[email protected]@ masalah kete semput

CG Sponsors




terunesepi

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
4,105
Reaction score
63
Points
30
Assalamualaikum
Aku ade kete wira 1.5 karburator manual ..
Ada masalah semput2 bila tekan minyak ..macam lost power bila tekan2 lagi ok kemudian jadi balik ..dah tukar spark plug baru ...ok sikit tapi masalah tu still ada tapi tak lah seteruk sebelum tukar spark plug..so apa pendapat tuan2 sekalian
 
Sponsored Post

Kiniki

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2011
Messages
9,234
Reaction score
10
Points
65
bateri weak pun bleh gak..power xdk.
 

tuanhokage

Banned
Joined
Mar 12, 2016
Messages
799
Reaction score
8
Points
15
Lipat kabel plug tu, kalau dah merekah confirm api leaking,lg 1 wira nie kadang ada piston atau blok yg problem, enjin ada 4 silender,yg jln 3 je kadang2
 

Mr Ozu

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,866
Reaction score
20
Points
25
Lipat kabel plug tu, kalau dah merekah confirm api leaking,lg 1 wira nie kadang ada piston atau blok yg problem, enjin ada 4 silender,yg jln 3 je kadang2
kete akn rse bergegar kuat klu idup xckup selinder..
 

terunesepi

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
4,105
Reaction score
63
Points
30
kete akn rse bergegar kuat klu idup xckup selinder..
Sebelum tukar plug gegar kuat juga ..lepas tukar plug tekan pedal minyak 2 ,3 kali br ok je meluncur...mule2 tekan pedal dia mcm lost power tapi dah tekan 2,3 kali baru ok ..bile lepas pedal jadi balik ..tekan 2,3 kali br ok
 

fpe

Active Member
Joined
May 30, 2015
Messages
1,222
Reaction score
12
Points
25
distributer kn cek jgk yob..
 

namkin

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2008
Messages
3,369
Reaction score
57
Points
30
mungkin hose vacuum bocor ato tercabut kat mane2..
try la teliti setiap hose..
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,170
Reaction score
71
Points
80
kalau TT x pernah tukar petrol pump, memang itu masalah utama.
sya punya hmpr 15 tahun terendam dlm takungan petrol. lepas tukar yg baru dah tak semput sebab petrol disedut dgn baik sekali dan dihantar kekebuk pembakaran dgn jayanya. minta pomen flush kan juga petrol.
ini bukan masalah bateri, plug shj...
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
1st plug

2nd cable plug

3rd distributor
 
Sponsored Post
Top
Log in Register