Saham Khas Bumiputera IPO melalui MITI

CG Sponsors




teman9277

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2010
Messages
420
Reaction score
64
Points
20
saya percaya ramai para pelabur bumiputera tidak menyedari akan peluang keemasan sebegini... ianya kini semakin menarik dengan fenomena kenaikan harga2 saham dengan keadaan berteka-teki tarikh pilihanraya umum...

ianya semudah perumpamaan sebegini... kerajaan mencurahkan duit satu lori besar dipadang dengan satu papan tanda berbunyi 'duit ini hanya boleh diambil oleh BUMIPUTERA'... ada bumiputera yg lihat saja macam tak percaya... ada yang ambik sebanyak mana yang boleh... ada yang kerah kaum kerabat datang ambil... ada bukan bumiputera yang kerah pekerja bumiputera dorang untuk ambil dan JUST bagi saguhati saja kat dorang... maknanya bukan bumiputera pun boleh... tapi sangat ramai bumiputera yang langsung tak tahu...

siapa kita untuk kata kepada kerajaan jangan buat itu dan ini... tapi kalau kita tak ambik kesempatan, orang lain yang ambil... kerajaan dah sediakan prasarana... tak perlu persoalkan kenapa orang macam kita tidak boleh mencipta kejayaan yang hebat... rebutlah segala peluang yang ada... daftarlah sebagai pelabur MITI dan rujuk lah kepada remisier anda atau pihak kami dari PUABUMI.blogspot.com juga boleh membantu...

ikhlas... sekadar berkongsi idea... setiap persoalan akan cuba dijawab sebaik mungkin... jika ada yang nak tanya la... :D
 
Sponsored Post

danzaimar

Legendary Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
11,506
Reaction score
46
Points
120
saya percaya ramai para pelabur bumiputera tidak menyedari akan peluang keemasan sebegini... ianya kini semakin menarik dengan fenomena kenaikan harga2 saham dengan keadaan berteka-teki tarikh pilihanraya umum...

ianya semudah perumpamaan sebegini... kerajaan mencurahkan duit satu lori besar dipadang dengan satu papan tanda berbunyi 'duit ini hanya boleh diambil oleh BUMIPUTERA'... ada bumiputera yg lihat saja macam tak percaya... ada yang ambik sebanyak mana yang boleh... ada yang kerah kaum kerabat datang ambil... ada bukan bumiputera yang kerah pekerja bumiputera dorang untuk ambil dan JUST bagi saguhati saja kat dorang... maknanya bukan bumiputera pun boleh... tapi sangat ramai bumiputera yang langsung tak tahu...

siapa kita untuk kata kepada kerajaan jangan buat itu dan ini... tapi kalau kita tak ambik kesempatan, orang lain yang ambil... kerajaan dah sediakan prasarana... tak perlu persoalkan kenapa orang macam kita tidak boleh mencipta kejayaan yang hebat... rebutlah segala peluang yang ada... daftarlah sebagai pelabur MITI dan rujuk lah kepada remisier anda atau pihak kami dari PUABUMI.blogspot.com juga boleh membantu...

ikhlas... sekadar berkongsi idea... setiap persoalan akan cuba dijawab sebaik mungkin... jika ada yang nak tanya la... :D
ko ni staff MITI ke??

:-?
 

ed_zero

Super Active Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
5,194
Reaction score
160
Points
73
camne nk beli bro? 1 unit bp RM?
 

jijoo

Fun Poster
Joined
Jul 12, 2007
Messages
468
Reaction score
2
Points
15
IPO syariah ke? kadang2 walaupun untuk bumiputra.. tapi tak syariah compliant....
 

teman9277

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2010
Messages
420
Reaction score
64
Points
20
Jawapan2
1. saya adalah seorang remisier...
2. harga saham IPO bergantung kepada sesebuah syarikat...
3. IPO masih diperingkat permulaan, kita boleh tgk diri nature of business dlm perspektus...
 

General Juhziz

Super Active Member
Joined
Apr 21, 2010
Messages
8,677
Reaction score
253
Points
81
tt jelaskan lah dgn lanjut...IPO ape?? potensi dia cmne??syarikat ape?
 

warheadfx

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,274
Reaction score
278
Points
41
camner nak dpt ni?
aku apply 2 saham MHHE & PetChem tak dpt walaupun lot besar... lot kecik jgn harap ..
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,696
Reaction score
145
Points
128
ye tt boleh terangkan dgn bentuk berapa minimum lot dan berapa harga 1 lot etc
kami pun belum penah melabur
 

AILA2002

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2008
Messages
8,094
Reaction score
326
Points
81
.... Dan kalau dah ada akaun... Macamana?
 

teman9277

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2010
Messages
420
Reaction score
64
Points
20
IPO adalah saham baru yg nak diapungkan di BURSA Malaysia...
kalau apply cara biasa memang susah nak dapat... kini ada cara mudah - melalui saham khas bumiputera... MITI
harga adalah berbeza mengikut nilai syarikat yg nak diapungkan...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register