Skim Golden Palm Growers

CG Sponsors




LanZLdG

Fun Poster
Joined
Aug 30, 2010
Messages
130
Reaction score
1
Points
15
Salam...

X pasti betul ker thread nie dlm bhgn yg betul (minta MOD tulun)...:D

Saya ingin meminta pendapat n pandangan drpd semua... ttg pelaburan ini yang baru saja saya tgk kat paper semlm... ini adalah pelaburan dlm perladangan kelapa sawit... detail blh tgk kat web ni:
http://www.goldenpalm.com.my

terima kasih :)
 
Last edited:
Sponsored Post

LanZLdG

Fun Poster
Joined
Aug 30, 2010
Messages
130
Reaction score
1
Points
15
• Guaranteed 6% return p.a. during 1st 6 development years
• 100% of audited net profits to be distributed for next 17 years with minimum 9% return p.a. if CPO prices exceed RM1,500/mt*
• Potential upside on maturity in 23 years
• Opportunity to extend returns for another 23 years
• Downside risk mitigated by Scheme features
• Affordable investment at RM7,000 per Grower Plot
• Licensed trustee AmTrustee Berhad acts as trustee for investors
• Profits audited by international audit firm Ernst & Young
• Grower plots are freely transferable after 12 months
• When all Grower Plots have been sold, we will establish a mechanism to facilitate trading of Grower Plots
 

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
Salam...

X pasti betul ker thread nie dlm bhgn yg betul (minta MOD tulun)...:D

Saya ingin meminta pendapat n pandangan drpd semua... ttg pelaburan ini yang baru saja saya tgk kat paper semlm... ini adalah pelaburan dlm perladangan kelapa sawit... detail blh tgk kat web ni:
http://www.goldenpalm.com.my

terima kasih :)
wasalam.

sebenarnya, thread pasal ni dah ada dah bro, tapi admin dah bantai transfer ke suspicious business/scheme. hehehehehehe:D:D

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=183689
kenapa? bro kena tanya mod/admin. skim ni bagi den legal dan ikut semua rules and reg. i.e prospektus ada, approval semua cukup.

prospektus, http://goldenpalm.com.my/en/pdf/prospectus.pdf

skim ni invest dalam plot, bukan tanah. kalau xsilap aku, tanah masih hakmilik state govt, iaitu kerajaan negeri kelantan. 6%p.a return on capital tu is not compounding returnla aku rasa. duit tu akan dibayar cash. lepas tu, xmacam saham biasa yang ada bonus shares, dan harga jual balik susah nak justify sebab skim ni xfloat kat mana2 exchange. ni berdasarkan pembacaan aku yang lebih kurang jelah. aku xmasuk pun. saja

kalau kau tgk BOD co.ni, most of the directors are either bankers and/or accountants. hanya sorang je kot yang ada experience/knowledgeable untuk pertanian ni. jadi, kat sini aku rasa co.ni ditbuhkan untuk dapatkan fund buat project ni. as fund management kot.

in terms of legality, YES. feasible, please refer to your nearest friendly accountant for further consultation.:D:D:)cgrock:)cgrock
 

ebizz

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
898
Reaction score
30
Points
20
Salam

last 2 years saya ada tanyakan plot2 macam nih la... kata nya ladang kat Gua Musang, tanah YIK atau Kerajaan Negeri Kelantan.. nampak macam masuk..

tp bila tanya pasal scam menyecam nih... minah dlm telefon/officer yg tipon tu naik minyak tak tentu pasal....ebizz terus letak telefon...

baik simpan dalam tabung haji la kalu gitu gamoknyer... kalau tanah leh tukar nama kita okey jugak atau paling tidak leh letak kaveat...nampak lah selamat sikit.

Kalau nak cuba, leh la telefon minah tu...:-?:-?:-?
 

cdan

Active+ Member
Joined
Aug 8, 2006
Messages
4,382
Reaction score
367
Points
41
Salam

last 2 years saya ada tanyakan plot2 macam nih la... kata nya ladang kat Gua Musang, tanah YIK atau Kerajaan Negeri Kelantan.. nampak macam masuk..

tp bila tanya pasal scam menyecam nih... minah dlm telefon/officer yg tipon tu naik minyak tak tentu pasal....ebizz terus letak telefon...

baik simpan dalam tabung haji la kalu gitu gamoknyer... kalau tanah leh tukar nama kita okey jugak atau paling tidak leh letak kaveat...nampak lah selamat sikit.

Kalau nak cuba, leh la telefon minah tu...:-?:-?:-?
w/salam bang ebizz....
lamanya betapa...
kat muor pulok sekarang ia....

den pasal skim menyekim ni kurang minat pulok... :))
 

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
Salam

last 2 years saya ada tanyakan plot2 macam nih la... kata nya ladang kat Gua Musang, tanah YIK atau Kerajaan Negeri Kelantan.. nampak macam masuk..

tp bila tanya pasal scam menyecam nih... minah dlm telefon/officer yg tipon tu naik minyak tak tentu pasal....ebizz terus letak telefon...

baik simpan dalam tabung haji la kalu gitu gamoknyer... kalau tanah leh tukar nama kita okey jugak atau paling tidak leh letak kaveat...nampak lah selamat sikit.

Kalau nak cuba, leh la telefon minah tu...:-?:-?:-?
kalau den pun pilih tabung haji.:D:D

guaranteed return 6% p.a tu kalau xsilap den, belum tolak management fee kat diaorang, cukai dengan zakat. brplah agaknya yang tinggal. nak kata scam, sebenarnya, dah ikut rules BNM dengan SC dah. jadi, consider legallah. :">
 
Sponsored Post
Top
Log in Register