BTC USD 40,332.8 Gold USD 1,797.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Service Tolong Beli Barang Dari US & China (akan datang Jepun & UK)

Usahawan Muda

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,481
Reaction score
29
Points
30
Salam semua CGrian sekalian....disini saya nak tawarkan service membeli barang or pos barangan anda dari seller online di US dan China yg terdapat di:

http://www.ebay.com
http://www.amazon.com
http://www.bestbuy.com
http://www.shopzilla.com
http://www.shopping.com
http://www.woot.com
http://www.mcphee.com
http://www.zappos.com
http://www.dhgate.com
http://www.taoboa.com
http://www.alibaba.com

OR mana-mana website yg ada.

Bagi yang nak beli belah pakaian terutama perempuan:
http://www.marieclaire.com/fashion/trends/articles/best-online-shopping-sites


Sedikit Info Daripada Saya

Untuk sesetengah barang, contohnya pakaian, handphone, dan barangan electronics, adalah lebih murah jika anda membelinya di US/UK. Sesetengah barang yg dijual di Malaysia, anda leh dapat pengurangan harga sehingga 70% daripada retail price di Malaysia jika anda beli di US/UK. (Bukti saya ada)

Masalah utama nak beli barang daripada US/UK nie adalah shipping rate dia. Bak kata orang melayu, "Mak Nenek Punya Mahal".
Ada pilihan rate shipping yg murah anda leh dapat. Tapi barangan anda tu dh jadi ibarat mcm di "hujung tanduk kerbau" , erti kata lain, "tah dapat tah tidak".

Shipping paling laju dan ada insurance mmg mahal - org putih sebut "Ekspress Mail".
Harga dia dalam 2-3 kali ganda.

Kiraan mudah adalah seperti berikut:

Anda beli iPod Touch 32GB dengan harga USD150 (RM480) dan anda pilih shipping by Fedex International Ekspress (5-7 hari sampai)dengan harga USD50 (RM160)....so total pembelanjaan anda ialah RM640. Harga shipping je dah 1/3 drpd harga barang.

Itu baru masalah pertama, kedua pula, banyak seller x jual kepada buyer international. Sebabnya, maybe selalunya barang yg dihantar x sampai ke pembeli dan penjual lak di salahkan. Ini maybe sebab barang tu berada dlm keadaan mcm saya cakap tadi, "di hujung tanduk kerbau" :D
Tup-tup buyer yg bayar guna PayPal buat dispute, dpt blk duit, seller menangis.
So, nak selamat, lebih baik jangan jual international.

Ada gak yg x nak jual international sebab mereka tak dibenarkan buat begitu. Ini kerana mereka hanya diberi lesen menjual ke tempat mereka je, selalunya mereka adalah reseller or distributor sah untuk sesebuah syarikat/produk.



So, demi menyelesaikan masalah di atas, saya sediakan service-service berikut kepada anda:

  1. SERVICE: Saya sediakan alamat US or UK untuk anda, then bila barang sampai dialamat itu, saya akan pos ke rumah anda di Malaysia.
  2. SERVICE: Anda cari barang di mana-mana US/UK website, kasi link pada saya dan saya akan tolong belikan untuk anda. Harga barang dan pos dibayar oleh anda. Convert ke RM dengan darab 3.1 (fixed rate)(saya syorkan option bayaran PayPal sebab ianya lagi selamat)[/I]
  3. SERVICE: Bulk Pos - saya akan masukkan semua barangan yang anda beli dalam 1 kotak besar dan poskannya kepada anda. Janji semua barang mesti berada di lokasi yang sama.
  4. SERVICE: Kongsi Pos - Sama macam Bulk Pos, cuma barang-barang yg anda beli akan disimpan dulu bersama barang-barang pembeli lain, bila dah cukup kuota saya akan pos ke rumah saya di Malaysia, then pembeli semua leh datang ambil sendiri barang tu di rumah saya or saya poskan kepada anda (Jika x cukup quote, option pertama akan dipilih)



Harga untuk service ini: (Tertakluk kepada perubahan)
  1. RM30 tidak termasuk Charge Pos (saya akan try berikan harga pos termurah untuk anda)
  2. RM30 + 4% charge berdasarkan harga barang.
  3. RM10 untuk 1 barang + RM30 (charge tukang Pos) + Harga Pos
  4. RM10 untuk 1 barang + Harga Pos (selepas di bahagikan mengikut size & berat sama rata dengan barang-barang pembeli lain)



Service Paling Jimat ialah option ketiga dan keempat.

Untuk option keempat, ianya kena mengikut kuota.
Kalau x cukup kuota anda kena bayar ikut option pertama.



