SnR EA (Support & Resistance)

Recommended Brokers


Forex Chart

dhani1812

Fun Poster
Joined
Jun 29, 2012
Messages
303
Reaction score
205
Points
23
Ramai yg PM ak tanye pasal EA SnR..yup, mmg ak ada buat EA SnR tu tp ak x release.. tp disebabkan ramai sngt yg berminat, ak buat keputusan nk release free je la SnR EA ni dengan satu syarat - share backtest result and setting kat sini...

Link download: http://www.forexmaxprofit.com/free_expert_advisor.html

Kalau sape2 yg tak tahu or x pernah pakai SnR dalam trading, dlm page tu ak ade ltak link untuk basic SnR, harapnya membantu lah yer...

Dah sedut tu jgn lupa tekan butang THANKS lak yer..

Penjelasan backtest setting:



EA ni adalah EA multi-TF...so, untuk backtest, kita hanya bole test satu TF shj...

1. Timeframelist - kat sini ltak TF mane yg korang nk test, kalo H1, letak H1, kalo M30 letak M30.
2. Percentagelosslist - kat sini ltak bape % yg korang sanggup loss..
3. winLossRatioList - ni plak ratio untuk win/loss...kalau letak 1 maksud nye, 1:1, kalau 2, 2:1 and so on...
4. useBody - true/false - ni setting untuk pattern recognition...

kaitan winLossRatioList & Percentagelosslist adalah kalo korang letak 5 kat Percentagelosslist dan 2 kat winLossRatioList maksudnya, sekali profit untung 10%, sekali loss, rugi 5%...

Penjelasan live/demo setting:



Untuk setting demo/live, senang shj.. same macam setting backtest tp yg ni korang boleh set untuk sume TF skali...sebab tu parameter dia ak tulis "list"

contohnya kalo korang nk trade kat M15, M30, ngan H1 ni contoh dia:

1. Timeframelist - M15,M30,H1
2. Percentagelosslist - 1,3,5
3. winLossRatioList - 1,2,3

first ak nk bgtaw ni BUKAN SETTING YG PERLU KORANG IKUT...ni HANYALAH CONTOH beserta format setting...

penjelasannya:

untuk TF M15, setting kat atas ni tunjuk ratio win/loss 1:1, kalau loss, hilang la 1%, kalo win, dpt profit 1%

untuk TF M30, setting kat atas ni tunjuk ratio win/loss 2:1, kalau loss, hilang la 3%, kalo win, dpt profit 6%

untuk TF M15, setting kat atas ni tunjuk ratio win/loss 3:1, kalau loss, hilang la 5%, kalo win, dpt profit 15%

Sekali lagi ak nk ckp, dah sedut tu jgn lupa tekan butang THANKS lak :eek:

Majulah Forex untuk Malaysia :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

dhani1812

Fun Poster
Joined
Jun 29, 2012
Messages
303
Reaction score
205
Points
23
eh, biar btol...jgn copy paste, kena taip...
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
441
Points
136
satu thank utk tt/.//

terima kasih sudi berkongsi




..
 

phv2787

Legendary Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
15,584
Reaction score
94
Points
120
sedut2...mekaceh masta...:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register