Soal selidik...harap semua dapat membantu..!

CG Sponsors




mana perniagaan online menjadi pilihan anda?


  • Total voters
    0

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
aslamualaikum & salam sejahtera,


saya merupakan seorang dari warga CG..saya sedang mengumpul data dan sedang create suatu idea untuk menjalankan suatu bussines via online..saya tahu ramai yang telah lama dan berpengalaman menceburkan diri dalam bidang ini...saya ingin mengumpul beberapa data untuk tujuan rujukkan saya sendiri.dari pemerhatian saya ramai sekarang membuka kedai online berkaitan ebook,bekaitan perhiasan dan pelbagai lagi....


harap semua boleh membantu memberikan beberapa jawaban antara soalan2 yang saya ingin kemukakan...ini penting untuk rujukan statistik data saya.. :)


1)Pandangan anda semua mengenai blogspot,wordpress dan domain sendiri..mana satu yang lebih elok dan terbaik?


2)blog dan website mana satu bagi anda medium terbaik untuk memulakan perniagaan online?


3)antara blog dan website berbahasa enlish atau berbahasa malaysia menjadi pilihan anda?


4)dalam menjalankan urus niaga dalam internet pembayaran mana yang lebih selesa anda lakukan..kad kredit,bank in atau wang pos?


5)kalau anda seorang pembeli apa yang paling anda pentingkan dalam pembelian barangan secara online?


6)sekiranya anda seorang peniaga online..produk anda adalah berbentuk fizikal apakah courier yang terbaik menjadi pilihan hati anda?


7)sekiranya anda perniaga online..sejujurnya apa yang membuatkan anda berminat berkecimpung dalam online bussineS?


8)bagaimana anda menyakinkan pelanggan yang anda akan berikan servis serta product yang baik pada mereka?..


9)mengikut peredaran zaman masakini apakah produk yang menjadi pilihan pelnggan membeli secara online?



10)anda merupakan pembeli serta peniaga...adakah anda rasa perniagaan secara online akan berkembang pesat seperti perniagaan secara konvesional?



saya harap semua warga CG sudi membantu saya menjawab dalam proses saya mengumpul data untuk projek khas saya...kepada mereka yang sudi membantu saya ucapkan ribuan terima kasih...
 
Sponsored Post

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,496
Reaction score
115
Points
128
1)Pandangan anda semua mengenai blogspot,wordpress dan domain sendiri..mana satu yang lebih elok dan terbaik?
better buat semuanye. lebih luas dan banyak pilihan

2)blog dan website mana satu bagi anda medium terbaik untuk memulakan perniagaan online?
any optional? website azwan ali kot.

3)antara blog dan website berbahasa enlish atau berbahasa malaysia menjadi pilihan anda?
english, PLS

4)dalam menjalankan urus niaga dalam internet pembayaran mana yang lebih selesa anda lakukan..kad kredit,bank in atau wang pos?

bank in. mudah dan secure compared to kad kredit

5)kalau anda seorang pembeli apa yang paling anda pentingkan dalam pembelian barangan secara online?

kualiti yang sama sperti yang di stated kan. dan kelajuan penghantaran serta diskaun sampingan kalau memuji penjual


6)sekiranya anda seorang peniaga online..produk anda adalah berbentuk fizikal apakah courier yang terbaik menjadi pilihan hati anda?

nationwide.. apa apa jela yang TERNAMA and TRUSTED. lagi best kalau ade despatch sendiri

7)sekiranya anda perniaga online..sejujurnya apa yang membuatkan anda berminat berkecimpung dalam online bussineS?

jimat duet sewa


8)bagaimana anda menyakinkan pelanggan yang anda akan berikan servis serta product yang baik pada mereka?..
testimonial.. "kalau tak percaya, cuba try dulu"
jangan lupa slogan " kalau best bgtau kawan,kalau tak best bgtau kami "

9)mengikut peredaran zaman masakini apakah produk yang menjadi pilihan pelnggan membeli secara online?
attractive la.. benda yang susah nak jumpa offline


10)anda merupakan pembeli serta peniaga...adakah anda rasa perniagaan secara online akan berkembang pesat seperti perniagaan secara konvesional?
yup.. kalau takde scammer yang berperangai seperti binatang berekor gulung2 dan berkaki pendek tu
 

cikgurp

Active Member
Joined
May 16, 2009
Messages
2,153
Reaction score
21
Points
25
1)Pandangan anda semua mengenai blogspot,wordpress dan domain sendiri..mana satu yang lebih elok dan terbaik?
better buat semuanye. lebih luas dan banyak pilihan

2)blog dan website mana satu bagi anda medium terbaik untuk memulakan perniagaan online?
any optional? website azwan ali kot.

3)antara blog dan website berbahasa enlish atau berbahasa malaysia menjadi pilihan anda?
english, PLS

4)dalam menjalankan urus niaga dalam internet pembayaran mana yang lebih selesa anda lakukan..kad kredit,bank in atau wang pos?

bank in. mudah dan secure compared to kad kredit

5)kalau anda seorang pembeli apa yang paling anda pentingkan dalam pembelian barangan secara online?

kualiti yang sama sperti yang di stated kan. dan kelajuan penghantaran serta diskaun sampingan kalau memuji penjual


6)sekiranya anda seorang peniaga online..produk anda adalah berbentuk fizikal apakah courier yang terbaik menjadi pilihan hati anda?

nationwide.. apa apa jela yang TERNAMA and TRUSTED. lagi best kalau ade despatch sendiri

7)sekiranya anda perniaga online..sejujurnya apa yang membuatkan anda berminat berkecimpung dalam online bussineS?

jimat duet sewa


8)bagaimana anda menyakinkan pelanggan yang anda akan berikan servis serta product yang baik pada mereka?..
testimonial.. "kalau tak percaya, cuba try dulu"
jangan lupa slogan " kalau best bgtau kawan,kalau tak best bgtau kami "

9)mengikut peredaran zaman masakini apakah produk yang menjadi pilihan pelnggan membeli secara online?
attractive la.. benda yang susah nak jumpa offline


10)anda merupakan pembeli serta peniaga...adakah anda rasa perniagaan secara online akan berkembang pesat seperti perniagaan secara konvesional?
yup.. kalau takde scammer yang berperangai seperti binatang berekor gulung2 dan berkaki pendek tu
terima kasih banyak2...dgn maklumat yang anda berikan :):)cgrock
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,496
Reaction score
115
Points
128
mana perniagaan online menjadi pilihan anda?
1)Kedai pakaian & perhiasan Online <---------- dah ade byk sgt
2)Kedai Produk batin & herba online<---------- kat sini pun dah ade otai2
3)Kedai ebook & affiliate online<------------- sorang beli, yang lain copy je
3)Kedai pengiklanan & pemasaran online<----------- no komen. ntah.
 

eLLYaNa

CG Top Poster Club
Joined
Apr 17, 2008
Messages
27,295
Reaction score
40
Points
125
tt, parking kat cni x ramai yg pasan thread ni.
 

erDrAg00n

Moderator
Joined
Dec 22, 2007
Messages
13,729
Reaction score
5
Points
120
bro...
better ko wat offer pelancongan...
jarang tengok org letak on9...
sambil wat offer murah2 nie...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register