Service Signal Provider Management + Auto Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10065
USD / JPY
108.985
GBP / USD
1.29947
USD / CHF
0.97245
USD / CAD
1.31947
EUR / JPY
119.954
AUD / USD
0.67542

CG Sponsors




asyraf1156

Active Member
Joined
Jun 21, 2011
Messages
1,025
Reaction score
35
Points
40
Salam,
Saya sekarang nk buat market study. Jadi ini just idea je.
Saya tgk ramai orang2 jd signal provider. Selalunya depa akan buat group wassap atau telegram, sapa2 berbayar bulan tu akan masuk dlm group tu. apa2 signal depa akan post kat group.

Saya punya idea,

Phase 1
-------

Saya boleh sediakan 1 platform/website/web apps untuk penjual signal ni dimana depa boleh login dan manage user2 yang berbayar. Contohnya,
1. No tel
2. Tarikh Luput Subscription

Kemudian ada 2 cara utk input signal
1. Input screen dekat website. Masuk pair, buy/sell, price, SL, TP
2. Direct dari MT4. Samaada buat indi baru atau update indi sediada. Ada orang guna indi bg signal. kluar arrow dia p post signal kat group. benda ni boleh buat auto

Lepas system dh dapat input signal, system akan automatik send TELEGRAM (individu bukan group) kepada number2 user yang masih aktif. Jd x perlu delete user mana yang dh tamat tempoh.

Saya punya kos adalah
1. domain & server utk website, makin ramai user berdaftar makin besar database.
2. TELEGRAM auto pos, makin byk message per day makin besar kos

Caj yang saya fikir bergantung kepada berapa number yg subscribe kepada signal tu
1-50 orang : RM5/client
50-100 orang : RM4/client
>100 : RM3/client
selalu depa caj puluh2 ringgit sebulan utk signal

Mcm tu la idea saya. Ada apa2 komen? Nk puji @ kutuk semua boleh. Nk bekerjasama pun boleh.Signal provider rasa mmg nak benda ni pun boleh gtau.
Saya x start apa pun lg cuma idea.

Terima kasih
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Top
Log in Register