Siapa Ada Pengalaman Guna 0% Interest Easy Payment Plan?

Recommended Brokers


syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,903
Reaction score
1,867
Points
141
Salam...

aku first time pakai credit card.....semata-mata sebab nak try 0% interest easy payment plan...

sebelum aku buat EPP ni, aku duk reasearch2 la dulu dlm internet/google, dan aku dapati:
- memang ianya betul 0% interest
- TAPI kalau gagal bayar ikut statement balance tu, interest akan melonjak tinggi shingga 20%....fuhhh.... betul ke?

so, aku fikir2 mmg aku yakin boleh bayar bulanan tu...kalau ikut kira2 bajet kewangan peribadi aku, aku nk bayar lebih pun boleh...

akhirnya, aku pn buat la kredit kad....dan aku pi la kedai yg terima EPP....dan aku tak sangka...mmg betul-betul 0%, dan aku tak perlu nk bayar downpayment ke, deposit ke.... tak perlu...
dapat barang terus balik...

tapi aku ada persoalan jgk... kalau bulanan hanya rm200, tapi kalau aku nk bayar rm400 bulanan boleh tak??? supaya cepat sikit habis HUTANG tu....malas nk tanggung hutang lama2...


dan kalau korang ada pengalaman pasal kredit kad atau pasal EPP ni, harap boleh la share ye......


terima kasih...
 
Top
Log in Register