bengkok2 ni pg urut kt org thai tu pun bole
 
Sponsored Post
Top
Log in Register