SR Reload - Company Penipu & Pembelit!!!!!

CG Sponsors




sheila

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
14,969
Reaction score
49
Points
120



Pesanan untuk ahli - Tolong ingatkan downline masing dan diri sendiri untuk buat yg ni. Push dia. Antar byk x kat si laha.nat ni. Mmg ada yg dpt refund tp setakat ni yg aku dgr 2 org baru. Tolong semua buat dan jgn mengalah - Salam,Terlbh dahulu sy memohon maaf diats apa y berlaku,
sy x akn lari dr masalah anda smua...sy perlukan masa nk satel,
Refund modal anda kami akn lakukan t'tapi perlukan masa panjang,
nie je y t'baik dpt sy lakukan tuk ahli wt masa nie,
sesiapa nk refund mdl sms k no admin 0127758879/0137068152
cara:no id,nama,no akaun bank ahli sms mengunakan no y berdaftar,
Berkenaan thread ini, mmg thread aku...
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=290077

Tp aku x de pakatan pon dlm penipuan ini.. Aku hanya promoter seperti kebanyakan ahli SR Reload yg lain. Cuma aku yg perkenalkan SR Reload kepada dunia on9...
Aku pon x sangka/duga semua yg berlaku. Tp apa mampu aku buat? Nasi dah jadi bubur... Semua ni mmg pengajaran terbesar untuk aku...

Nak aku ganti pon untuk nama baik aku, x de daya aku.. Duit bukan masuk akaun aku dan bukan aku sorang je yg promote biz SR Reload ni dan ahli SR Reload pon dah membiak-biak... Klu ada yg br daftar ngan aku mungkinla... Tp ni... Company dah 9 bulan, ahli dah 4000 lebih baru si laha.nat dua ekor ni br nak wat taik:(scam
Abih busuk nama baik aku je yg aku jaga selama ini:((


Detail scammer yg ada setakat ni:

SRRELOAD COMMUNICATION (JM0612699-M)

Owner server Syaf Izan dan Ros Shaf. Status suami isteri.
No telefon : 013-7068152/012-7758879(Syafizan)
012-7167839/0137868160/0197861362/0142742012 (Careline)


Alamat: No 34, Jalan Helang 8,Taman Scientex,81700 Pasir Gudang, Johor

Akaun Maybank Rosziana Mohd Asnan - (Lama), 501244600079 (Baru)
Cimb SR Reload - 01250000315107

Akaun FB:
Syafizan - https://www.facebook.com/syaf.izan.5
Ros Shaf - https://www.facebook.com/ros.shaf

Pic.. Klu jumpa, kasi hempok











Ni pic perkahwinan dorang yg br di langsungkan. Ntah guna duit ahli ke apa?:-?
Tanya x nak mengaku...




Taktik Penipuan:
Bagi tau ahli yg server problem. Semua ahli percaya je even hampir sebulan hal ini berlarutan... Sehinggalah...
Aku tergerak hati cntct Kent(Programmer server SR Reload aka pembekal SR Reload jugak). Aku tanya Kent apa masalah server SR Reload? Bila akan pulih? Sebab bila tanya si laha.nat tu dia x leh bg tau. Yg cuma dia mintak masa dan server dlm proses pembaikan...
Bila Kent ckp server SR Reload x de prob. Dia suruh aku tanya si laha.nat napa x nak buat topup dah? Aku mula sangsi:-?

Aku pon rujuk hal ni pada otai topup, rupanya selama ni kena kencing je ngan si laha.nat
Bila msg Baki ke server mmg ada respon dan ada modal ahli cuma bila topup je fail. Sebab tu semua ahli rasa selamat je dan still ingat duit modal dorang still ada.. Rupa2nya semua tu tipu je. Semua tu hanya modal maya. Topup fail sebab dlm server x de modal. Company x tambah modal, duit ahli kena songlap:(scam

Bila aku tau semua tu dan aku tanya, br nak mengaku. Mmg bukan server poblem tp sbb modal dlm server x de...

