BTC USD 63,419.5 Gold USD 4,478.27
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SmartHome Discussions

bagus bender ni. rumah aku pun pasang untuk suis2 utama. lampu porch dengan balkoni atas semua timer. so takyah susah2 bukak/tutup lampu dah. malam nak tido plak on aircond 4 jam pastu set kipas bukak lpas 4 jam. Sangat2 berguna bende ni. internet kat rumah fully utilize. xdela bayar internet mahal2 tapi just untuk bukak fb ngan donlod movie je. hehe . Auto gate rumah pun gune sonoff ni. bukak tutup pintu pagar guna fon je. hehe

boleh tunjuk barang mcm mane

untuk aku la wiring, dari switch lama just bypass
pasang je la switch ni direct terus dekat device
tentu semua wire dah ade

bagus bender ni. rumah aku pun pasang untuk suis2 utama. lampu porch dengan balkoni atas semua timer. so takyah susah2 bukak/tutup lampu dah. malam nak tido plak on aircond 4 jam pastu set kipas bukak lpas 4 jam. Sangat2 berguna bende ni. internet kat rumah fully utilize. xdela bayar internet mahal2 tapi just untuk bukak fb ngan donlod movie je. hehe . Auto gate rumah pun gune sonoff ni. bukak tutup pintu pagar guna fon je. hehe

lg best kalo boleh guna rifd (kalo phone support)
kalo QR code leceh sikit kene camera scan
letak rfid sticker
contoh nak klua rumah just touch je phone dekat sticker rfid setting 'keluar rumah' terus on

ok..kalau jumpa tepek kat sini. mcm tak caya lak wifi standby xperlu guna power source.

ada 3 switch yg tak gunakan neutral

broadlink tc2
xioami aqara
satu lagi dah lupa

cuma semua ni bkn guna wifi tapi guna RF,zigbee & zwave. so kena beli hub utk connect.

lg best kalo boleh guna rifd (kalo phone support)
kalo QR code leceh sikit kene camera scan
letak rfid sticker
contoh nak klua rumah just touch je phone dekat sticker rfid setting 'keluar rumah' terus on

fuhh nak kena start research ni..
nak kena tgk sekali practicality gunakan rfid ni utk autogate rumah

How many smarthome users on that site actually using something like newest trend IoT, i.e. Internet of Things. How it connected to everything and which functions it have and how does it help really in your life if it was without that ? I am interested to hear some opinions.

How many smarthome users on that site actually using something like newest trend IoT, i.e. Internet of Things. How it connected to everything and which functions it have and how does it help really in your life if it was without that ? I am interested to hear some opinions.

Pls make your post more specific..here we are discussing about smarthome devices

Bro, utk gate guna model sonoff yang mana satu?

yup, t1 uk untuk suis lampu. Aku ada guna kat ruang tamu,bilik dan dapur. So mmg kebiasaan suis lampu kat mesia nie tak turun sekali ngan wayar neutral. So, aku cari alternative utk turunkan wayar neutral sekali.

ades..baru berangan nak pasang

kena neutral plak

Back
Log in Register