Teknik 10pips

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17880
USD / JPY
105.532
GBP / USD
1.29698
USD / CHF
0.9089
USD / CAD
1.31825
EUR / JPY
124.402
AUD / USD
0.7043

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

cbg5111

Active Member
Joined
Jan 19, 2009
Messages
1,172
Reaction score
44
Points
30
Kat sini saya nak bagi satu teknik yang tak perlu banyak indicator cuma perlu pakai auto pivot sahaja. saya pun dah cuba(CREDIT GENG3)..kepada nubie2 diluar sana yang taktahu apa2 tentang forex tapi nak trade forex, boleh cuba teknik ni..



ok saya bagi penerangan serba sedikit:

1)buka chart pukul 6 pagi ikut GMT BROKER MASING2(bangun pagi2 buta terus open BUY OR SELL(tepat pukul 6 pagi takboleh lebih tak bolh kurang TIME, semasa harga dipembukaan hari baru dekat(period separator)

2)pakai auto pivot(daily pivot)

3)show period separators on chart

4)harga dibuka diatas daily pivot open sell,harga dibuka dibawah daily pivot open buy

5)teknik ini hanya untuk pair GBP/USD sahaja

6)tp 10pips sahaja (kecuali memang dah pandai tengok trend ikut suka hati lah nak ambik berapa pips):)

7)guna timeframe 5M

8)KLIKS THANKS kat bawah sinun :D
 
Last edited:
Sponsored Post

cbg5111

Active Member
Joined
Jan 19, 2009
Messages
1,172
Reaction score
44
Points
30
tu jek bro...tak perlu diajar dah kalau tak reti jugak tahu nak kata lah:D nak lebih belajarlah ngn sifu2 yang tersohor dalam CG ni cuma malas ngn rajin jek::))
 

ahmad139

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
811
Reaction score
0
Points
15
tu jek bro...tak perlu diajar dah kalau tak reti jugak tahu nak kata lah:D nak lebih belajarlah ngn sifu2 yang tersohor dalam CG ni cuma malas ngn rajin jek::))
ape la bro cmu tnye je ...xpela kalo xmo
 

swingerfx

Banned
Joined
Oct 27, 2009
Messages
1,242
Reaction score
18
Points
25
tpi nape mesti pagi2 ek? apa sebab2nye2??? time lain x leh?
 

cbg5111

Active Member
Joined
Jan 19, 2009
Messages
1,172
Reaction score
44
Points
30
ok2 nak tanya ape gurauu cikit tokleh:)
 

sipekan

Fun Poster
Joined
Oct 20, 2008
Messages
487
Reaction score
5
Points
15
Salam,

Autopivot tu nak cari kat mana? Ke kena kira manual? SL berapa?
 

manpower

Active Member
Joined
Jul 26, 2009
Messages
1,729
Reaction score
449
Points
41
nk kena praktice jgk ni..memang tepat ke bro teknik ni?
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register