To Sell Sweater dan jacket.

CG Sponsors




Execution

Freshie
Joined
Dec 27, 2017
Messages
37
Reaction score
2
Points
11
Aku intro sama saudara ni guna Carousell utk jual,berbanding jual kat forum aku rasa lebih tinggi peluang utk cari pembeli yg sesuai, lagipun app mrk tu senang nak guna.
Hmm hairan knp anda kata Carousell lebih bagus berbanding yg lain? Bukan ke zaman kini semua app itu hampir sama je? Harga barang2 tu juga berbeza sikit je, kalau terlalu murah kita juga takut nak beli.
 
Sponsored Post

AnginRibut

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
68
Reaction score
0
Points
6
Online jual beli lebih mudah dijalankan, byk kebaikan seperti boleh dpt byk pelanggan serta x perlu risau tentang sewa kedai, jadi byk org skrg yg berubah buat bisnes online.
Online tu semua benda pun lebih mudah utk dikendali dengan hanya perlu download app mrk je, kalau sendiri sudah ada kerja yg tetap juga boleh buat, bagus utk kita menjana pendapatan tambahan utk menyokong kos hidup kita semakin hari semakin tinggi...
 

AnginRibut

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
68
Reaction score
0
Points
6
Hmm hairan knp anda kata Carousell lebih bagus berbanding yg lain? Bukan ke zaman kini semua app itu hampir sama je? Harga barang2 tu juga berbeza sikit je, kalau terlalu murah kita juga takut nak beli.
Kat carousell kita boleh jual benda buatan kita sendiri seperti biskuit2, kek2 dan sbgnya, kraf tangan serta lukisan juga boleh, x semestinya hanya boleh jual barang2 baru seperti kat platform yg lain, bukannya semua org mampu ada modal utk beli barang2 utk jual...
 

Hakim123

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
54
Reaction score
0
Points
6
Hmm hairan knp anda kata Carousell lebih bagus berbanding yg lain? Bukan ke zaman kini semua app itu hampir sama je? Harga barang2 tu juga berbeza sikit je, kalau terlalu murah kita juga takut nak beli.
Kalau murah x semestinya tipu juga...
Mungkin ada org yg cemas nak gunakan duit jadi terpaksa jual pd harga yg lebih murah supaya lebih tinggi peluang utk jualnya...
Asalkan keadaan benda tu masih baik x rugi juga beli barang second hand..
 

Hakim123

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
54
Reaction score
0
Points
6
Kat carousell kita boleh jual benda buatan kita sendiri seperti biskuit2, kek2 dan sbgnya, kraf tangan serta lukisan juga boleh, x semestinya hanya boleh jual barang2 baru seperti kat platform yg lain, bukannya semua org mampu ada modal utk beli barang2 utk jual...
Ada juga pelbagai fungsi kat platform mrk tu yg bantu kita meningkatkan sales seperti auto bump dan juga spotlight, x perlu takut masalah seperti x ada org yg mau beli, boleh rujuk link bawah ni utk info lebih.

https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

BUMP!

Terima kasih.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

BUMP!

Terima kasih.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

BUMP!

Terima kasih.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

BUMP!

Terima kasih.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

BUMP!

Terima kasih.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register