BTC USD 64,983.5 Gold USD 1,786.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

RSI dan MACD

kamarif

Fun Poster
Joined
Jul 3, 2009
Messages
235
Reaction score
0
Points
10
slm. ader bc dan dgr psl MACD dan RSI ini. tp krg fhm.. mcmaner perkiraan RSI dan MACD nih.. pastu klau kita ader usd1000. untuk satu post berapa minimum bole kita enter.. tlg citer sket tuan2 yg arif lg bijaksana..:)
 
Sponsored Post

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
slm. ader bc dan dgr psl MACD dan RSI ini. tp krg fhm.. mcmaner perkiraan RSI dan MACD nih.. pastu klau kita ader usd1000. untuk satu post berapa minimum bole kita enter.. tlg citer sket tuan2 yg arif lg bijaksana..:)

apa kaitan MACD RSI ngan saiz lot yg nak dibuka :-?:-?
 

Lady Forex

Fun Poster
Joined
Aug 18, 2010
Messages
523
Reaction score
28
Points
20
size lot.. bergantung pd jenis acc tuan.

depend pd broker jgak..

kalo dgn insta, tuan bleh bukak post minima 0.01= $0.01 per lot.

ttg RSI & MACD, ade info pasal kt thread sbelah .
 

GABAN_Z

Active Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
1,601
Reaction score
22
Points
25
Salam bro...

Tak yah kira... Cuma indikator bagi sesuatu chart dlm mengenali jenis trend yang berlaku....

Kalau 1000usd trade lah 5% dari 1000usd tu... Supaya tak stress...

Selebihnya oatai cg akan terangkan...
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
slm. ader bc dan dgr psl MACD dan RSI ini. tp krg fhm.. mcmaner perkiraan RSI dan MACD nih.. pastu klau kita ader usd1000. untuk satu post berapa minimum bole kita enter.. tlg citer sket tuan2 yg arif lg bijaksana..:)

Lot minimum..?
Lot minimum ker maximum nih tt.. :D:D

kalo lot minimum modal braper2 pon lot minimum 0.01 ler :">:">:">

kene rajin selak thread2 blakang nih.. tapi xper.. untuk naikkan semangat tt.. nah teman tepek jer kt sinih..


cara2 kat atas tuh sumer nyer boleh pakai..

nak simple guna ajer teknik modal/1000... means kita allow 1000pips margin utk price gerak.. :)

contohnya.. kalo ada 500USD maka 500/1000 guna laa 0.50 untuk trade PADA SESUATU MASA..
sama ada.... 1 x 0.50
atau..... 2 x 0.25
atau.... 5 x 0.10
atau.... 10 x 0.05

ikut sesuka hati laa.. yg penting PADA SESUATU MASA jgn lebih equity/1000... :)

P/S:- BTW, cara betul nk ikut MM ialah gunakan 2%-3% risk tuh utk tentukan stop loss level.. and pastikan trade tuh sesuai ngan risk:reward ratio.. kalo cun baru masuk trade.. macam tuh ler :)cgrock

teman sambung merapu sket..

as a beginner, biasanya risk reward ratio yg dipakai ialah 1:2.. means TP dua kali ganda SL.. :D
trader2 otai ada yg sampai R:R ratio 1:5, tapi utk contoh nih kita pakai 1:2 jelaa nk senang kira..

ok let say contoh yg sama korang ada 500USD.. dan 2% dari 500USD ialah 10USD.. so utk sesuatu trade.. korang cuma risk 10USD aa kalo sentuh SL..

so korang kira laa brapa target profit korang utk sesuatu trade tuh.. if let say nampak macam boleh makan 40pips.. so dari situh, kita dah tau SL kita mesti 20pip kan..

andaikata rugi 20pip, kerugian maksima korang cuma 10USD.. means lot yg sesuai utk trade itu ialah 0.50 laa..

kalo diperhatikan 0.50 tuh ialah 500USD/1000pips. Sebab tuh kalo nk senang kira, mcm yg teman tepek kt post atas, lot sesuai ialah equity/1000 utk risk ratio 1:2.. :)paid:)paid

:)cgrock:)cgrock
 

musangpulutt

Active Member
Joined
May 1, 2010
Messages
2,097
Reaction score
63
Points
30
patik ada 3 pesanan...

1. Baca

2. Baca

3. Baca

Thread dlm cg ni dulu... xpaham baru tnya..
 

manisan

Active Member
Joined
Jun 2, 2009
Messages
1,677
Reaction score
197
Points
33
slm. ader bc dan dgr psl MACD dan RSI ini. tp krg fhm.. mcmaner perkiraan RSI dan MACD nih.. pastu klau kita ader usd1000. untuk satu post berapa minimum bole kita enter.. tlg citer sket tuan2 yg arif lg bijaksana..:)

satu soalan yang amat bagus....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

baca dan observe chart...

anda akan mendapat jawapan nya...

sekiranya TT sudah menemui jawapan nya, you can go far...

satu lagi filter yang anda perlukan...and your system will be sharp:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

cottage

Active+ Member
Joined
Nov 27, 2007
Messages
3,517
Reaction score
36
Points
30
TT jgn lupa yer..kena selalu update info ttg current market sentiment...

kat chart tue hanya map shj ...:)
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16584
USD / JPY
114.123
GBP / USD
1.38229
USD / CHF
0.91868
USD / CAD
1.23084
EUR / JPY
133.049
AUD / USD
0.75184

CG Sponsors




Top
Log in Register