BTC USD 51,449.9 Gold USD 1,783.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Screen biru kat Windows 7, ada sesiapa boleh bantu?

adela1183

Active+ Member
Messages
2,723
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
Assalamualaikum..

ada sesiapa boleh bantu, aku baru install windows 7 kat laptop, fresh bukan update..kalau cabut wayar charger keluar skrin biru..dalam sehari 5 kali keluar skrin biru? ade pakar boleh tolong..
 
Sponsored Post

maxbiz77

Active+ Member
Messages
3,665
Joined
Jan 4, 2007
Messages
3,665
Reaction score
9
Points
25
BSOD nih mmg susah nak trace punca dia. tapi kalu benda nih jadik lepas install win7.. maybe ade hardware yg tak compatible ngan win7 la tu. kena try and error lah utk carik source pd BSOD nih. gud luck ye.
 

adela1183

Active+ Member
Messages
2,723
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
laptop HP Compaq CQ40
Evaluation copy.Build 7068 winmain.090321-1322 (ni yg tulis kat desktop depan)
 

kukaya

Fun Poster
Messages
131
Joined
Oct 21, 2009
Messages
131
Reaction score
0
Points
10
Windows 7 yang awk gunakan adalah versi percubaan lagi.masih banyak bug2,error2 bagi versi Build 7068 winmain.090321-1322 yg sedang diperbaiki pada masa itu.cuba dapat versi terkini windows 7 rtm build 7600 yang lebih stabil...
 

lwashere

Active Member
Messages
2,163
Joined
Oct 22, 2008
Messages
2,163
Reaction score
18
Points
35
blue screen of the death ni slalu pasal hardware tak compatible
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register