Dan ini je penjelasan dia kat FB

Perlu masa yg panjang untuk setel? Mana pergi semua modal ahli?
Bila benda ni settle?
Semua soalan tu dia x nak jawab dan hanya jawapan yg belit2 je dia bagi:(scam

Dan kepada ahli2 SR Reload, sila lakukan perkara ini dan alaertkan kepada semua downline anda sebab klu anda x mintak, semua tu kira burn je dan bg aku hanya yg hati kering, yg selalu desak n yg selalu foloup je akan dapat:mad:

Salam,Terlbh dahulu sy memohon maaf diats apa y berlaku,
sy x akn lari dr masalah anda smua...sy perlukan masa nk satel,
Refund modal anda kami akn lakukan t'tapi perlukan masa panjang,
nie je y t'baik dpt sy lakukan tuk ahli wt masa nie,
sesiapa nk refund mdl sms k no admin 0127758879
cara:no id,nama,no akaun bank ahli sms mengunakan no y berdaftar,
Bayangkan ahli dah 4000. Klu sorang ada RM10 dlm akaun modal topup dah RM40000 dan x mustahil ada yg ada RM beratus sebab masa raya tu, si laha.nat tu wat promosi mcm ni - SRreload DAPATKAN DUIT RAYA DENGAN SETIAP PENAMBAHAN MADAL RM500 AMPAU YG DIBERI RM5 DAN KE ATAS:(scam


Dan ini adalah pembelaan bela diri aku:((
Di sini aku ingin memohon maaf... Aku tau kebanyakan yg join SR Reload, yg kenal aku, join sebab yakin dgn aku. Rekod bersih aku selama ni.. Kejap je boss Syaf Izan ******* tu musnahkan. Aku kesal apa yg terjadi... Tp apa daya aku bila manusia berubah sekelip mata, x amanah dan bertanggungjawab seperti yg aku harapkan, seperti yg dia janjikan.....

Knapa aku ckp si ******* tu kawan aku? Sedangkan aku x pernah jumpa dia. X de niat sebesar kuman pon aku nak tipu, sesetengah yg tanya tau yg dia hanya rakan bisnes aku, bukannya kawan rapat ke apa, kwn face to face ke, mmg bukan... tp mmg ada sesetengah partner bisnes aku, yg aku agak rapat, yg aku boleh bercerita itu ini, yg melayan aku. yg kalau ada lubang bisnes apa2 yg best yg akan aku cari dorang dan begitu jugak dorang. Klu dorang susah, nak pinjam duit ke, klu aku mampu mmg aku tolong. Kira kawan2 yg mcm tu aku agak bertolak ansur dan x berkira sgt. Sbb antara depa aku percaya dan yakin takkan tikam aku... X ramai pon antaranya Muhammad Aiman Zulkefli, Dato Faiz Din, Haziqah Khalid, Combee Penang, Syukur Sapuan dan termasuklah si ******* ni.

Mmg si ******* ni pernah tipu aku. X betol2 jujur bg sesetengah kes tapi setakat ni, penipuan dia mmg dpt aku maafkan sebab x menyusahkan aku smpi tahap mcm ni... Lg pon mulut dia mmg manis.... Dan aku plak jenis mudah maafkan org...

Antara penipuan si ******* tu. Pernah dulu dia offer aku carikan dia delaer topup dia seperti mana aku crkan dealer untuk company MYSMS. Tp aku x setuju sebabnya dia bukannya buat full time benda ni. Aku takut dia x bg tanggungjawab sepenuhnya kepada agen2 yg aku cr nant. Klu aku cr kan dealer dekat company MYSMS aku kena bayar company RM50. Tp klu ngan dia, dia bg lg murah. Still aku x nak sebab aku x yakin dia dpt handle org yg aku cari sebaiknya jika dia x wat benda ni fulltime even dia cuba jugak yakinkan aku yg dia mampu. Tp aku mmg x promote yg dia suruh tu, sbb aku yakin dia takkan dapat bertanggungjawab sepenuhnya dekat org yg aku cr sebab dia bukan wat benda ni full time dan server bukan ada depan mata dia. Penipuan dia pada aku ialah, bila aku tanya dia, brapa dia beli pangkat tu sebab mmg sama dgn MYSMS punya. Jawapan dia bawah RM1000. Tp smpilah terbongkar ada yg bagi tau aku. RM50 je dia beli. Tanya dia br dia ngaku dan mmg gaduh. Tp aku mmg cepat sejuk dan benda tu x de la menyusahkan aku sgt....

