Second Decoder Astro

Recommended Brokers


Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
1,976
Reaction score
14
Points
25
Assalamualaikum..
Tumpang bertanya..

Saper kat rumah yang ada pakai second recoder...
Nak tanya la, 2nd recoder tu, kalau kita bukak, dan install kat rumah lain boleh ka ??

Ada yg pernah buat tak ??
 
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,721
Reaction score
125
Points
83
tak silap second decoder ni kene bayar RM50 dulu boleh pasang kat mana2 rasenye la
 

mr.dede

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2010
Messages
11,333
Reaction score
187
Points
123
aku psg 2nd decoder...tak sure blh tranfer ke x sbb ada kabel satu lg dia tarik dr piring.
 

Abe Vios

Junior Member
Joined
May 10, 2014
Messages
92
Reaction score
0
Points
6
Decoder njoi.no power..rosak senang cakap..mcmna ye nk buat..call astro dia ckp kena masuk baru..rm405.tu...
 

siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,201
Reaction score
105
Points
33
Astro bole ping check location 2nd decoder guna satelit. Klau lokasi tk sama dgn 1st decoder, get ready la kad tu kena block.
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,721
Reaction score
125
Points
83
Decoder njoi.no power..rosak senang cakap..mcmna ye nk buat..call astro dia ckp kena masuk baru..rm405.tu...
adapter ok ke? kene reg baru rege pun sama mcm baru hehe klu rosak kecuali decoder rosak dlm warranty
 

ikramlc135

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2011
Messages
540
Reaction score
2
Points
15
sblm beli yg lain.cuba dlu cara ni...cabut adaptor dekoder njoi tu dari soket diding.biar kan dalam 15 minit.kemudian try pasang balik.InshaAlah blh.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register