Pilihan Pos / Shipping Methods:

USPS Express Mail - laju, murah and paling ok dengan tracking no sekali.
USPS Priority Mail - murah, agak lambat nak update tracking no.
USPS Flat rate box and Flat rate envelope - Macam Pos Ekspress, harga tetap, Max 20lbs/9.07kg. Tiada Tracking no untuk Small Flat-Rate Box and Flat-Rate Envelope. Medium dan Large Flat-Rate Box ada tracking no.
FedEx - sangat laju and sangat mantap.
Fedex Freight - ini untuk barang yang besar dan berat. Kalau nak borong ok la.
DHL - sama macam USPS cuma dia lagi ok sikit.
Royal Mail - sama macam USPS cuma ini UK official pos.


Check Harga Pos Dari US ke Malaysia di sini:
http://postcalc.usps.gov/


Terma dan Syarat:
  1. Barangan yang dibeli mestilah barangan yang dibenarkan dibawa masuk ke Malaysia sahaja. Sila check di website kastam or tanya saya dahulu.
  2. Selepas barang anda sampai di alamat saya di US/UK, anda diberi masa selama 30 hari sahaja untuk langsaikan bayaran pos, jika tidak, barang tu akan di "Garage Sales" kan.
  3. Check dulu harga pos barangan anda di website company pos sebelum menggunakan perkhidmatan saya, sebab x nak lak nanti kos pos mahal daripada yg di tawarkan seller.
  4. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan anda di kenakan charge oleh kastam. Tapi saya boleh tolong uruskan hal kastam untuk anda dengan sedikit charge. (janji lagi murah daripada charge Pos Laju)
  5. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan yang anda beli tidak sampai di alamat US/UK saya ataupun x sama seperti yang tertera di laman web yg anda beli. Hal itu anda sendiri kena uruskan dengan penjual, saya nie "tukang pos" je..


Check disini untuk Rate Kastam:
http://tariff.customs.gov.my/


CGrian yang dah guna service ini:
  1. taufic
  2. towkei
  3. hijazi_83
  4. piracy_agen
  5. michael scottfield
  6. girlsilver

Bukan CGrian yang dah guna service ini:
  1. Azhar
  2. Chinese Girl sorang
  3. ...

Jika ada sebarang soalan, tanyalah saya.

BATCH KE-3 UNTUK SERVIS "KONGSI POS"
Sila check details dan barangan anda di page 47 - http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=209963&page=47
 
Last edited:
Sponsored Post

theBLOGGERboy

Super Active Member
Joined
Aug 21, 2009
Messages
7,437
Reaction score
30
Points
70
bila barang masuk malaysia plak tak kena tax + kena buat sirim??
 

Usahawan Muda

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,481
Reaction score
29
Points
30
PS3 kalau beli kat US/UK susah sikit bila bab warranty bro.
Kalau apple products yes. Warranty worldwide.

Just my 2cents.

Yup....betul tu...leh je beli PS3 baru or 2nd hand kalau nak jimat.
Aku punya PS1, PS2, semua handphone dan laptop aku beli x penah pun rosak semasa warranty masih ada.
Lepas habis tu ada la yg rosak.

Belilah apple klu gitu....
MacBook Pro ke.....mantap tu.
 

Usahawan Muda

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,481
Reaction score
29
Points
30
bila barang masuk malaysia plak tak kena tax + kena buat sirim??

TAX dan SIRIM ikut jenis barang gak.
Kalau beli handphone,mp3,laptop,dan gadget-gadget yg lain x kena cukai cuma kena Sirim je.

Tapi klu parcel kecil dan declare price kurang daripada RM500, insyaAllah leh lepas.

Pakaian lak ada yg kena dan ada yg x.
Ikut pada kastam gak.

Kekadang klu branded kena cukai.
Tapi leh kautem dgn "tukang penilaian".
 

arifrahmanz

Active Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
1,894
Reaction score
7
Points
25
nak mintak tolong beli chevrolet camaro la..bole x?

hehe..gurau je ye tt
 

estacoco

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
7,550
Reaction score
27
Points
70
huhuhuhuhu menarik nih. wife aku skang beli dgn member yg stadi kat us skang. so alamat delivery rumah die laa. just bump kan je la utk tt, sbb brg2 aku tu bln 10 ni sampai (x de kos penghantaran/shipping hehehehe)
 

kelicap

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
3,562
Reaction score
144
Points
33
Salam semua CGrian sekalian....disini saya nak tawarkan service membeli barang or pos barangan anda dari seller online di US dan UK yg terdapat di:

http://www.ebay.com
http://www.ebay.co.uk
http://www.amazon.com

OR mana-mana website yg ada.


Sedikit Info Daripada Saya

Untuk sesetengah barang, contohnya pakaian, handphone, dan barangan electronics, adalah lebih murah jika anda membelinya di US/UK. Sesetengah barang yg dijual di Malaysia, anda leh dapat pengurangan harga sehingga 70% daripada retail price di Malaysia jika anda beli di US/UK. (Bukti saya ada)

Masalah utama nak beli barang daripada US/UK nie adalah shipping rate dia. Bak kata orang melayu, "Mak Nenek Punya Mahal".
Ada pilihan rate shipping yg murah anda leh dapat. Tapi barangan anda tu dh jadi ibarat mcm di "hujung tanduk kerbau" , erti kata lain, "tah dapat tah tidak".