Penipuan si ******* yg kedua. Dia ngan aku kongsi beli pangkat server A&A . Asal kongsi dgn sorang lg kawan aku, tp kawan tu tarik diri sebab kawan aku tu dgn si ******* berebut pangkat server. Aku x kisah sgt. Pangkat GM pon x pe, sbb aku x de duit masa tu.... Asalkan nant aku boleh daftar GM dgn murah sudah sepaerti dalam perjanjian... Itu sudah cukup.
Kongsi pangkat server, modal aku RM700, modal si ******* dan Bini dia (ms tu br bertunang) RM2100. Perjanjian kami adalah sama2 pulangkan modal selepas dr itu harga GM untuk aku murah tapi........
Si ******* tu tipu aku. Modal aku RM700 aku sendiri pulangkan, modal dia Rm2100. Selepas aku dah pulangkan Rm1000 lebih modal dia, aku tuntut perjanjian itu, tp si ******* ckp, dia x dpt org, modal dia x balik lagi. Dia still nak aku tolong pulangkan modal dia... Akhirnya aku terpaksa mengalah. Hampir Rm2000 aku pulangkan modal dia, br aku bertegas aku x nak bagi even dia desak aku still bg kat dia duit GM yg aku dapat. Tp sebab aku bertegas akhirnya dia mengalah... Cuma aku x puas hati bila aku dpt pswd server dia, katanya dia x dpt org tp dia tipu je. Org yg dia dpt, duit tu dia makan sorang. Yg aku punya, dia nak aku bahagikan dekat dia jugak. Dan yg aku plg x puas hati, bila mana kwn aku yg mula2 ajak kongsi modal beli server rupanya join jugak pangkat GM tp duit pendaftaran tu semua si ******* makan dan x bg aku. Yg tu mmg aku saki hatit dan aku pernah buka thread di CG tp aku jenis mudah sejuk dan aku anggap itu bukan rezeki aku. Lagipon aku x rugi apa2 dan still ada rezeki untuk aku contohnya klu aku ambik yuran daftar GM RM500, aku byr si ******* RM300. Rm200 aku punya..... Tp tang songlap duit downline dia x pernah wat. Ok la. Lagi pon mmg byk dia pernah beli brg ngan aku. Sim SKMM borong, modem, sabun susu beras borong semua payment cantik je dan dia x pernah tipu duit aku dr segi tu dan dia mmg anatara rakan bisnes yg aku percaya. Aku bg barang dulu pon aku x risau. mmg aku akan dapat payment aku, sebab tu aku percaya dia....

Sumpah, klu aku x yakin dgn dia. Aku ragu2 even sedikit pon. Aku x kan promote server dia. Aku buat semua tu atas dua sebab je. Pertama aku suka pelan pemasaran dan % dia. Dan pelan pemasaran tu mmg dia mintak pandangan aku. Nasihat aku semua dia ambik peduli masa tu. Pelan pemasaran yg berkaiatan maintenance tu semua adalah idea aku. Aku suka promote benda yg aku suka. Dlm bisnes, untuk aku duit bukan semata-mata tp kepuasan pelanggan pon aku ambik kira..
Kedua aku promote mmg sebab nak tolong kawan je. Korang ingat berbaloi ke aku dapat. Baik aku cr GM pangkat A&A... Mula2 aku buka pangkat master. Aku kenakan caj RM100 tp modal percuma RM20. Aku byr company RM50. So untung aku hanya RM30. Niat aku mmg nak tolong dia stabil dulu. Untung aku sikit x pe. Mmg byk ahli hardcore topup terutama dr A&A yg join...

Lepas tu untuk jaga kebaikan semua ahli yuran mmg naik jd RM300 tp biasa yg daftar ngan aku, aku ambik RM150 sahaja untuk master, harga papr aku je RM300. Knapa aku janji klu ada pemain harga seperti A&A aku boleh adu kat boss. Yg tu mmg aku boleh buat. Aku x janji klu aku x leh buat. Boss mmg dgr ckp aku masa tu demi kebaikan company....

