Skrin biru, xleh boot..camne

CG Sponsors




Azhan tahir

Freshie
Joined
Aug 24, 2017
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Salam semua otai2.. Laptop sy klau on je kluar bsod (blue screen of death) tu..dah tukar hard disk..boot pkai cd installation pun sama..loading file pastu bsod jgak..camno..laptop compaq presario c700..safe mode pun bsod
 
Sponsored Post

isz_shinigami

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2010
Messages
8,852
Reaction score
53
Points
80
bsod ni xsemestinye hadisk je rosak..mungkin ram jgk...gcard ke...depend...
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
671
Reaction score
10
Points
15
cuba tukar ram ke... mungkin ram ada poblem tuh

kalau bole snapshot gambar bsod tuh mungkin bole search error code nya
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,772
Reaction score
159
Points
33
last skali kalau problem jugak...motherboard tu bermasalah...buatla kira2...samada tukar motherboard lagi berbaloi atau beli laptop baru lagi berbaloi...kawan pernah kena...nasib baik warranty 3 tahun...dapat la tukar motherboard free...tapi 6 bulan la prosesnya...
 

superb stuff

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
3,867
Reaction score
49
Points
30
Cuba masuk BIOS, tukar SATA mode AHCI kepada IDE pastu baru install windows..dah selesai install tukar semula ke mode AHCI.
 

epi_san

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
5,363
Reaction score
26
Points
70
gosok kaki ram tu dekat pemadam...
settle...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register