[Updated] Senarai Channel, group & bot telegram yang bermanfaat.

Recommended Brokers


tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,243
Reaction score
479
Points
86
Salam.

Disini disertakan beberapa channel di telegram yg den rasa bermanfaat utk kita semua. Jika ada sesiapa yg tau channel2 lain yg juga bermanfaat, harap boleh dikongsi bersama.



#Channel#
1. https://telegram.me/ibieylegacyventure - Berkongsi semua tentang tempat, tips dan peralatan untuk aktiviti luar.

2. https://telegram.me/BeritaHariIni - Ringkasan rangkuman berita -berita dalam negeri & luar negara.

3. https://telegram.me/PencintaDuaRoda - Dedikasi untuk semua peminat dua roda seluruh Malaysia!

4. https://telegram.me/KalamParaUlama - Menghimpunkan mutiara hikmah para ulama' dalam bentuk tausiyah/video dan Syamail Muhammadiah

5. https://telegram.me/iloverasulullah - "Barangsiapa yang mencintai Rasulullah maka hendaklah dia memperbanyakkan membaca SELAWAT"

6. https://telegram.me/monologtarbiah - Mencari Inspirasi

7. https://telegram.me/travelogdunia - Kisah-kisah pengembara seluruh dunia. Tips dan perkongsian itenary perjalanan.

8. https://telegram.me/PemburuTiketMurah - Channel yang melaporkan anda tiket penerbangan murah ke seluruh dunia!

9. https://telegram.me/InfoRepairHP - Group membincangkan serta berkongsi cara² membaiki HP dan harga² semasa barang replacement HP. Jual beli berkaitan HP shj. Segala risiko jual-beli ditanggung sendiri.

10. https://telegram.me/DUNIAICT - Group perbincangan tentang dunia ICT.

11. https://telegram.me/xiaomi_crew - All about XIAOMI ! :)

12. https://telegram.me/onepiecegroupchat - All about One Piece.

13. https://telegram.me/thevocket - Buat yg suka baca vocket.

14. https://telegram.me/craftsidea - Tips harian.

15. https://telegram.me/joinchat/AAAAAEAvUNaOFpgWz3OL8g - Rakan Guaman Anda.

16. https://telegram.me/sahamduniaakhirat - GROUP ini di tubuhkan untuk perkongsian saham.

17. https://telegram.me/GroupLariba - Persatuan yang memperjuangakan penolakkan riba didalam muamalat Islam

18. https://telegram.me/FactsFever - Daily Dose of Amazing and mind boggling Facts.

19. https://telegram.me/malaysiannews - Amanz Astro Awani Bernama Berita Harian Free Malaysia Today Harian Metro Kosmo Malaysia Kini Malay Mail Sinar Harian Utusan Malaysia

20. https://telegram.me/joinchat/ACIF0EIUqPUlirnTUMOdoA - Bole bertanya dalam ini untuk siap2 yang nak belajar buat bot telegram.

21. https://telegram.me/MiTeleindonesia - Grup diskusi pengguna gadget Xiaomi indonesia.

22. https://telegram.me/linktelegramindo - kumpulan link group dan link channel di telegram indonesia. (byk sgt group dlm ni, pilih la nak join yg mana)

23. https://t.me/jualbelihanphone - Jual Beli Handphone Rosak dan Barangan Komputer.

24. Https://t.me/caripakejpercutian - CARI PAKEJ PERCUTIAN (CPP)

25. https://t.me/joinchat/GfztYxCl5gGj7ZesH6L3dw - GerakanEkonomi #BuyMuslimBumiputeraFirst #BMBF oleh DAULAT & Komuniti Patriot. Group Telegram ini akan jd platform perkongsian, penyelarasan & hebahan bagi Gerakan Ekonomi #BMBF ini.

26. https://t.me/tradingchannel_pro - All the Ideas and analysis in this channel is not a buy call. You can create any trading plan with your own knowledge and skill. Most of our ideas focused on intraday n short term trading

27. https://t.me/Internetkini - Berita tentang teknologi.

28. https://t.me/pedagangbursa - Kajian Analisa Volume Dan Harga Price Volume Analysis (PVA)

29. https://t.me/semarak_jawi - Perbincangan dan Penerangan Kaedah Tulisan Jawi, Ejaan Jawi yang Disempurnakan, Ke arah Memartabatkan Tulisan Jawi.

30.https://t.me/excelsupergroup - Group ini diwujudkan pada 26 Feb 2016 atas dasar saling berkongsi Ilmu dan bantu membantu dalam microsoft Excel

#Bot#

-Cara mencari bot, pergi dekat ruang search, taip je nama bot seperti yg diberikan.


1. @InfoTrafikBot - Info Trafik Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM)

2. @SaveVideoBot - Download your favorite video from youtube and tens of other video sharing websites

3. @Homestay1MalaysiaBot - saluran CARIAN HOMESTAY 1MALAYSIA. (Sila berhubung @AdHS1malaysia di Telegram, Sekiranya berminat Homestay anda disenaraikan.)

4. @pandaibot - PandaiBot, rakan yang baik dan suka membantu anda.

5. @TheFeedReaderBot - Feed Reader Bot monitors websites, Facebook/Youtube/Twitter accounts, and sends messages when new posts are made.

6. @URL2IMGBot - Sering kita merasa ragu untuk mengakses suatu alamat-web (URL) atau link karena masalah keamanan, dsb.
Untuk itu kita dapat minta bantuan bot @URL2IMGBot agar terlebih dahulu mengintip isi URL tersebut sebelum kita mengaksesnya.

7. @RakanTrafikBot - Sebuah bot Telegram yang memudahkan laporan trafik dilakukan – dan turut menerima notifikasi sekiranya kenderaan anda dilaporkan dalam komuniti.

8. @imageToText_bot - Convert gambar menjadi text.




 
Last edited:
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,178
Reaction score
850
Points
161
perkongsian terbaik boss... den byk channel porex.. sampai ke sudah x paham2...
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,320
Reaction score
386
Points
136

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,078
Reaction score
289
Points
131
baru aku tau ade chennel dlm telegram nih..... selama ni batu mcm tu jerk
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,243
Reaction score
479
Points
86
terbaik perkongian ni. lagi prefer telegram dari wasap.
betui tu bro, tp ramai org tak terbuka minda nya utk menggunakan telegram.. terpaksa la guna dua2.. wasap slalu hang je manjang :)) .. telegram skali pon tak penah hang lagi setakat ni..

suka update dia yg terbaru.. dah ada video player sendiri, sgt terbaik
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,243
Reaction score
479
Points
86

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,320
Reaction score
386
Points
136
terima kasih bam momo.. software & application tu dijamin kesuciannya tak? :p
aik apsal tadi aku nak tambah lagi tak bleh..ingat thread kena delete..malas dah nak paste link

kesucian apa tu bro?original ke tak?mestila tak :))
 

fingur

Fun Poster
Joined
Apr 27, 2014
Messages
784
Reaction score
1
Points
15
boleh search ke channel atau group dlm telegram ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register