BTC USD 62,760.2 Gold USD 1,802.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Upgrade Android to ics 4.0.4 Version the best android

Sendiri

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 28, 2012
Messages
4,148
Reaction score
48
Points
30
Galaxy-Nexus-main2-540x405.jpg

Assalamualaikum...

Den tak buat servis ni tapi kawan den yang buat. Memang tip top la servis dia. Boleh kata terbaik sangat bila S2 custom ROM jadi macam S3 bila dah upgrade ke ics 4.0.4 tapi dia guna yang Non-G Version la. Sapa berminat boleh komen kat sini yer. 100% jadi dan jangan risau risiko Faulty takkan ada sbb dia memang expert dalam hal upgrade ni semua. Tak silap dari Window pun dia boleh upgrade ke Android tapi makan masa gak la dan pening sikit :)):))

Kalau nak nak dia masukkan GPS ke boleh gak. Dia masukkan FREE jer bagi yang ambik pakage Upgrade ni :D:D

Siapa berminat leh bagitau :D:D

HARGA : RM50 / Upgrade
Model : Samsung, HTC, Sony Ericsson
Lokasi : Gombak, Batu caves , Sentol , Selayang
Call : 013 6437968 whatsapp 0179515152 :)cgrock

P/s : Pastikan back up data dulu, kalau tak reti nak back up, boleh je dia tlg back up data tu masa jumpa ^_^

Contoh dia buat :

488278_520811661268496_1059764545_n.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

Sendiri

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 28, 2012
Messages
4,148
Reaction score
48
Points
30
Antara contoh dia buat kerja ni :

488278_520811661268496_1059764545_n.jpg


296036_520815601268102_1122152457_n.jpg
 

orga21

Active Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
1,506
Reaction score
7
Points
25
aku pakai SE X8...tak sesuai nak upgrade ICS sebab prosesor nya tak beberapa nak support...jadi lembab...skrg pakai yang asal je...
 

energy

Active Member
Joined
Jan 27, 2011
Messages
1,332
Reaction score
0
Points
20
utk htc flyer dia boleh buat x?
cmne nk contact dia tt..
 

Sendiri

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 28, 2012
Messages
4,148
Reaction score
48
Points
30
aku pakai SE X8...tak sesuai nak upgrade ICS sebab prosesor nya tak beberapa nak support...jadi lembab...skrg pakai yang asal je...

eh bro..
member ak tu pakai sony ape ntah.. Memory dia 256MB je x silap, agak kecik la..
best gak aku tengok bila dah upgrade.. sbb ICS ni bnyak function and kelebihan dia..
 

Sendiri

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 28, 2012
Messages
4,148
Reaction score
48
Points
30
utk htc flyer dia boleh buat x?
cmne nk contact dia tt..

boleh bro.. dia mmg penggemar HTC pun berbanding samsung
check PM yer :D:D
nanti terus deal dgn dia jer :)cgrock
 

Sendiri

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 28, 2012
Messages
4,148
Reaction score
48
Points
30
The benefits of Android Ice cream Sandwich 4.0 over it's counterpart Android gingerbread 2.3 are :-

1)Refined and Evolved UI:- Android IC 4.0 has made common actions more visible and lets users navigate with simple, intuitive gestures.Android introduces the new font “Roboto” which makes reading easier and gives a magazine like interface to it .

2)Visual Multitasking:-The Multitasking has been made more easier and more visual.

3)Better Network Data Management:-It provides a drill down to the Data usage over a network.It allows you to make effective use of network data for streaming content, synchronizing data, downloading apps

4)Android Beam:-It is a NFC based sharing application which allows two NFC enabled devices to share images, contacts, music etc.

5)Powerful Tabbed Web browsing:-Now navigate through entire set of open internet pages simply by scrolling vertically through live thumbnails.

6)Powerful Voice input Engine

7)Face Unlocking feature
 

azlanhussain

CG Top Poster Club
Joined
Sep 5, 2008
Messages
20,707
Reaction score
675
Points
166
Hanya brand tu sahaja ke tt... china brand tablet tak boleh? :D
 

orga21

Active Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
1,506
Reaction score
7
Points
25
eh bro..
member ak tu pakai sony ape ntah.. Memory dia 256MB je x silap, agak kecik la..
best gak aku tengok bila dah upgrade.. sbb ICS ni bnyak function and kelebihan dia..

ada member cakap SE yang speed prosesornya lebih 800 hertz yang ok..bawah pada tu tak sesuai...
 

syuq79

Fun Poster
Joined
Jun 3, 2010
Messages
750
Reaction score
6
Points
15
aku pakai SE X8...tak sesuai nak upgrade ICS sebab prosesor nya tak beberapa nak support...jadi lembab...skrg pakai yang asal je...

yer btul..aku dh upgrade macam2 version kt x10 mini pro aku..sudahnye yg asal gak paling stabil.. hehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register