Dan apa perjanjian aku dgn boss? Boss dia beli server RM5000. Katanya la, betol ke x aku x tau. Tp dia suruh aku pulangkan duit master yg aku bg dia RM50 tu smpi RM3000. Lepas tu yuran master untuk aku murah. ye la, aku daftar GM cuma RM5 je kena sebab tu aku agak demand... Dan selepas aku pulangkan modal dia RM3000 aku akan dpt 10% keuntungan syarikat. Sebenanrnya perjanjian ni aku x titik beratkan sgt, aku dah sedia klu boss mungkir janji yg ni... Dan mmg dia mungkir janji dan aku pon malas nak tuntut dan apatah lagi bila aku kena scam dan aku hutang dia. Apa pon mmg aku dah sedia perjanjian ni dia x tunaikan tp x pernah terpk oleh akal aku yg dia akan songlap duit ahli.... Dan aku yakin yg cite Kent songlap duit dia hanya alasan. Dan dia dah terguna duit ahli untuk benda lain sbb mmg jenis dia pandai belit pon. bukti semua x de yg dia kena songlap ngan Kent. Kenyataan dia meragukan dan dia jugak x cuba pertahankan diri...

Sumpah semua tu aku x pernah terpk... Semua ni mmg pengajaran berguna untuk aku....
Dan kepada ahli SR Reload. Sila join group FB ni...
https://www.facebook.com/groups/227822783959544/
kita sama2 cuba settlekan problem. Huhuhu


Pesanan untuk ahli - Tolong ingatkan downline masing dan diri sendiri untuk buat yg ni. Push dia. Antar byk x kat si laha.nat ni. Mmg ada yg dpt refund tp setakat ni yg aku dgr 2 org baru. Tolong semua buat dan jgn mengalah - Salam,Terlbh dahulu sy memohon maaf diats apa y berlaku,
sy x akn lari dr masalah anda smua...sy perlukan masa nk satel,
Refund modal anda kami akn lakukan t'tapi perlukan masa panjang,
nie je y t'baik dpt sy lakukan tuk ahli wt masa nie,
sesiapa nk refund mdl sms k no admin 0127758879/0137068152
cara:no id,nama,no akaun bank ahli sms mengunakan no y berdaftar,
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

sheila

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
14,969
Reaction score
49
Points
120
Thanks mod sebab luluskan...
 

mastered

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,832
Reaction score
12
Points
25
pasti lulus punya......tq Sheila.... lamevaku tunggu tread ni
 

sheila

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
14,969
Reaction score
49
Points
120
Biar dorang glamour dulu sebelum kita semua ambik tindakan.
Nant aku SMS dorang suruh tgk thread
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
78
Points
30
susah kalau bergaya guna duit org n duit bank ni
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,677
Reaction score
260
Points
91
gila babas la...bnyak scammer la,,cg di cop sebagai lubuk scammer la mcm mudah kalau gini..
 

sheila

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
14,969
Reaction score
49
Points
120
pasti lulus punya......tq Sheila.... lamevaku tunggu tread ni
Aku x tau mcm mana nak tebus kesalahan aku:(
Takat ahli bawah aku kecuali master, yg aku sendiri cari
Itu je aku mampu janji, akan guna duit aku sendiri.
Tp harap semua bekerjasama SMS mcm si laha.nat mintak dulu dan sentiasa desak dia
Dan harap akan ada yg cr dia smpi lubang cacing
Yg RM3000 duit laha.nat punya, aku akan bahagi dekat yg lebih memerlukan atau guna duit tu untuk cr dia
 

fatvet

Active Member
Joined
Sep 16, 2011
Messages
1,621
Reaction score
21
Points
25
oooh allah lindungi la kami dari penganiyaan dan penipuan..aamiiin
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,253
Reaction score
2,875
Points
191
sabo jer arr TT..

dulu RPI.. skang SR plak..
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,677
Reaction score
260
Points
91
CG perlu makanisme baru utk elak scammer berleluasa,,,contoh mesti ada SPECIAL TAG utk yg mau berniaga,yg mana telah melalui tapisan keselamatan oleh MOD.. perlu memberi salinan IC di 1st page ( ada watermark )....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register