Shipping paling laju dan ada insurance mmg mahal - org putih sebut "Ekspress Mail".
Harga dia dalam 2-3 kali ganda.

Kiraan mudah adalah seperti berikut:

Anda beli iPod Touch 32GB dengan harga USD150 (RM480) dan anda pilih shipping by Fedex International Ekspress (5-7 hari sampai)dengan harga USD50 (RM160)....so total pembelanjaan anda ialah RM640. Harga shipping je dah 1/3 drpd harga barang.

Itu baru masalah pertama, kedua pula, banyak seller x jual kepada buyer international. Sebabnya, maybe selalunya barang yg dihantar x sampai ke pembeli dan penjual lak di salahkan. Ini maybe sebab barang tu berada dlm keadaan mcm saya cakap tadi, "di hujung tanduk kerbau" :D
Tup-tup buyer yg bayar guna PayPal buat dispute, dpt blk duit, seller menangis.
So, nak selamat, lebih baik jangan jual international.

Ada gak yg x nak jual international sebab mereka tak dibenarkan buat begitu. Ini kerana mereka hanya diberi lesen menjual ke tempat mereka je, selalunya mereka adalah reseller or distributor sah untuk sesebuah syarikat/produk.



So, demi menyelesaikan masalah di atas, saya sediakan service-service berikut kepada anda:

  1. Saya sediakan alamat US or UK untuk anda, then bila barang sampai dialamat itu, saya akan pos ke rumah anda di Malaysia.
  2. Anda cari barang di mana-mana US/UK website, kasi link pada saya dan saya akan tolong belikan untuk anda. Harga barang dan pos dibayar oleh anda. Convert ke RM guna http://www.Xe.com (saya syorkan option bayaran PayPal sebab ianya lagi selamat)
  3. Bulk Pos - saya akan masukkan semua barangan yang anda beli dalam 1 kotak besar dan poskannya kepada anda. Janji semua barang mesti berada di lokasi yang sama.
  4. Kongsi Pos - Sama macam Bulk Pos, cuma barang-barang yg anda beli akan disimpan dulu bersama barang-barang pembeli lain, bila dah cukup kuota saya akan pos ke rumah saya di Malaysia, then pembeli semua leh datang ambil sendiri barang tu di rumah saya or saya poskan kepada anda (Jika x cukup quote, option pertama akan dipilih)



Harga untuk service ini: (Tertakluk kepada perubahan)
  1. RM30 tidak termasuk Charge Pos (saya akan try berikan harga pos termurah untuk anda)
  2. RM30 + 4% charge berdasarkan harga barang.
  3. RM10 untuk 1 barang + RM30 (charge tukang Pos) + Harga Pos
  4. RM10 untuk 1 barang + Harga Pos (selepas di bahagikan mengikut size & berat sama rata dengan barang-barang pembeli lain)



Service Paling Jimat ialah option ketiga dan keempat.

Untuk option keempat, ianya kena mengikut kuota.
Kalau x cukup kuota anda kena bayar ikut option pertama.



Pilihan Pos / Shipping Methods:

USPS Express Mail - laju, murah and paling ok dengan tracking no sekali.
USPS Priority Mail - murah, agak lambat nak update tracking no.
USPS Flat rate box and Flat rate envelope - Macam Pos Ekspress, harga tetap, Max 20lbs/9.07kg. Tiada Tracking no untuk Small Flat-Rate Box and Flat-Rate Envelope. Medium dan Large Flat-Rate Box ada tracking no.
FedEx - sangat laju and sangat mantap.
Fedex Freight - ini untuk barang yang besar dan berat. Kalau nak borong ok la.
DHL - sama macam USPS cuma dia lagi ok sikit.
Royal Mail - sama macam USPS cuma ini UK official pos.



Terma dan Syarat:
  1. Barangan yang dibeli mestilah barangan yang dibenarkan dibawa masuk ke Malaysia sahaja. Sila check di website kastam or tanya saya dahulu.
  2. Selepas barang anda sampai di alamat saya di US/UK, anda diberi masa selama 30 hari sahaja untuk langsaikan bayaran pos, jika tidak, barang tu akan di "Garage Sales" kan.
  3. Check dulu harga pos barangan anda di website company pos sebelum menggunakan perkhidmatan saya, sebab x nak lak nanti kos pos mahal daripada yg di tawarkan seller.
  4. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan anda di kenakan charge oleh kastam. Tapi saya boleh tolong uruskan hal kastam untuk anda dengan sedikit charge. (janji lagi murah daripada charge Pos Laju)
  5. Saya tidak akan bertanggungjawab jika barangan yang anda beli tidak sampai di alamat US/UK saya ataupun x sama seperti yang tertera di laman web yg anda beli. Hal itu anda sendiri kena uruskan dengan penjual, saya nie "tukang pos" je..


Jika ada sebarang soalan, tanyalah saya.


Barang apa yang best nak beli ni yek?:-?:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register