BTC USD 38,861.9 Gold USD 1,821.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tumpang Tanya - Problem Dekat Payment Ebay

Saudagar_69

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2013
Messages
138
Reaction score
1
Points
15
yup.. kalo baru first time nak buat pembayaran camni..

kene call bank kad debit yg kita guna tu..

nnt dia org arrange.. kejap jaa setel, takyah buang masa gi bank :D:D

Dah call bank.. tak lepas plak verification.. dia suruh pegi kat bank trus.. huhu.. susah btol soalan2 dia.. 😅
 
Sponsored Post

razi_zul

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2006
Messages
131
Reaction score
1
Points
15
Boleh guna kad debit visa/master card yea tapi dengan syarat call dulu bank minta dia open oversea transaction untuk tempoh masa tertentu.Kalau maybank senang sikit..
 

amkgsubang1

Junior Member
Joined
Apr 3, 2019
Messages
51
Reaction score
2
Points
11
aku beli barang ebay dah 3 bulan tak sampai rumah. dah buat aduan dikpdnkk diorang siasat tak lagi.. pening kepala
 

jibam

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2008
Messages
943
Reaction score
11
Points
30
aku beli barang ebay dah 3 bulan tak sampai rumah. dah buat aduan dikpdnkk diorang siasat tak lagi.. pening kepala
Lama sgt tuuu.... cuba check order status.... complain kat ebay saja laaa...
 

amkgsubang1

Junior Member
Joined
Apr 3, 2019
Messages
51
Reaction score
2
Points
11
Lama sgt tuuu.... cuba check order status.... complain kat ebay saja laaa...
dah... tak layan. kes kpdnkk

alasan ebya. bayaran di buat mintak dekat paypal. ebay tak ada kena mengena... di dah cakap macam tu mmg habis la....


tarikh penghantaran pun 2bulan punya la lamma beli buln september. tarikh dijangka sampai bulan november. lama tu..........


barang dari rusia to malaysia.. ingat dia pakai setem kot
 
Last edited:

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,976
Points
201
dah... tak layan. kes kpdnkk

alasan ebya. bayaran di buat mintak dekat paypal. ebay tak ada kena mengena... di dah cakap macam tu mmg habis la....


tarikh penghantaran pun 2bulan punya la lamma beli buln september. tarikh dijangka sampai bulan november. lama tu..........


barang dari rusia to malaysia.. ingat dia pakai setem kot

kena report kat paypal tu..

aku pernah mintak refund kat paypal beli kat ebay..

elok je dapat, xpayah pakai polis kpdnkk bagai..
 

azyralf

Freshie
Joined
Jan 2, 2018
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
xperlu nk polis2.. bkn diorg fhm n mbantu,, ada dpt trackin dr seller..? klu tracking xgerak n klu dh lps tarikh tempoh delivery yg slalu duk tayang estimate delivery? klu dh.. g file case confirm menang... dan klu psl duit.. mmg xptut tnya ebay.. mmg xdlyn kan.. itu dia dh serah pd PP...
 

amkgsubang1

Junior Member
Joined
Apr 3, 2019
Messages
51
Reaction score
2
Points
11
barang ebay aku dah dapat... cuma lama sangat sebab dia pos pakai setem
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register