BTC USD 22,774.1 Gold USD 1,923.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik ARTv1

Status
Not open for further replies.

abby3845

Freshie
Messages
23
Joined
Oct 18, 2009
Messages
23
Reaction score
84
Points
13
Abby3845
www.xtraforex.wordpress.com
Assalamu alaikum
Bertemu kembali tuan/puan dalam berkongsi ilmu Forex. Masih ingat lagi kepada saya?...TT yg memperkenalkan Teknik menjana 300pips-500 pips sehari?... Teknik yg sama yg kini dikenali sebagai ART.
Sistem yg saya perkenalkan kepada tuan/puan tempoh hari adalah ARTv0 dan kini saya akan memperkenalkan ARTv1
(ARTv2-telah diedarkan serta ARTv3 dalam proses percubaan)
Sistem ARTv0
artv1.jpg

Ini adalah system ARTv0 (dahulunya dikenali sebagai Teknik menjana 300pips-500pips sehari).
Kini saya nak memperkenalkan ARTv1 yg telah dinaiktaraf utk kemudahan para trader.
Didalam system yang baru saya telah menambah 2 elemen yg penting dalam membantu para trader iaitu :-
1. William % Range;
2. Indi disebelah kanan yg merangkumi Stochastic, MACD, Currency Strength meter, maklumat am
Serta “%” untuk membuka posisi
Indikator yang saya tinggalkan adalah Ferux serta Flat trend.

Carta ARTv1.
artv11.jpg

Adalah lebih baik saya ulangi sedikit tentang bagaimana kaedah yang digunakan untuk membuka entry.
1. Pastikan tuan/puan trade di dalam zone selamat (safe zone) iaitu diantara 23.6%-61.8%. Jangan
2. Sekali-kali trade di dalam zon bahaya (danger zone) iaitu 0%-23.6% dan 61.8%-100%.
3. Gunakan TF4H (paling baik)…buka posisi “buy” sahaja jika harga di atas EMA40 dan “SELL” sahaja jika harga dibawah EMA40
4. Indi disebelah kanan/bawah digunakan utk memantau keadaan pasaran (sebagai bantuan).
artv12.jpg

Berdasarkan carta di atas…tuan/puan boleh membuat entry sell di A…apabila semua syarat2 yg saya telah terangkan di atas dipenuhi dan ini di bantu oleh William % Range (W%R) yang telah memotong RSI dari atas dan RSI pula telah pun kurang dari aras 50.
Setelah tuan/puan membuka entry sell….tuan/puan boleh menetapkan TP berdasarkan Fibocalc yg saya telah terangkan di dalam thread “menjana 300pips-500pips sehari”, begitu juga dengan exit point sama ada tuan/puan boleh exit menggunakan :-
1. Comodity Channel Index;
2. Awesome
3. Atau menunggu Sto 30,3,3 memotong garisan 20 dari bawah.
. Tempat paling akhir tuan/puan boleh exit ialah di titik B…iaitu apabila W%R memotong RSI dari bawah.

Adakah kaedah ini boleh dipermudahkan?.....Jawapannya….Ya!!
Lihat disini:-
artv13.jpg

Dengan merapatkan W%R ..skrg anda mampu utk memudahkan urusniaga….tetapi anda perlu berhati-hati ..kerana kaedah ini masih tidak tepat jika tidak digunakan bersama dengan Sto, CCI dsb…tetapi sekurang-kurangnya tuan/puan akan mendapat petunjuk awal sama ada adakah keadaan mengizinkan utk memasuki pasaran.
Pelajaran kali ini adalah penggunaan W%R dalam membantu menguatkan teknik trading. Saya kembali lagi dengan Teknik memantau pelbagai pair serta dengan ARTv3 serta ARTv4 yg saya gunakan sekarang.
Saya buka untuk komen yang membina serta jika ada sebarang persoalan…boleh e-mailkan kpd saya atau layari www.xtraforex.wordpress.com
Wassalam
 
Sponsored Post

fibosta3

Fun Poster
Messages
263
Joined
May 10, 2009
Messages
263
Reaction score
6
Points
15
TORA datang lagi.... hehe. welkambek cikgu. wah system yg telah diupgrade. banyak tol TV cikgu ye. tv0 sy masih guna sampai sekarang. tapi fibo sy wat manual je sebab indi tu berserabut sgt. tv2, tv3, tv4 apa lagi indi yang cikgu tambah ye. saya menunggu cikgu kembali dengan dengan tv seterusnya sebab tv1 ni tidak menarik minat saya.
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08517
USD / JPY
130.432
GBP / USD
1.23514
USD / CHF
0.92501
USD / CAD
1.33867
EUR / JPY
141.541
AUD / USD
0.70615

CG Sponsors




Top
Log in Register