BTC USD 61,281.7 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Sentuhan xmenjadi?

hyery

Freshie
Joined
Nov 24, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Salam traders sekalian alam, semenjak dua menjak ni saya asyik rugi je gune demo a/c, sebelum nie xde hal plak, ok je trade n rugi pun skit2 je.

Soalan saya adakah keadaan market hujung tahun mmg volatile and unpredictable? FYI saya menggunakan demo a/c FXCM Active Trader dan dah berkecimpung adelah lam 6 bln lebih dah.

Ingat nak plan depo awl thn ni tapi skang confidence pun da lari ceh some help plz:((
 
Sponsored Post

firtdoch

Active Member
Joined
May 1, 2008
Messages
1,834
Reaction score
6
Points
25
sabar pelan2 kayuh na...susah nk jadi trader no 5 nie..hehe..blajar dari kesilapan..manual is the best choice...
 

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,951
Reaction score
50
Points
120
berlatih dan trus berlatih..
jgn cpt putus asa..
adat berniaga la..
sekjp kita untung sekjp kite rugi..
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
hujung tahun mmg macam ni

relax g jalan ngan awek cuci mata

tahun depn masuk balik
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
ujung tahun masa tuk trader kecil2lan rugi ke?hehehe
 

chrome76

Active+ Member
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
Salam traders sekalian alam, semenjak dua menjak ni saya asyik rugi je gune demo a/c, sebelum nie xde hal plak, ok je trade n rugi pun skit2 je.

Soalan saya adakah keadaan market hujung tahun mmg volatile and unpredictable? FYI saya menggunakan demo a/c FXCM Active Trader dan dah berkecimpung adelah lam 6 bln lebih dah.

Ingat nak plan depo awl thn ni tapi skang confidence pun da lari ceh some help plz:((

first skali aku ucapkan tahniah utk dua perkara...

sebab apa?? sebab jarang2 sekali trader2 forex nak kongsi yg diorg loss.. yg ada adalah trade tak pernah rugi.. 110% win.. trade sebulan dua profit dah jual sistem...

second sebab ko trader yg sabar..

sebab ko trade demo dulu.. paham betul2 sistem yg bakal ko gunakan utk trade live nanti.. tak ramai yg mahu trade demo.. ramai trade live trus.. konon2 baru thrill.. ramai yg senyap trus lps tu..

market forex mcm ni ler.. ada time market choppy ada time market trending ada time market sideway.. sebab market ni ibarat cermin perasaan manusia.. dan selalunya time2 krismas dia jadik unpredictable.. low volume dan tak berapa nk aktif sebab trader2 ramai mabuk2 dan tak bekerja..

teruskan demo trade tu.. insyaallah bila depo duit nanti bro takkan rugi byk.. :D opss lupa plak.. takde benda yg pasti dlm dunia ni kecuali mati... so bermakna loss is a part of trading.. ok? :D
 

yahyamusa

Fun Poster
Joined
Jan 1, 2006
Messages
730
Reaction score
17
Points
15
Biar lambat asal selamat bro !.... salah satu kejayaan dalam dunia forex adalah kesabaran tambah2 jika main secara manual... ini dari pengalaman yg sy lalui dulu:)
 

Quantum Z

Fun Poster
Joined
May 22, 2010
Messages
795
Reaction score
21
Points
15
Salam traders sekalian alam, semenjak dua menjak ni saya asyik rugi je gune demo a/c, sebelum nie xde hal plak, ok je trade n rugi pun skit2 je.

Soalan saya adakah keadaan market hujung tahun mmg volatile and unpredictable? FYI saya menggunakan demo a/c FXCM Active Trader dan dah berkecimpung adelah lam 6 bln lebih dah.

Ingat nak plan depo awl thn ni tapi skang confidence pun da lari ceh some help plz:((

Market sentimen ni ada dia punya cycle, macam kita hidup juga ada dia punya cycle....

cycle dalam market nie biasanya kita leh nampak bila kita dah expose ke market lengkap setahun dimana kita boleh tau bulan2 tertentu yg effect pada market...biasa bulan disember majority kompeni tutup akaun dan bulan 6 pembayaran dividen...itu secara overall laa...

so dalam forex pon hampir sama juga, ada dia punya cycle, cycle kecik adalah dalam seminggu, cycle besar dalam sebulan (itu yg kena NFP tuh huhuhuhuhu), dan lagi besar skit dalam setahun (ini yg berlaku sekarang nie) dan sederhana besar dalam 10 tahun (yg nie aku pon tak pernah alami...huhuhu) dan paling besar adalah 100 tahun ( ni yg berlaku ketika ekonomi US mula berubah pada tahun 1929 dan kemelesetan ekonomi dunia pada 1930)....

kesimpulannya...jgn putus asa bro...


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16441
USD / JPY
113.475
GBP / USD
1.37580
USD / CHF
0.91612
USD / CAD
1.23649
EUR / JPY
132.131
AUD / USD
0.74650

CG Sponsors




Top
Log in Register