BTC USD 23,656.1 Gold USD 1,789.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Saman

Status
Not open for further replies.

mrlongshen

Fun Poster
Messages
573
Joined
Jun 6, 2012
Messages
573
Reaction score
3
Points
15
181337_3386313021796_134552578_n.jpg


Salam semua warga cg. Saya ingin bertanya. Saya aritu parking kat pantai port dickson.
Then sya kene saman. Lebey kurang RM500. Yang x tahan tu 2x saman. Tarikh saman tersebut adalah 1 mei.
Semalam saya dapat pggln dri keluarga sy yang saman tu sampai ke rumah saya.
adakah sy wajib bayar saman MPPD itu?
 
Last edited:
Sponsored Post

wildmike

Fun Poster
Messages
725
Joined
Jan 28, 2011
Messages
725
Reaction score
3
Points
20
perghhh....mahal gila saman parking??
Lebih mahal dari saman ekor....
nak tak nak...kena bayar juga la...tapi better minta penjelasan kenapa mahal sangat saman nya tu?
sekarang semua majlis perbandaran telah diberi kuasa untuk menyaman pesalah trafik
 

stakanmonster

Fun Poster
Messages
636
Joined
Nov 10, 2010
Messages
636
Reaction score
1
Points
15
biar betui TT nie.. RM 1200 tu... bawak ke tv3 best jugak nie
 

ayumalu

Active Member
Messages
1,363
Joined
May 5, 2012
Messages
1,363
Reaction score
6
Points
25
kete aku dlu slalu kene saman ngn mjlis ade kot 10 saman..1 pun aku xpnh bayo...
 

badh182

Active+ Member
Messages
2,557
Joined
Jun 22, 2012
Messages
2,557
Reaction score
100
Points
43
1200,??
beli kete baru...
x yah byar saman....:eek::eek::eek:
 

aiman27

Active+ Member
Messages
4,608
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
saman ape tu tt? yg setau aku maksimum saman satu kesalahan rm300. adakah rm1200 saman terkumpul? sepatutnya tak terjadi kesalahan yg sama didenda 2x.
 

xydee6527

Active Member
Messages
1,296
Joined
Oct 12, 2011
Messages
1,296
Reaction score
0
Points
20
Smlm aku pn g PD tp xkne saman pn..tt park kt mane?
 

mrsmytb

Fun Poster
Messages
305
Joined
Mar 2, 2011
Messages
305
Reaction score
1
Points
15
tt silap taip ke? biar betik RM1200.
 

Syedz

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,030
Joined
Dec 23, 2008
Messages
22,030
Reaction score
115
Points
128
kete aku dlu slalu kene saman ngn mjlis ade kot 10 saman..1 pun aku xpnh bayo...

aku kena saman DBKL(2009), Majlis perbandaran Kuantan(2011),
sampai skarang xbyr..
lantak pi la aku dgr ura2 DBKL nak link ngan JPJ..
aku harap xjadi..
tp kalo saman polis ngan JPJ, nak x nak kena byr gak..
nak renew roadtax kang xlepas..
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Top
Log in Register